back to top
22.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

22.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Που θα λειτουργήσουν σχολικές τάξεις για τα προσφυγόπουλα-Σε 304 σχολεία από 15/10

Διαβάστε επίσης

Σε 304 γυμνάσια και λύκεια της χώρας συνολικά, θα λειτουργήσουν τάξεις υποδοχής εκπαίδευσης προσφυγόπουλων για το σχολικό έτος 2019-2020, σύμφωνα με απόφαση της υφυπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη. Από τα 304 σχολεία, τα 84 βρίσκονται στην περιφερειακή διεύθυνση Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “Αθήνα 9.84” οι τάξεις αυτές θα υποδέχονται τα προσφυγόπουλα από 15 Οκτωβρίου.

Με την απόφαση της κ. Ζαχαράκη καθορίστηκαν οι σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που εντάσσονται στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητητας(ΖΕΠ), όπου δύνανται να λειτουργήσουν τάξεις μαθητών/τριών προερχόμενων από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες ή με πολιτισμικές και θρησκευτικές ιδιαιτερότητες, κυρίως όμως προσφυγόπουλων.

Πρόκειται για 84 γυμνάσια και λύκεια της περιφερειακής διεύθυνσης Αττικής, 71 σχολικές μονάδες στην Κεντρική Μακεδονία, 29 στη Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, 28 στη Θεσσαλία και ισάριθμες στην Ήπειρο, 19 στη Στερεά Ελλάδα, 11 στα 3 νησιά του Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος), 7 γυμνάσια και λύκεια στην περιφερειακή διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και στην Κρήτη, 6 στην περιφερειακή διεύθυνση Πελοποννήσου και ισάριθμα στην περιφερειακή διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου, όπως και στη Δυτική Μακεδονία, και 2 Επαγγελματικά Λύκεια της Σιβιτανιδείου Σχολής.

Σύμφωνα με το νόμο, για την εγγραφή ανήλικων πολιτών τρίτων χωρών στα ελληνικά σχολεία, όλων των βαθμίδων, «απαιτούνται τα αντίστοιχα με τα προβλεπόμενα για τους ημεδαπούς δικαιολογητικά. Κατ΄ εξαίρεση, με ελλιπή δικαιολογητικά μπορεί να εγγράφονται στα δημόσια σχολεία και τέκνα πολιτών τρίτων χωρών, εφόσον:

α). Προστατεύονται από το ελληνικό κράτος ως δικαιούχοι διεθνούς προστασίας και όσων τελούν υπό την προστασία της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών.
β). Προέρχονται από περιοχές, στις οποίες επικρατεί έκρυθμη κατάσταση.
γ). Έχουν υποβάλει αίτηση διεθνούς προστασίας.
δ). Είναι πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν στην Ελλάδα, ακόμη και αν δεν έχει ρυθμισθεί η νόμιμη διαμονή τους σε αυτή».

 

 

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα