back to top
21.9 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

21.9 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Αναδρομικά σε 500 χιλ. συνταξιούχους αναγνωρίζει το Ελεγκτικό Συμβούλιο

Διαβάστε επίσης

Αναδρομικά τριετίας σε 500.000 συνταξιούχους του Δημοσίου από την εισφορά αλληλεγγύης, που έπρεπε να είχε καταργηθεί το 2017 επειδή κρίθηκε αντισυνταγματική, αναγνωρίζει απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, τα ποσά των αναδρομικών φτάνουν τα 11.470 ευρώ από την εισφορά αλληλεγγύης συνταξιούχων, ενώ μαζί με τις άλλες παράνομες μειώσεις, το σύνολό τους φτάνει μέχρι και τα 16.210 ευρώ.

Τα αναδρομικά θα πρέπει να δοθούν σε βάθος τριετίας σύμφωνα με την απόφαση, που αναμένεται να μεταβιβαστεί στην ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

«Οι αποφάσεις αυτές δεν αφορούν στο νόμο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, αλλά αναφέρονται σε προηγούμενες ρυθμίσεις» διευκρίνισε ο πρώην υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κατρούγκαλος.

Μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9.84 και την εκπομπή Μην πυροβολείτε την πολιτική με τον Βασίλη Πάικο, σημείωσε ότι σε κάθε περίπτωση εκκρεμούν αποφάσεις από το Συμβούλιο της Επικρατείας σχετικά με τη συνταγματικότητα του νόμου Κατρούγκαλου, για τον οποίο εμφανίστηκε βέβαιος ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα