back to top
19.5 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

19.5 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Άλλαξε και πάλι ρότα το Adrian Darya 1

Διαβάστε επίσης

Το ιρανικό τάνκερ Adrian Darya 1, που μεταφέρει περισσότερα από 2 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου και βρίσκεται στο επίκεντρο της διαμάχης μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, άλλαξε και πάλι σήμερα πορεία σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Marine Traffic όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Είναι η τρίτη φορά που το Adrian Darya αλλάζει προορισμό σε διάστημα 10 ημερών και φαίνεται να κατευθύνεται εκ νέου προς την Τουρκία, προς το νοτιοανατολικό λιμάνι Ισκεντερούν και ενώ προηγουμένως κινούνταν δυτικά της Κύπρου.

Το δεξαμενόπλοιο, μεταφέρει περισσότερα από 2 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου, είχε ακινητοποιηθεί στα ανοικτά του Γιβραλτάρ με την κατηγορία ότι μετέφερε ιρανικό πετρέλαιο στη Συρία παραβιάζοντας τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Απελευθερώθηκε στα μέσα Αυγούστου, έπειτα από αντιπαράθεση που διήρκεσε πέντε εβδομάδες.

«Το ιρανικό τάνκερ κατευθύνεται προς τον Λίβανο» και όχι προς την Τουρκία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο υπουργός Οικονομικών του Λιβάνου δήλωσε ότι η κυβέρνησή του δεν έχει πληροφορηθεί ότι το ιρανικό τάνκερ Adrian Darya κατευθύνεται προς τον Λίβανο. «Δεν έχουμε ενημερωθεί για το ότι το ιρανικό πετρελαιοφόρο Adrian Darya κατευθύνεται προς τα εδώ», δήλωσε από την Βηρυτό ο Αλί Χασάν Χαλίλ.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα