back to top
20.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

20.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Υπέρβαση των εσόδων του κράτους κατά 8% στο 7μηνο του έτους – Αισιόδοξη η κυβέρνηση για κάλυψη φέτος του 3,5% του ΑΕΠ

Διαβάστε επίσης

Με αύξηση των εσόδων του τακτικού Προϋπολογισμού του Κράτους κατά 8,1% κλείνει το 7μηνο του έτους (Ιανουάριος-Ιούλιος) σύμφωνα με στοιχεία του Λογιστηρίου του Κράτους που αναμένεται να ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας.

Οι εισπράξεις του Κράτους διαμορφώθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στα 31,04 δισ. ευρώ (αύξηση 8,1%) έναντι στόχου 28,7 δισ. ευρώ (έσοδα πριν από τη μείωση των επιστροφών φόρου). Από την άλλη οι επιστροφές φόρου για το ίδιο διάστημα ανέρχονται σε 2,5 δισ. ευρώ (αυξημένες κατά 11,2% έναντι του στόχου), γεγονός που οδηγεί τις τελικές καθαρές εισπράξεις του Κράτους για το επτάμηνο Ιανουάριος-Ιούλιος στα 28,5 δισ. ευρώ, ποσό το οποίο υπερβαίνει τον στόχο του Προϋπολογισμού κατά 7,84%. Στην υπέρβαση των εσόδων του 7μηνου συνεισέφεραν οι αυξημένες κατά 8,1% εισπράξεις εσόδων που κατεγράφησαν για τον μήνα Ιούλιο (επιπλέον 205 εκατομμύρια ευρώ).

Τα αυξημένα έσοδα του Κράτους για το 7μηνο του έτους (Ιανουάριος-Ιούλιος) αναμένεται να αποτελέσουν και ισχυρό «όπλο» από το υπουργείο Οικονομικών ενόψει των κρίσιμων συνομιλιών που θα έχει τον Σεπτέμβριο με τους επικεφαλής των δανειστών για την δ αξιολόγηση του προγράμματος μεταμνημονιακής εποπτείας ,προκειμένου να τους πείσει ότι η Κυβέρνηση θα καλύψει ,χωρίς αποκλίσεις, μέχρι στο τέλος του έτους τον μνημονιακό στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ στον κρατικό Προϋπολογισμό για το 2019.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα