back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γερό ψαλίδι της ΕΡΤ στα τηλεοπτικά της Basket League

Διαβάστε επίσης

Η ΕΡΤ ενημέρωσε τις ομάδες της Basket League ότι το συμβόλαιο για την τρέχουσα περίοδο θα μειωθεί κατά 50%. Η απουσία του Ολυμπιακού από την κατηγορία έχει οικονομικές συνέπειες για την Α1.

Σε ένα πρωτάθλημα στο οποίο, εκτός συγκλονιστικής έκπληξης, έχει προδιαγεγραμμένο νικητή δεν έχει καθόλου εμπορικό ενδιαφέρον. Η Basket League φέτος θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία του Ολυμπιακού. Η εξέλιξη αυτή φαίνεται έχει πως έχει φέρει ντόμινο οικονομικών αντιδράσεων, καθώς κάποιοι χορηγοί του πρωταθλήματος ήδη έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να αποχωρήσουν, ενώ οι ομάδες πλέον βρίσκονται αντιμέτωπες και με μεγάλη μείωση στα τηλεοπτικά τους συμβόλαια.

Η ΕΡΤ η οποία κατέχει τα δικαιώματα των περισσότερων ομάδων της λίγκας, εκτός της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού που έχουν συμβόλαιο με την Cosmote Tv, προτίθεται να προσφέρει το ποσό των 800.000 ευρώ προκειμένου να συνεχίσει να προβάλει τους αγώνες της Λίγκας. Την περασμένη μόλις χρονιά η ΕΡΤ είχε αγοράσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων έναντι του ποσού του 1.5 εκατομμυρίων, όμως αυτά τα ποσά ανήκουν στο παρελθόν.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα