back to top
25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Γκεοργκίεβα και Ντάισελμπλουμ για την ηγεσία του ΔΝΤ

Διαβάστε επίσης

Μεταξύ του τέως προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, και της διευθύνουσας συμβούλου της Παγκόσμιας Τράπεζας, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, καλούνται να επιλέξουν πλέον οι Ευρωπαίοι το πρόσωπο που θα διαδεχθεί την Κριστίν Λαγκάρντ στο τιμόνι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), σύμφωνα με το Reuters.

Η Βουλγάρα Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα και ο Ολλανδός Γερούν Ντάισελμπλουμ είναι οι δύο εναπομείναντες υποψήφιοι που διεκδικούν το χρίσμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μετά την αποχώρηση του Φινλανδού Όλι Ρεν, δήλωσε το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών. «Ένας δεύτερος γύρος ψηφοφορίας λαμβάνει χώρα αυτή την ώρα ανάμεσα τους δύο εναπομείναντες υποψηφίους», εξήγησε το υπουργείο Οικονομικών.

Η διαδικασία ανάδειξης του υποψηφίου από τη «Γηραιά Ήπειρο» για την ηγεσία του διεθνούς οργανισμού αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες ώρες, ύστερα από αλλεπάλληλες ψηφοφορίες. Η ψηφοφορία γίνεται μέσω e-mail από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι βρίσκονται βεβαίως σε συνεννόηση με τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα