back to top
15.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

15.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Αποφυλακίστηκε o Επαμεινώνδας Κορκονέας

Διαβάστε επίσης

O Επαμεινώνδας Κορκονέας είναι κι επίσημα εκτός φυλακής, μετά την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Λαμίας που του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 13 ετών για τη δολοφονία του 15χρονου Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου.

Συγκεκριμένα, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας πέρασε γύρω στις 2 και μισή το μεσημέρι της Τρίτης το κατώφλι των Φυλακών Δομοκού, όπου εκρατείτο.

Δεδομένου ότι είχε καλυφθεί το διάστημα που απαιτείτο να μείνει έγκλειστος, βάσει της απόφασης του Εφετείου, ο Κορκονέας απέκτησε άμεσα εκτελεστό δικαίωμα αποφυλάκισης.

Στ. Πέτσας: Οι αιτίες που οδηγούν στην αποφυλάκιση Κορκονέα αφορούν στο νέο ΠΚ

Μιλώντας νωρίτερα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ερωτηθείς σχετικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, υπογράμμισε σχετικά: «Οι αιτίες που οδηγούν στην αποφυλάκιση Κορκονέα είναι δύο και αφορούν στο νέο ποινικό κώδικα που ψήφισε μόνος του και εσπευσμένα ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εθνικές εκλογές. Η πρώτη είναι η αλλαγή των προϋποθέσεων για την αναγνώριση της ελαφρυντικής περιστάσεως του προτέρου εντίμου βίου, που ανοίγει το δρόμο για να την αξιοποιήσουν ακόμη και δράστες ειδεχθών εγκλημάτων. Η δεύτερη είναι η αλλαγή του ανώτατου ορίου της ποινής που θα μπορούσε να επιβληθεί μετά την αναγνώριση της ελαφρυντικής περιστάσεως, το οποίο περιορίζεται πλέον από τα 20 στα 15 έτη».

«Είναι αλήθεια ότι ο νέος ποινικός κώδικας και ο νέος κώδικας ποινικής δικονομίας είναι συνολικά προς την ορθή κατεύθυνση. Υπάρχουν όμως αστοχίες σε ορισμένες διατάξεις του, που ήδη εξετάζονται από την κυβέρνηση της ΝΔ, προκειμένου να τροποποιηθούν, έτσι, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογα περιστατικά που βρίσκονται σε προφανή αναντιστοιχία με το κοινό περί δικαίου αίσθημα» συμπλήρωσε.

Θ. Θεοχαρόπουλος: Εξοργιστική η απόφαση αποφυλάκισης του Κορκονέα

«Η απόφαση αποτελεί γροθιά στο στομάχι για την ελληνική κοινωνία», σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Όσον αφορά στις δικαιολογίες της ΝΔ περί ευθύνης του νέου ποινικού κώδικα πρόκειται για αστειότητες και για προσπάθεια αποφυγής της γενικής κατακραυγής, προσπάθεια που θα πέσει όμως στο κενό. Γιατί το ελαφρυντικό βάσει του οποίου αποφυλακίσθηκε υπήρχε και στον προϋπάρχοντα ποινικό κώδικα με προβλεπόμενες και πάλι ποινές από 10 έως 20 έτη, απλώς δεν αναγνωριζόταν στις περισσότερες περιπτώσεις στα δικαστήρια», πρόσθεσε. «Εξάλλου ο Κορκονέας ως αστυνομικός πώς δεν θα μπορούσε να έχει πρότερο έντιμο και σύννομο βίο, αντίθετα με τον Αλέξανδρο που ο δολοφόνος Κορκονέας φρόντισε να του διακόψει τον βίο στα 15 χρόνια! Θλίψη…», κατέληξε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Συγκέντρωση στα Εξάρχεια την Τετάρτη

Εν τω μεταξύ, κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 31 Ιουλίου, στις 20:00 το βράδυ στα Εξάρχεια, στον τόπο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου διακινείται τις τελευταίες ώρες μέσω των social media.  Το κάλεσμα γίνεται από μέλη της «Πρωτοβουλίας ενάντια στη λήθη», στον απόηχο της απόφασης του δικαστηρίου για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα και την αθώωση του Βασίλη Σαραλιώτη.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα