back to top
14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Με το νομοσχέδιο για το Επιτελικό Κράτος αρχίζουν οι εργασίες της Βουλής

Διαβάστε επίσης

Κατατίθεται σε λίγη ώρα στη Βουλή το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το επιτελικό κράτος όπως δήλωσε στον “Αθήνα  9.84” ο υπουργός Επικράτειας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Μεταξύ άλλων θεσπίζει αυστηρά ασυμβίβαστα για υπουργούς και βουλευτές, ενώ προβλέπει τη δραστική μείωση του αριθμού των μετακλητών υπαλλήλων καθώς και την δημιουργία Ανεξάρτητης Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, υπό την οποία ενοποιούνται όλα τα σώματα ελέγχου της δημόσιας διοίκησης.

Αύριο όπως πρόσθεσε στο σταθμό μας ο υπουργός, θα κατατεθεί το φορολογικό νομοσχέδιο με την μορφή του επείγοντος καθώς πρέπει να επανακαθορισθεί ο ΕΝΦΙΑ και να γίνει νέα εκκαθάριση του φόρου στις δηλώσεις μετά τις μειώσεις που εξαγγέλθηκαν.

Το νομοσχέδιο για το Επιτελικό Κράτος μεταξύ άλλων θεσπίζει αυστηρά ασυμβίβαστα για υπουργούς και βουλευτές. Προβλέπεται επίσης η δραστική μείωση του αριθμού των μετακλητών υπαλλήλων καθώς και την δημιουργία Ανεξάρτητης Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, υπό την οποία ενοποιούνται όλα τα Σώματα Ελέγχου της Δημόσιας Διοίκησης.

Με το νομοσχέδιο για «το επιτελικό κράτος» θα ξεκινήσει την Παρασκευή το νομοθετικό έργο της  Βουλής .

Η συζήτηση του νομοσχεδίου θα αρχίσει τη Δευτέρα 29 Ιουλίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής με τη κανονική διαδικασία.

Στο νομοσχέδιο για το «επιτελικό κράτος» η κυβέρνηση αποδίδει «συμβολικό» και ουσιαστικό χαρακτήρα και γι’ αυτό θα εισαχθεί με κανονικές διαδικασίες, για πρώτη και δεύτερη ανάγνωση στις επιτροπές πριν συζητηθεί στην Ολομέλεια.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα