back to top
17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Διακοπές πολυτελείας και περιπέτειας από την Airbnb

Διαβάστε επίσης

Μετά την καθιέρωσή της ως πλατφόρμα τουρισμού χαμηλού κόστους προσφέροντας προ 11ετίας διαμονή σε φουσκωτά στρώματα η Airbnb, αλλάζει πορεία και μετά την ενοικίαση σπιτιών ή δωματίων, πλέον βάζει στο «στόχαστρό» της τις διακοπές πολυτελείας, αλλά και τις διακοπές περιπέτειας για τους περισσότερο απαιτητικούς.

Συγκεκριμένα η πλατφόρμα έθεσε σε λειτουργία ειδική κατηγορία, που αφορά τη διάθεση πάνω από 2.000 υπερπολυτελών κατοικιών σε συγκεκριμένους -μέχρι τώρα- προορισμούς και με τιμές που κυμαίνονται μέχρι και τις 15.000 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Βέβαια μέσα στην τιμή περιλαμβάνονται ενοικίαση αυτοκινήτου με οδηγό, υπηρεσίες Σεφ, Μπάτλερ, Spa και Baby sitting. Τα καταλύματα που έχουν επιλεγεί μετά από εξονυχιστικό έλεγχο -για τα υλικά κατασκευής που πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας, τα μοναδικά χαρακτηριστικά, μέχρι και τον επαρκή αριθμό μπάνιων- είναι «βραβευμένα» σπίτια σε Νέα Ζηλανδία και Νότιο Αφρική, γαλλικά κάστρα και ιστορικές βίλες στην Τοσκάνη, αλλά και σε πολλέςακόμη περιοχές.

Έτσι όσοι θέλουν -και έχουν την οικονομική δυνατότητα- μπορούν να επιλέξουν από την «Fleming Villa» στη Τζαμάικα, όπου ο διάσημος συγγραφέας Ίαν Φλέμινγκ έγραψε τα μυθιστορήματά του, ή ακόμη και την ιδιωτικότητα ενός ολόκληρου νησιού στη Γαλλική Πολυνησία.

Σημειώνεται, ότι την περασμένη χρονιά οι κρατήσεις στην πλατφόρμα Airbnb με κόστος διανυκτέρευσης άνω των 1.000 δολαρίων αυξήθηκαν κατά 60%. Επιπλέον οι ασχολούμενοι με τις διακοπές πολυτελείας υποστηρίζουν ότι η αγορά πολυτελών ταξιδίων αξίζει πάνω από 200 δις δολάρια και παρουσιάζει τάσεις ανάπτυξης.

Παράλληλα η πλατφόρμα προτείνει και εναλλακτικές λύσεις με διακοπές περιπέτειας μέσα από το Airbnb Adventures, στο οποίο περιλαμβάνονται διαμονή, περιηγήσεις, δραστηριότητες και γεύματα, για τρεις μέρες έως και μια εβδομάδα.

Το πρόγραμμα των ταξιδίων καθορίζεται από ντόπιους ειδικούς και εταιρείες περιηγήσεων, ενώ τα καταλύματα προσφέρονται από 79 δολάρια για μία διανυκτέρευση μέχρι και 5.000 δολάρια για ταξίδι 10 ημερών.

Στην πλατφόρμα ήδη υπάρχουν πάνω από 200 προτάσεις για διακοπές περιπέτειας με μία από τις προτάσεις να αφορά τη χώρα μας. Συγκεκριμένα πρόκειται για πακέτο που περιλαμβάνει ιππασία και birdwatching στη λίμνη Κερκίνη με 3 διανυκτερεύσεις και τιμή 120 ευρώ το άτομο.

Παράλληλα προσφέρεται και ο «Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες» -ανάλογο του γνωστού βιβλίου του Ιουλίου Βερν- με ταξίδια σε 18 χώρες, από 6 ηπείρους, 2 ωκεανούς, 5 θάλασσες και 8 είδη μεταφοράς, μεταξύ των οποίων και με αερόστατο.

Οι κρατήσεις ξεκίνησαν στις 20 Ιουνίου και η αναχώρηση έχει προγραμματιστεί από Λονδίνο την 1η Σεπτεμβρίου 2019. Τοκόστος υπολογίζεται σε περισσότερα από 4.000 ευρώ το άτομο, χωρίς σε αυτό να υπολογίζονται τα αεροπορικά εισιτήρια από και προς το Λονδίνο.

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με την AdventureTravel Trade Association (ATTA) η παγκόσμια αγορά ταξιδίων περιπέτειας το 2017 έφτασε τα 683 δισ. δολάρια, καταγράφοντας αύξηση 21% σε σχέση με το 2012.

Νεκτάριος Ανδριόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα