20.7 C
Athens
Τρίτη, 2 Ιουνίου, 2020

Κυρ. Μητσοτάκης: «Να κρατήσουμε ψηλά τους στόχους και χαμηλά το βλέμμα»

✚ ΑΘΗΝΑ

Ο «Μεγάλος Περίπατος» κλείνει το Ιστορικό Τρίγωνο της Αθήνας -Πού θα απαγορεύονται τα ΙΧ

Στο προσωρινό περιορισμό (3 μήνες + 3 μήνες παράταση) της κυκλοφορίας οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας προβλέπει ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδας της κυβερνήσεως...

«Elephant»: Το 3ο πανελλήνιο βραβείο εικονικής επιχείρησης στα ΓΕΛ Φιλοθέης και Τραγαίας Νάξου

Η εικονική μαθητική επιχείρηση «Elephant», που δημιούργησαν μαθητές του Γενικού Λυκείου Φιλοθέης και του Γενικού Λυκείου Τραγαίας Νάξου, στο πλαίσιο του μαθήματος «Εικονική Επιχείρηση»...

Νέο κεφάλαιο για την πλατεία Ομονοίας

Ένα νέο κεφάλαιο ξεκίνησε για την πλατεία Ομονοίας που εγκαινιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης από τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και παραδόθηκε στο κοινό....

Χώροι και πόροι από τον δήμο Αθηναίων για την στήριξη του Πολιτισμού

Ο δήμος Αθηναίων αφουγκράζεται τα νέα δεδομένα, λαμβάνει υπόψη την ανάγκη των καλλιτεχνών για δημιουργία και επικοινωνία, αλλά και των πολιτών για ψυχαγωγία και...

O Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας: Ξεκινά μία από τις μεγαλύτερες αστικές παρεμβάσεις στην ιστορία της πρωτεύουσας

Το σχέδιο για την δημιουργία μιας από τις μεγαλύτερες αστικές παρεμβάσεις που έγιναν ποτέ στην πόλη μας, του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας εγκρίθηκε τη...

Το χρονοδιάγραμμα των επόμενων ημερών λειτουργίας της νέας κυβέρνησης έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Βουλή.

«Να κρατήσουμε ψηλά τους στόχους μας και χαμηλά το βλέμμα μας », κάλεσε ο πρωθυπουργός τα μέλη της κυβέρνησης στην ομιλία του στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο. «Η κυβέρνηση αυτή να λειτουργήσει ως μια καλοκουρδισμένη μηχανή με στόχους, χρονοδιαγράμματα, και διαρκή αξιολόγηση», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. «Η δουλειά έχει ξεκινήσει, με στόχους και αξιολόγηση και ο πρώτος που θα αξιολογείται είμαι εγώ», είπε ο Πρωθυπουργός.

Κάθε υπουργός παρέλαβε φάκελο με εξαμηνιαίο σχεδιασμό του τομέα ευθύνης του.

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο κ Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι στις 17 Ιουλίου θα γίνει στη Βουλή η ορκωμοσία των βουλευτών, στις 18, η εκλογή του Κώστα Τασούλα στην προεδρία του Κοινοβουλίου και από 20 έως 22 Ιουλίου οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης . Στις 22 και η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση 

Το πρώτο νομοσχέδιο θα αφορά στο επιτελικό κράτος και μια εβδομάδα μετά θα κατατεθεί το φορολογικό  -νομοσχέδιο. Αμέσως μετά θα τοποθετηθεί η νέα ηγεσία στη Δικαιοσύνη με σεβασμό στην ιεραρχία. 

Γ.  Γεραπετρίτης στον Αθήνα 9.84: «Είμαστε πάρα πολύ έτοιμοι – Ό,τι υποσχεθήκαμε θα υλοποιηθεί άμεσα»

«Είμαστε πάρα πολύ έτοιμοι. Δεν έχουμε κανένα λόγο να χρονοτριβούμε. Ό,τι υποσχεθήκαμε θα υλοποιηθεί άμεσα. Δεν αποζητούμε πίστωση χρόνου» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. «Δεν έχουμε κανένα περιθώριο αποτυχίας», τόνισε μιλώντας στην εκπομπή «Στάση των 2» και στον Άρη Τόλιο.

Ο πρωθυπουργός έκανε τρεις επισημάνσεις λέγοντας ότι δεν αρκούν οι καλές προθέσεις και τα λόγια αλλά ο κόσμος περιμένει έργα και πράξεις Επίσης ότι δεν υπάρχει ούτε μια μέρα για χάσιμο και γνωστοποίησε ότι θα υπάρξει σύστημα παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου μέσω του πληροφορικού συστήματος ΜΑΖΙ.  

Γνωστοποίησε ότι τα μέλη της κυβέρνησης δεν ασκούν πολιτική μόνο  με το έργο αλλά και με τη συμπεριφορά και έκανε λόγο για ένα διαφορετικό παράδειγμα ήθους στην άσκηση της εξουσίας.  

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι εντός των επομένων ημερών  θα τοποθετηθεί η νέα ηγεσία στην ΕΛΑΣ και ακόμη ότι αύριο θα επισκεφθεί ο ίδιος το υπουργείο Παιδείας ενώ ζήτησε από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση να συναντηθεί αμέσως μετά με τους επιθεωρητές εργασίας σηματοδοτώντας ότι η κυβέρνηση δε θα δεχτεί καμία παρέκκλιση στην εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας.  

Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό, τη θέση του Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ αναλαμβάνει ο Σταύρος Καλαφάτης. Ο Μιχάλης Μπεκίρης τη θέση του Διευθυντή του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή. 

 

Ολοκληρη η εισήγηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας συγχαίρω και σας εύχομαι καλή επιτυχία. Γιατί μας περιμένει όλους πολύ σκληρή δουλειά. Έχω όμως απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας να αλλάξουμε την Ελλάδα. Στις 7 Ιουλίου κερδίσαμε τη μάχη των ιδεών με το πρόγραμμά μας για μια καλύτερη, για μια αυτοδύναμη Ελλάδα. Ζητήσαμε ισχυρή εντολή, οι πολίτες μάς την έδωσαν απλόχερα. Και τους ευχαριστώ από καρδιάς γι’ αυτό. Τώρα ήρθε η ώρα να ενώσουμε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες κάτω από ένα κοινό όραμα ευημερίας και προκοπής. Θα σταθούμε πιστοί στην εντολή αυτή. Κι από σήμερα κιόλας αποδεικνύουμε στην πράξη πως είμαστε έτοιμοι. Όπως έχετε διαπιστώσει η δουλειά έχει ήδη ξεκινήσει.

Αυτή η πρώτη μας συνεδρίαση είναι πανηγυρική –γι’ αυτό και θα αποτελέσει εξαίρεση. Τα επόμενα υπουργικά συμβούλια δεν θα γίνονται στη Βουλή αλλά στο Μαξίμου. Γιατί πρέπει, ουσιαστικά αλλά και συμβολικά, να μετατοπίζονται οι λειτουργίες της εκτελεστικής εξουσίας από τον χώρο της νομοθετικής εξουσίας. Θα πρέπει επίσης να πω ότι οι συνεδριάσεις θα γίνονται, εφεξής, μόνο σε επίπεδο υπουργών και αναπληρωτών. Γιατί πρέπει να είναι επιτελικές, καθώς οι αρμοδιότητες των υφυπουργών είναι ήδη καθορισμένες. Και, βέβαια, θα συζητάμε ελεύθερα χωρίς κάμερες και μικρόφωνα. Γιατί οι συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου θα αποτελούν, πλέον, συνεδριάσεις για συντονισμό και δράση και όχι ευκαιρία για επικοινωνία και για εντυπώσεις.

Κυρίες και κύριοι Υπουργοί,
Από σήμερα καλούμαστε να κερδίσουμε έναν δύσκολο και ασύμμετρο πόλεμο από τον οποίο -ας μην κοροϊδευόμαστε- σχεδόν όλες οι κυβερνήσεις έχουν βγει χαμένες. Αυτόν της αλλαγής του μοντέλου διακυβέρνησης, με έναν και μόνο στόχο: την παραγωγή άμεσου και ορατού αποτελέσματος για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη. Είμαι σίγουρος ότι θα πετύχουμε. Γιατί μέσα σε λίγες ημέρες δρομολογούμε δράσεις που άλλοι χρειάστηκαν μήνες και μήνες για να υλοποιήσουν. Και είμαι σίγουρος ότι η κοινωνία βλέπει ήδη τη διαφορά από προηγούμενες κυβερνήσεις.

Έχουμε το πολιτικό σχέδιο, έχουμε το λειτουργικό σχήμα, έχουμε το κατάλληλο επιτελείο. Άλλωστε αυτό σηματοδοτεί και η σύνθεσή μας: Εμπειρότεροι και νεότεροι βρισκόμαστε δίπλα-δίπλα στο ίδιο τραπέζι. Πολιτικοί και τεχνοκράτες σε μία δημιουργική σύνθεση. Κοινοβουλευτικά στελέχη και πρωταγωνιστές της κοινωνίας σε μια κοινή συμπαράταξη. Μαζί με άλλους, που άφησαν την καριέρα τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για να συμμετάσχουν στην αποστολή μας. Σας ευχαριστώ από καρδιάς. Διότι αποδεικνύετε στην πράξη ότι πάνω από την επαγγελματική σταδιοδρομία, πάνω από τις επαγγελματικές απολαβές υπάρχει η πατρίδα.

Κυρίως, όμως, έχουμε καθαρές προτεραιότητες και ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την υλοποίησή τους. Από την αναδιάρθρωση των υπουργείων που ήδη γίνεται, μέχρι την πλήρη εφαρμογή της ψηφιακής πολιτικής σε όλα τα επίπεδα. Σήμερα, θα παραλάβετε όλοι από έναν φάκελο με τους στόχους ανά υπουργείο, αλλά και τις εκκρεμότητες και δεσμεύσεις που εγκαταλείπει η απελθούσα κυβέρνηση. Μαζί, θα υπάρχει το πρόγραμμα δράσης μας ως τον Δεκέμβριο όπως και ένα 6μηνο σχέδιο πρωτοβουλιών καθώς και ένα ειδικό έντυπο με τις προτάσεις σας και τις σκέψεις σας ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Θα μιλήσουμε επίσης στη συνέχεια και για το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης της προόδου ανά τομέα, όπως και για τους απαραίτητους συνδέσμους κάθε υπουργείου με την Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης. Όλα αυτά θα σας τα παρουσιάσει στη συνέχεια αναλυτικά ο υπουργός Επικρατείας, ο κ. Γεραπετρίτης.  Δεν έκρυψα ποτέ προεκλογικά τη φιλοδοξία μου η κυβέρνηση αυτή να λειτουργήσει ως μια καλοκουρδισμένη μηχανή με στόχους, χρονοδιαγράμματα, και διαρκή αξιολόγηση. Και βέβαια γνωρίζω καλά ότι ο πρώτος που αξιολογείται διαρκώς από τους πολίτες είμαι εγώ. Και δεν θα τους διαψεύσω.

Κι όπως ήδη έχω ανακοινώσει, η Βουλή θα λειτουργήσει όλο το καλοκαίρι: Στις 17 ορκιζόμαστε, στις 18 του μηνός, η Βουλή θα ψηφίσει τον Κώστα Τασούλα Πρόεδρό της -ελπίζω με πλειοψηφία ανάλογη της πλούσιας κοινοβουλευτικής του προσφοράς. Στο τριήμερο 20 με 22 Ιουλίου θα γίνουν οι Προγραμματικές Δηλώσεις και το βράδυ της 22ας Ιουλίου η κυβερνηση θα λάβει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Καταφέραμε και πετύχαμε τον κεντρικό μας στόχο που ήταν η αυτοδυναμία, για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα επιδιώξουμε ευρύτερες συναινέσεις όπου αυτό είναι εφικτό. Η εποχή του διχασμού και της ανούσιας πόλωσης, συχνά χάριν επικοινωνιακού εντυπωσιασμού, τέλειωσε στις 7 Ιουλίου. Και θέλω να σας συγχαρώ όλες και όλους για τον τρόπο με τον οποίο διαχειριστήκατε τις τελετές παράδοσης-παραλαβής στα υπουργεία σας. Όπως είπατε πολλοί από εσάς, είμαστε εδώ για να χτίσουμε γέφυρες όχι για να υψώσουμε τείχη.

Την επόμενη ημέρα θα κατατεθεί το πρώτο νομοσχέδιο για το Επιτελικό Κράτος. Και μία εβδομάδα μετά, έρχεται το Φορολογικό νομοσχέδιο- με τις πρώτες μειώσεις φόρου τις οποίες υποσχεθήκαμε στους πολίτες. Ταυτόχρονα, θα αποκατασταθεί το κύρος της Δικαιοσύνης και η ηρεμία στις τάξεις της, με την τοποθέτηση της νέας ηγεσίας της. Πυξίδα για μας θα αποτελέσει ο σεβασμός στην ιεραρχία των ανωτάτων λειτουργών της Θέμιδας. Όλα τα παραπάνω δεν σηματοδοτούν, απλώς, το σεβασμό μας στη Συμφωνία Αλήθειας που συνυπογράψαμε με τον ελληνικό λαό, ούτε μόνο την πρόθεσή μας να πείσουμε με το έργο μας και πολίτες που στάθηκαν επιφυλακτικοί απέναντί μας. Αλλά σηματοδοτούν και την απόλυτη επιχειρησιακή μας ετοιμότητα. Ξέρουμε τι θέλουμε και ξέρουμε πώς θα το πετύχουμε!

Θα επιμένω, ωστόσο, σε τρεις επισημάνσεις:

Πρώτον, δεν αρκούν οι καλές προθέσεις και τα λόγια -ο κόσμος περιμένει από εμάς πράξεις και έργα. Δουλεύουμε, λοιπόν, για το «εμείς» και όχι για το «εγώ». Ομαδικά, με ενιαίο λόγο και καλό συντονισμό. Μειώνουμε κατά το 1/3 τις γραμματείες και τους συνεργάτες υπουργών, όμως αυξάνουμε την παραγωγή του έργου μας. Και καθιερώνουμε κανόνες δεοντολογίας που βοηθούν τη συνεργασία μεταξύ μας και ταυτόχρονα αναβαθμίζουν και την πολιτική στα μάτια του πολίτη.

Δεύτερον, δεν υπάρχει ούτε μία μέρα για χάσιμο. Γι’ αυτό αλλάζουμε τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζουμε και υλοποιούμε τις πολιτικές μας. Δεν σταματάμε στην ψήφιση απλά ενός νόμου. Παρακολουθούμε την εφαρμογή του ώστε να διορθώνονται πιθανές αστοχίες. Όλοι όσοι έχουμε υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις γνωρίζουμε ότι η ψήφιση ενός νόμου αποτελεί κατά κανόνα μόνο το πρώτο στάδιο και χρειάζεται συστηματική παρακολούθηση στη συνέχεια ώστε η μεταρρύθμιση να αφήσει πραγματικό αποτύπωμα στην καθημερινότητα του πολίτη.  Θα έχουμε ένα πρόσθετο «όπλο» σε αυτή μας την προσπάθεια, είναι το πληροφοριακό σύστημα ΜΑΖΙ. Μία μέθοδος που θα παρακολουθεί οριζόντια τις δράσεις των υπουργείων και της Κυβέρνησης συνολικά.

Και τρίτον, δεν ασκούμε πολιτική μόνο με το έργο, αλλά και με τη συμπεριφορά μας. Κρινόμαστε όχι μόνο για όσα λέμε, αλλά και για όσα εκπέμπουμε. Οφείλουμε, συνεπώς να δείξουμε πως δεν πρεσβεύουμε μόνο διαφορετικές ιδεολογικές αξίες. Αλλά ότι αποτελούμε ένα άλλο παράδειγμα πολιτικού ύφους από αυτό που γνωρίσαμε τα τελευταία χρόνια. Εμείς ενσαρκώνουμε το ύφος και το ήθος που ταιριάζει στην υπερήφανη Ελλάδα του 21ου αιώνα!

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση και κάθε Υπουργείο ξεχωριστά αποκτούν το ετήσιο στρατηγικό τους σχέδιο που αναπτύσσεται στις 12 κεντρικές στρατηγικές επιλογές που δικαιώθηκαν στις κάλπες:

1. Ισχυρή ανάπτυξη με πολλές επενδύσεις και νέες, καλύτερες δουλειές.
2. Αξία στην ακίνητη περιουσία.
3. Ασφάλεια στο σπίτι, στην πόλη και στη χώρα. Εκεί πιστεύω ότι θα δείξουμε πολύ γρήγορα αποτελέσματα -εντός των επόμενων ημερών θα οριστεί η νέα ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.
4. Κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη στον πιο αδύναμο.
5. Εκπαίδευση που απελευθερώνει το δυναμικό των Ελλήνων. Θα επισκεφτώ αύριο το υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο ενός προγραμματισμένου κύκλου συναντήσεων με τις ηγεσίες των Υπουργείων, για να συζητήσουμε για το τολμηρό μας σχέδιο για την εκπαίδευση του μέλλοντος, στο οποίο κεντρικό ρόλο έχουν οι άξιοι εκπαιδευτικοί μας οι οποίοι υπηρετούν σήμερα με πάθος και αυταπάρνηση τη δημόσια εκπαίδευση.
6. Ποιοτική Δημόσια Υγεία για όλους τους Έλληνες.
7. Νέο κοινωνικό συμβόλαιο κράτους-εργαζομένων-επιχειρήσεων. Ζήτησα ήδη από τον Γιάννη Βρούτση αμέσως μετά να συναντήσει όλους τους επιθεωρητές εργασίας ώστε να σταλεί σε όλη την Επικράτεια το μήνυμα ότι δεν θα δεχτούμε καμία απολύτως απόκλιση από την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και ότι η προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων αποτελεί για μας αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα.
8. Υψηλότερο διαθέσιμο εισόδημα και αναγέννηση της μεσαίας τάξης.
9. Προστασία του περιβάλλοντος και βιώσιμη ανάπτυξη.
10. Σύγχρονο και ψηφιακό κράτος στην υπηρεσία του πολίτη.
11. Ένα νέο μοντέλο Πολιτισμού, ενημέρωσης και αισθητικής.

12. Μία Ισχυρή Ελλάδα σε έναν κόσμο που αλλάζει. Έχω ήδη επικοινωνήσει με πολλούς ομολόγους μου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επικοινώνησα και με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, χθες αργά το βράδυ, για να επαναβεβαιώσω τη στρατηγική σημασία της σχέσης Ελλάδος – ΗΠΑ.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, πριν από λίγες ημέρες ο λαός μας εμπιστεύτηκε με τόλμη και με ωριμότητα. Με την ίδια τόλμη και ωριμότητα καλούμαστε τώρα να κυβερνήσουμε για τα επόμενα 4 χρόνια.

Και μακάρι να συναντήσουμε την ίδια ωριμότητα και από την πλευρά της αντιπολίτευσης. Αντίπαλοί μας θα είναι μόνο οι δυσκολίες. Για αυτό σας καλώ να σηκώσουμε τα μανίκια. Να κρατήσουμε ψηλά τους στόχους μας και χαμηλά το βλέμμα μας. Να αγαπήσουμε το καθήκον μας γιατί, ακριβώς, αγαπάμε αυτούς που μας επέλεξαν να τους υπηρετούμε. Και να αποδείξουμε ότι δεν θα γίνουμε «άλλη μία κυβέρνηση», σαν τις προηγούμενες. Αλλά ότι θα είμαστε πραγματικά μία άλλη κυβέρνηση. Με λίγα λόγια, να κάνουμε πράξη το σύνθημά μας ότι οι Έλληνες Αξίζουμε Καλύτερα και Μπορούμε Καλύτερα!Και να μπορούμε να κοιτάμε τους πολίτες στα μάτια.Καλή δουλειά και καλή επιτυχία σε όλες και όλους σας!».

Kυρ. Μητσοτάκης  «Αυτό είναι το νέο μοντέλο διακυβέρνησης»

Ένα βίντεο διάρκειας μισού λεπτού ανέβασε στον λογαριασμό του στο facebook ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τίτλο «Αυτό είναι το νέο μοντέλο διακυβέρνησης». Στην ανάρτησή του, ο πρωθυπουργός σημειώνει: «Σήμερα, όλοι οι Υπουργοί παρέλαβαν έναν φάκελο με τους στόχους μας ανά υπουργείο, το πρόγραμμα δράσης μας ως τον Δεκέμβριο και ένα 6μηνιαίο σχέδιο πρωτοβουλιών. Η κυβέρνηση θα λειτουργήσει με αυστηρά χρονοδιαγράμματα και διαρκή αξιολόγηση».

Δείτε το βίντεο:

Αυτό είναι το νέο μοντέλο διακυβέρνησης

Σήμερα, όλοι οι Υπουργοί παρέλαβαν έναν φάκελο με τους στόχους μας ανά υπουργείο, το πρόγραμμα δράσης μας ως τον Δεκέμβριο και ένα 6μηνιαίο σχέδιο πρωτοβουλιών. Η κυβέρνηση θα λειτουργήσει με αυστηρά χρονοδιαγράμματα και διαρκή αξιολόγηση.

Gepostet von Kyriakos Mitsotakis am Mittwoch, 10. Juli 2019

 

Η καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία

Μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβούλιο, τα μέλη της κυβέρνησης βρέθηκαν μπροστά από την Βουλή για την καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία. Δίπλα στον πρωθυπουργό στέκονται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμένος και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Συνάντηση Μητσοτάκη – Χρυσοχοΐδη το απόγευμα

Ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει στις 6 το απόγευμα συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον Αναπληρωτή υπουργό αρμόδιο για τη μεταναστευτική πολιτική, κ. Γιώργο Κουμουτσάκο και τον υφυπουργό, κ. Λευτέρη Οικονόμου.

Στις 7 το απόγευμα ο κ. Μητσοτάκης θα έχει σύσκεψη με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τους υφυπουργούς κ.κ. Χρίστο Δήμα, Νίκο Παπαθανάση και Γιάννη Τσακίρη.

Νωρίτερα το απόγευμα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ, Μανώλη Παναγιωτάκη 

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πορεία αλληλεγγύης προς την πρεσβεία της Τουρκίας από μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης – Κυκλοφοριακά προβλήματα

Πορεία αλληλεγγύης προς την πρεσβεία της Τουρκίας πραγματοποιούν μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους από την Τουρκία και το Κουρδιστάν, μαζί με...

Νέα Υόρκη: Μέχρι την Κυριακή η απαγόρευση της κυκλοφορίας

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας, που επιβλήθηκε τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη μετά τις βίαιες διαδηλώσεις και τις λεηλασίες, θα παραμείνει σε ισχύ έως την...

Σε διαβούλευση η Ανοιχτή Πόλη για τις παρεμβάσεις στο κέντρο της Αθήνας

Διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους φορείς  σχετικά με τις πιλοτικές παρεμβάσεις του δήμου στο κέντρο της Αθήνας ξεκίνησε σήμερα η Ανοιχτή Πόλη. Συγκεκριμένα, ο πρώτος...

12 κρούσματα κορονοϊού στην πτήση από Ντόχα – Σε καραντίνα και οι 91 επιβάτες της πτήσης – Προσωρινή αναστολή των πτήσεων από Κατάρ

Σύμφωνα με ανακοίμωση της Πολιτικής Προστασίας στη χθεσινή πτήση της Qatar Airlines, από την Ντόχα προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», βρέθηκαν 12...

Τζέι Αρ Σμιθ: «Μισώ τον πρόεδρο Τραμπ»

Τρομερή επίθεση από τον Τζέι Αρ Σμιθ στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Νόναλντ Τραμπ. Ο άλλοτε γκαρντ των Καβαλίερς τόνισε μέσω twitter ότι μισεί...

«Πράσινο» φως για φιλικά παιχνίδια στην Πρέμιερ Λιγκ

Την έγκριση για τη διεξαγωγή φιλικών αγώνων πήραν οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος. Όπως αναφέρει σε αποκλειστικό δημοσίευμα η «Telegraph»...

Με όλα τα «διπλωματικά μέσα» απαντά η Αθήνα στην κλιμακούμενη παραβατικότητα της Άγκυρας

Η Αθήνα παρακολουθεί στενά κάθε ενέργεια της Τουρκίας στο πλαίσιο της κλιμακούμενης παραβατικότητας της Άγκυρας ενώ έχει ήδη προχωρήσει στην κατάρτιση λεπτομερούς καταλόγου ενεργειών,...

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Πορεία αλληλεγγύης προς την πρεσβεία της Τουρκίας από μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης – Κυκλοφοριακά προβλήματα

Πορεία αλληλεγγύης προς την πρεσβεία της Τουρκίας πραγματοποιούν μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους από την Τουρκία και το Κουρδιστάν, μαζί με...

Σε διαβούλευση η Ανοιχτή Πόλη για τις παρεμβάσεις στο κέντρο της Αθήνας

Διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους φορείς  σχετικά με τις πιλοτικές παρεμβάσεις του δήμου στο κέντρο της Αθήνας ξεκίνησε σήμερα η Ανοιχτή Πόλη. Συγκεκριμένα, ο πρώτος...

Δήμος Αθηναίων και Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ενώνουν δυνάμεις για δράσεις ανθρωπιάς και αλληλεγγύης

Συμφωνία για την εδραίωση και ανάπτυξη της συνεργασίας τους τα επόμενα τρία χρόνια με προοπτική περαιτέρω επέκτασης, υπέγραψαν σήμερα ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού...

Δράση καθαρισμού στον λόφο του Στρέφη από την Ανοιχτή Πόλη

Επιμένει στο αίτημα για ανάπλαση του Λόφου του Στρέφη η Ανοιχτή Πόλη. Μάλιστα το θέμα έθεσε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο Νάσος Ηλιόπουλος,...

Λαϊκή Συσπείρωση: “Ο πολιτισμός δεν είναι εμπόρευμα”.

Ενστάσεις από τη Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας για την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για την στήριξη των καλλιτεχνών και των εργαζόμενων στον πολιτισμό. " Δεν...