back to top
16.1 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

16.1 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Αλ.Τσίπρας: Η ΝΔ εξαπατά τους συνταξιούχους- Θα δώσουν το “μαξιλάρι” των 37 δισ στις τράπεζες

Διαβάστε επίσης

Η ΝΔ έχει στο συρτάρι της προγραμματικούς σκελετούς, επανέλαβε  ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Ανέφερε ότι στη  ΝΔ  “Θέλουν να δώσουν το μαξιλάρι των 37 δισ. στις τράπεζες” ενώ  κατηγόρησε, επίσης, τον Κ.Μητσοτάκη ότι εξαπατά τους συνταξιούχους όταν λέει ότι θα δώσει τη 13η σύνταξη στο τέλος του 2020 αν έχει πετύχει ανάπτυξη 4%.

Συνολικά για το ασφαλιστικό, σημείωσε ότι η κυβέρνησή του όχι μόνο δεν έκοψε συντάξεις, αλλά διασφάλισε αυξήσεις από δω και πέρα, και αντιπαρέβαλε ότι η ΝΔ θέλει να δώσει σε ιδιώτες την επικουρική ασφάλιση, τονίζοντας ότι έτσι θα δημιουργηθεί μία τεράστια τρύπα στο δημόσιο ταμείο, που θα καλυφθεί είτε από τις δημόσιες δαπάνες είτε με περικοπή των συντάξεων.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση απέτρεψε την περικοπή της προσωπικής διαφοράς και ότι διασφάλισε ότι δεν θα μειωθούν περαιτέρω οι συντάξεις και θα υπάρξει μικρή αύξηση.

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε βολές  για όσους οδήγησαν την χώρα στην οικονομική κρίση και τα μνημόνια και ανέφερε ότι το 87% των φόρων και επιβαρύνσεων επεβλήθησαν την περίοδο έως το 2015.

“Μας την είχαν στημένη”

“Αυτοί που μας έριξαν στον γκρεμό , κουνάνε το δάκτυλο” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας  ενώ αναφέρθηκε στην πρώτη περίοδο της διακυβέρνησής του :

“Είναι άλλο να με κατηγορούν για ψεύτη και άλλο να έχω τιμήσει την εντολή του ελληνικού λαού ότι έδωσα τη μάχη στην Ευρώπη με εντιμότητα, αλλά δεν υπήρχαν περιθώρια. Μας την είχαν στημένη, είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι και καλύτερα προετοιμασμένοι να είμαστε δεν θα άλλαζε κάτι, αφού είχαν πάρει την καταστροφική -και γι’ αυτούς- απόφαση για Grexit.

Ο Βαρουφάκης έκανε πολλά στραβά, αλλά όποιος κι αν ήταν στην θέση του -και ο Μέσι της πολιτικής να ήταν- δεν θα είχε πολλά περιθώρια να πετύχει περισσότερα” σημείωσε ο κ.Τσίπρας.

Το Ελληνικό

“Η χώρα λεηλατήθηκε από μερικές μεγάλες οικογένειες” ανέφερε ο πρωθυπουργός ενώ για την επένδυση στο  Ελληνικό είπε ότι καθυστερεί ο παραχωρησιούχος και καταλόγισε ευθύνη για παρασκηνιακή συμφωνία με την αξιωματική αντιπολίτευση, ώστε να αλλάξουν οι όροι της σύμβασης για να χτιστεί περισσότερο τσιμέντο και να υπάρχει λιγότερο πράσινο.

“Τυμβωρυχία για το Μάτι”

Για “αθλιότητα και τυμβωρυχία” στην εκμετάλλευση της τραγωδίας στο Μάτι κατηγόρησε τους πολιτικούς του αντιπάλους και μερίδα των ΜΜΕ ο πρωθυπουργός. Κι άλλες κυβερνήσεις είχαν νεκρούς, αλλά ποτέ δεν δημιουργήθηκε τέτοιο κλίμα, σημείωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα