back to top
18.5 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

18.5 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

MVP της χρονιάς στο ΝΒΑ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Διαβάστε επίσης

O Γιάννης Αντετοκούνμπο δικαίωσε τα προγνωστικά και αναδείχθηκε MVP της κανονικής περιόδου στο ΝΒΑ, αφήνοντας πίσω του τους Τζέιμς Χάρντεν και Πολ Τζορτζ.

Μία εκπληκτική για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο, με την ανάδειξή του στον πολυτιμότερο παίκτη της κανονικής περιόδου στα ΝΒΑ Awards 2019.

Ο «Greek Freak» κατάφερε τη φετινή σεζόν να έχει 27.7 πόντους, 12.5 ριμπάουντ και 5.9 ασίστ, ενώ η ομάδα του ήταν η κορυφαία στην κανονική διάρκεια του NBA. Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης ήταν φαβορί μαζί με τους Τζέιμς Χάρντεν και Πολ Τζορτζ, τους οποίους ξεπέρασε και το επίτευγμά του αποκτάει ακόμα μεγαλύτερη σημασία.

Εμφανώς συγκινημένος εμφανίστηκε ο Αντετοκούνμπο κατά τη βράβευσή του δεν ξέχασε κανέναν. Ο ηγέτης των Μπακς ευχαρίστησε πρώτα από όλα το Θεό που του έδωσε αυτά τα χαρακτηριστικά και μπορεί να κάνει ό,τι αγαπάει.

Αναφέρθηκε στον πατέρα του, Τσαρλς, που δεν βρίσκεται πια στη ζωή, μίλησε με ζεστά λόγια για τη μητέρα και τα αδέρφια του, ευχαρίστησε τους Μπακς για την πίστη που έδειξαν σε εκείνον όταν ήταν 18 ετών και έστειλε το δικό του μήνυμα στους Έλληνες.

Η βράβευση και οι δηλώσεις του Γιάννη:

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο αστέρας των Μπακς

Πρώτα από όλα θέλω να ευχαριστήσω τον θεό που με ευλόγησε με αυτό το ταλέντο για να βρίσκομαι στη θέση που βρίσκομαι σήμερα.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Θεό που με έβαλε σε αυτή τη θέση, όλα αυτά τα κάνω με τη βοήθειά του. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου, πρώτα από όλα τους συμπαίκτες μου, χρειάζεται περισσότερο από έναν παίκτη για να κερδίσει 61 παίκτη. Όλοι ήταν έτοιμοι να έρθουν στον πόλεμο μαζί μου. Θέλω να ευχαριστήσω το προπονητικό επιτελείο που μας πίεζε καθημερινά και μας δίδαξε αυτά που κάνουν καθημερινά για εμάς.

Θέλω να ευχαριστήσω τους ιδιοκτήτες των Μπακς, οι οποίοι πίστεψαν σε εμένα που ήμουν 18 όταν ήμουν στην Ελλάδα. Με εμπιστεύτηκαν. Θέλω να ευχαριστήσω την πόλη του Μιλγουόκι, την Ελλάδα και τους Νιγηριανούς που με στηρίζουν. Τώρα είναι 6 το πρωί στην Ελλάδα και μένουν ξύπνιοι για να με παρακολουθήσουν.

Θέλω να ευχαριστήσω τον πατέρα μου, ο οποίος δεν βρίσκεται κοντά μας. Πριν από δύο χρόνια είχα έναν στόχο, να γίνω ο κορυφαίος του πρωταθλήματος. Πάντα όταν περνάω στο παρκέ σκέφτομαι τον πατέρα μου, ο οποίος με πίεζε περισσότερο να γίνω καλύτερος και μου έλεγε ότι μόνο έτσι θα τα καταφέρω.

Σας αγαπώ πολύ. Είστε τα πρότυπά μου. Σας ευχαριστώ για όλα όσα κάνατε για εμένα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την εκπληκτική μου μητέρα, τη Βερόνικα. Είναι η ηρωίδα μου. Δεν μπορείς να προβλέψεις το μέλλον σου, αλλά αν δεν έχεις καλό γονιό δεν μπορείς να προβλέψεις το μέλλον σου. Πρόκειται για το στήριγμά μου.

Προφανώς θέλω να ευχαριστήσω τους ατζέντηδές μου, ευχαριστώ που με πιστέψατε σε εμένα και δεν… με ενοχλείτε πολύ. Αυτό είναι μόνο η αρχή για εμένα.

Στόχος μου είναι να κατακτήσω το πρωτάθλημα. Όπως μου είχε πει ο πατέρας μου, πάντα να θέλεις τα περισσότερα χωρίς να είσαι άπληστος.

Αναλυτικά όλοι οι νικητές των ΝΒΑ Awards 2019:

Ρούκι της χρονιάς: Λούκα Ντόντσιτς (Ντάλας Μάβερικς)

Πιο Βελτιωμένος παίκτης της χρονιάς: Πασκάλ Σιάκαμ (Τορόντο Ράπτορς)

Κορυφαίος παίκτης της χρονιάς: Λου Γουίλιαμς (Λ.Α Κλίπερς)

Προπονητής της χρονιάς: Μάικ Μπουντενχόλζερ (Μιλγουόκι Μπακς)

Αμυντικός της χρονιάς: Ρούντι Γκομπέρ (Γιούτα Τζαζ)

Παράγοντας της χρονιάς: Τζον Χορστ (Μιλγουόκι Μπακς)

Highlight της χρονιάς: Η 50αρα του Ντέρικ Ρόουζ (Μινεσότα Τίμπεργουλβς)

Καλύτερος συμπαίκτης (Twyman-StokesTeammate of the year): Μάικ Κόνλεϊ (Μέμφις Γκρίζλις)

ΝΒΑ Lifetime Achievement Award: Μάτζικ Τζόνσον και Λάρι Μπερντ

Βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς (NBA Cares Commuity Assist Award): Μπράντλεϊ Μπιλ (Γουάσινγκτον Γουίζαρντς)

Sager Strong Award: Ρόμπιν Ρόμπερτς

Τα συγχαρητήρια του ελληνικού αθλητισμού στο Γιάννη

EOK: “Πολλά συγχαρητήρια στον Γιάννη Αντετοκούνμπο!”

Η ελληνική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης έστειλε συγχαρητήρια στον Γιάννη Αντετοκούνμπο για το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη στο ΝΒΑ.

“Συγχαρητήρια στον Γιάννη Αντετοκούνμπο για το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη του NBA! Never forget where you came from (μτφ. ποτέ μην ξεχνάς από που ήρθες). #MVP #HellasBasketball”, αναφέρει το σχετικό post της ΕΟΚ στα Social Media.

Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ

“Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έτυχε της ύψιστης διάκρισης για έναν παίκτη του ΝΒΑ, αφού αναδείχτηκε σήμερα MVP της σεζόν που πέρασε, κάνοντας υπερήφανους όλους εμάς τους Έλληνες για το νέο του κατόρθωμα.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ.Ευάγγελος Γαλατσόπουλος συγχαίρουν τον διεθνή μας φόργουορντ για την επιτυχία του και του εύχονται ακόμη περισσότερες στη συνέχεια της καριέρας του”.

ΚΑΕ Ολυμπιακός: “Τα καλύτερα έρχονται”

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναδείχθηκε MVP της χρονιάς στο ΝΒΑ και η ΚΑΕ Ολυμπιακός μέσω των Social Media αναφέρει: “Τα καλύτερα έρχονται για σένα Γιάννη Αντετοκούνμπο”.

“Όλοι οι Έλληνες είμαστε περήφανοι για τον Γιάννη. Και είναι ακόμα η αρχή. Τα καλύτερα έρχονται για σένα Γιάννη Αντετοκούνμπο”, αναφέρει η δημοσίευση της ΚΑΕ Ολυμπιακός.

ΠΑΕ Ολυμπιακός σε Γιάννη: «Μας έκανες ξανά όλους τους Έλληνες πολύ υπερήφανους»

«Συγχαρητήρια Γιάννη! Μας έκανες ξανά όλους τους Έλληνες πολύ υπερήφανους με την ανάδειξη σου ως MVP για το 2018-19 στο ΝΒΑ», αναφέρει.

 

Η ανάρτηση της ΠΑΕ ΑΕΚ

ΚΑΕ ΑΕΚ

ΠΑΕ ΠΑΟΚ

ΚΑΕ ΠΑΟΚ

ΚΑΕ ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα