back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κυρ. Μητσοτάκης – Βρυξέλλες: «Είναι η ώρα για πράξεις, όχι μόνο για λόγια»

Διαβάστε επίσης

«Αν συνεχιστούν οι προκλήσεις η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία. Είναι η ώρα για πράξεις, όχι μόνο για λόγια», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος την Πέμπτη στη σύνοδο κορυφής του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος είχε το μεσημέρι συναντήσεις στο περιθώριο της συνόδου με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και με τον υποψήφιο του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Η Ελλάδα οδεύει προς τις εθνικές εκλογές σε ένα διεθνές περιβάλλον με σημαντικές προκλήσεις. Στην Ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία παραβιάζει βάναυσα  Διεθνές Δίκαιο, καταπατώντας τα κυριαρχικά δικαιώματα που συνδέονται με την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτές οι προκλήσεις θα πρέπει να αντιμετωπιστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αν συνεχιστούν, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία. Είναι η ώρα για πράξεις, όχι μόνο για λόγια».

Αναφερόμενος στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου υπογράμμισε ότι «οι Έλληνες πολίτες είναι έτοιμοι για μία μεγάλη πολιτική αλλαγή».
«Η Ελλάδα είναι έτοιμη για μία κυβέρνηση που θα φέρει περισσότερες επενδύσεις, καλύτερες δουλειές, λιγότερους φόρους και υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις προκλήσεις και να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την υποψηφιότητα Βέμπερ, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Υποστηρίζουμε την υποψηφιότητα του Μάνφρεντ Βέμπερ για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το ΕΛΚ είναι η μεγαλύτερη κοινοβουλευτική ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο. Έχουμε καταστήσει σαφές ότι επιδιώκουμε να προέρχεται από το ΕΛΚ ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο κ. Βέμπερ, τον οποίον στήριξα προσωπικά, επελέγη από το Ευρωπαϊκο Λαϊκό Κόμμα, μέσα από ένα ανοιχτό δημοκρατικό συνέδριο, και εναπόκειται στο ΕΛΚ να καθορίσει ποιος θα είναι ο υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής».

Τους βασικούς άξονες του κυβερνητικού σχεδίου που θα υλοποιήσει η ΝΔ εάν κερδίσει τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, εξέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ κατά την συνάντηση που είχαν το μεσημέρι στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΕΛΚ, στις Βρυξέλλες.  

 Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνομίλησε και με τον επικεφαλής υποψήφιο του ΕΛΚ για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,  Μάνφρεντ Βέμπερ στον οποίο εξέφρασε τη στήριξη του και υπογράμμισε την ανάγκη ο επόμενος πρόεδρος της Επιτροπής να προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. 

 

Aπόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα