back to top
23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ε. Αχτσιόγλου: Εντός της εβδομάδας οι ανακοινώσεις της ΕΕ για τη στάση της Τουρκίας

Διαβάστε επίσης

Εντός της εβδομάδας θα γίνουν ανακοινώσεις από την ΕΕ για τη στάση της Τουρκίας, υπογράμμισε σε δηλώσεις της η υπουργός Εργασίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ  Έφη Αχτσιόγλου αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα και την παρέμβαση Ελλάδας και Κύπρου στα όργανα της Ε.Ε

Η κα Ε.Αχτσιόγλου, σε δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, κατά τη διάρκεια εκπομπής του  Νίκου Χατζηνικολάου είπε ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να υπάρξει αντίδραση σε επίπεδο ΕΕ.

«Η Ελλάδα, σε συνεργασία και με την Κυπριακή Δημοκρατία, είναι έτοιμη να ζητήσει, εφόσον δεν υπάρξει αποκλιμάκωση, την επιβολή κυρώσεων, εκ μέρους της ΕΕ, στην Τουρκία», ανέφερε και πρόσθεσε ότι με την επιστροφή του υπουργού Εξωτερικών, θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Ασφάλειας, για να ενημερωθούν τα κόμματα. Όπως υπογράμμισε, «ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει πως, πέρα από την ενημέρωση που θα κάνει ο κ. Κατρούγκαλος, είναι και ο ίδιος στη διάθεση οποιουδήποτε άλλου πολιτικού αρχηγού του ζητήσει και είναι ανοιχτός στο ζήτημα των ενημερώσεων».

Όπως σημείωσε κατά την συνέντευξή της η κα Αχτσιόγλου τις επόμενες ημέρες αναμένονται  μέσα από τη λειτουργία συγκεκριμένων οργάνων, ανακοινώσεις. “Υπάρχει κινητοποίηση σε όλα αυτά τα όργανα, προκειμένου να υπάρξει σαφής καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας”.

«Το γεγονός ότι μπορούμε να έχουμε τέτοια συντονισμένη ενέργεια, σε επίπεδο Ευρώπης, απέναντι σε αυτή την τουρκική προκλητικότητα, είναι ακριβώς αποτέλεσμα των ερεισμάτων που μπόρεσε να δημιουργήσει η ελληνική κυβέρνηση στο διεθνές στερέωμα τα τελευταία χρόνια, χάρη στην πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που είχε» είπε και  πρόσθεσε: «Είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις που βλέπουμε τόσο γρήγορη αντίδραση από την πλευρά των οργάνων της ΕΕ. Εντός της εβδομάδας θα υπάρξουν πολύ συγκεκριμένες ανακοινώσεις ή συμπεράσματα από τα ευρωπαϊκά όργανα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα