back to top
20.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

20.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Βροχή τροπολογιών στη Βουλή – Νομοθετικό έργο χωρίς την αντιπολίτευση μέχρι την Παρασκευή

Διαβάστε επίσης

Επτά τροπολογίες συνοδεύουν έως αυτή την ώρα τα νομοσχέδια που συζητούνται αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η μια είναι υπουργική και αφορά παράταση συμβάσεων εργασίας στους ΟΤΑ και οι υπόλοιπες είναι βουλευτικές, 3 εκ των οποίων κατατέθηκαν από την Γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και αφορούν τα Επτάνησα και την Κεφαλονιά.

Από τις βουλευτικές, μία κατατέθηκε από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα και αφορά όρους προστασίας βιομηχανικών χρήσεων στο Αιγάλεω και έτερη από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέση που αφορά τη «Χωροθέτηση δραστηριοτήτων σε γεωργική γη» ώστε να υπάρξει μέριμνα για καταστάσεις ζυθοποιίας

Νωρίτερα ο Νίκος Βούτσης εξέφρασε την ελπίδα οι τροπολογίες που θα κατατεθουν στα νομοσχέδια που θα ψηφιστούν μέχρι την Παρασκευή, όποτε και θα λειτουργήσει κανονικά η Βουλή, να «μην είναι πολλές και να μην είναι φωτογραφικές».

Σημειώνεται πάντως ότι αύριο στην Επιτροπή Δικαιοσύνης το νομοσχέδιο για τους κώδικες της Δικαιοσύνης θα συζητηθεί χωρίς την αντιπολίτευση, καθώς η ΝΔ δεν θα προσέλθει καθόλου, ενώ ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ θα καταγγείλουν και θα αποχωρήσουν. Το ίδιο θα συμβεί και στην Ολομέλεια όπου κυρώνονται δύο συμβάσεις που αφορούν Πρωτόκολλο Συνεργασίας με το Αζερμπαιτζάν και άλλη για τους γενετικούς πόρους.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα