back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Εκλογές με 10.000 κεραυνούς στη Βόρειο Ελλάδα

Διαβάστε επίσης

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν από τις πρωινές ώρες έως και το απόγευμα της Κυριακής στην Κεντρική και Βόρεια ηπειρωτική χώρα.

Σε πολλές περιπτώσεις οι καταιγίδες συνοδεύτηκαν από χαλαζοπτώσεις. Συνεργάτες και φίλοι του meteo.gr ανέφεραν χαλαζοπτώσεις στη Δυτική Μακεδονία, στη Βόρεια Θεσσαλία και το Πήλιο, ενώ χαλαζόπτωση σημειώθηκε στις 16:30 περίπου και στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Το σύστημα εντοπισμού κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, κατέγραψε 9.990 κεραυνούς στην Κεντρική και Βόρεια ηπειρωτική χώρα.

Ισχυρή καταιγίδα έπληξε το κέντρο της Θεσσαλονίκης λίγο πριν το μεσημέρι της Κυριακής. Μέσα σε μισή περίπου ώρα οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών /meteo.gr στο Επταπύργιο και τη Δ.Ε.Θ. κατέγραψαν 23.2 και 19.4 χιλιοστά αντίστοιχα.  Χαρακτηριστικό της έντασης του σύντομου κατά τα αλλά φαινομένου είναι ότι κατά το δεκάλεπτο από 12:30 έως 12:40 ο πρώτος σταθμός κατέγραψε 14.0 και ο δεύτερος 10.2 χιλιοστά. Για να καταλάβουμε την ποσότητα του ολικού νερού που έπεσε θυμίζουμε ότι 1 χιλιοστό βροχής αντιστοιχεί σε 1 τόνο νερού ανά στρέμμα!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα