back to top
20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Προειδοποιητικές βολές Γεννηματά μέσω Alpha: Αυτό ήταν μόνο η αρχή. Απο πότε πρόεδρος κόμματος θα είναι όμηρος προσωπικών στρατηγικών

Διαβάστε επίσης

Μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες απο τη Φώφη Γεννηματά μέσω συνέντευξης της στην τηλεόραση του ALPHA και τον Αντώνη Σρόιτερ με φόντο τη ρήξη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο μετά την απόφαση της να ορίσει τον Γιώργο Καμίνη, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Σε πολύ αυστηρούς τόνους υπενθύμισε οτι είναι η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, παίρνει αποφάσεις και αναλαμβάνει τις ευθύνες των επιλογών της. Παράλληλα, προειδοποίησε -με αφορμή ερώτηση αν φοβάται αποχωρήσεις και άλλων στελεχών -οτι αυτό ήταν μόνο η αρχή, οτι δεν θα ανεχθεί νέο γύρο εσωστρέφειας, λέγοντας με νόημα απο πότε ο Πρόεδρος ενός κόμματος πρέπει να είναι όμηρος στελεχών. Δεν θα είμαι όμηρος προσωπικών στρατηγικών, όλοι οφείλουν να είναι στρατιώτες την ώρα της μάχης και να μην διευκολύνουν τον ΣΥΡΙΖΑ.
Εμμέσως πλην σαφώς απέστειλε μήνυμα στον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος καταγράφει ισχυρό ρεύμα εντός ΚΙΝΑΛ και προ ημερών είχε δηλώσει πρόθεση να δώσει και τη μάχη των εθνικών εκλογών. Είναι ευρωβουλευτής και έχει να κάνει δουλειά στην ευρωβουλή, δήλωσε η κ. Γεννηματά.

Ερωτηθείσα για τον κ. Σημίτη, ο οποίος φέρεται προβληματισμένος μετά και τις τελευταίες εξελιξεις , η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, τόνισε οτι τον σέβεται, στάθηκε δίπλα του στις ανήθικες επιθέσεις που δέχθηκε, αλλά- όπως υπογράμμισε- τώρα πρόεδρος είναι η ίδια και όχι ο κ. Σημίτης.

Η Φώφη Γεννηματά τόνισε οτι με το ψηφοδέλτιο επικρατείας επέλεξε να δώσει το στίγμα της διεύρυνσης. Δεν επιβραβεύεται η πορεία στελεχών για το χθες αλλά δείχνουμε την πορεία για το αύριο, είπε χαρακτηριστικά

Προνόμιο κάθε προέδρου να στελεχώνει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Οι απουσίες διευκολύνουν τον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε στον ΑΝΤ1.

Μιλώντας νωρίτερα στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και το Νίκο Χατζηνικολάου η κ.Γεννηματά τόνισε οτι αποτελεί προνόμιο κάθε προέδρου να στελεχώνει το ψηφοδέλτιο επικρατείας, να αξιολογεί και να δίνει το στίγμα που επιθυμεί. Έκρινα οτι το προφίλ Βενιζέλου δεν ταιριάζει με τους προοδευτικούς ψηφοφόρους, αποηγοτευμένους απο τον ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτήρισε ανυπόστατα και υποβολιμαία, όσα ακούγονται με αφορμή και την αναφορά Βενιζέλου οτι το ΚΙΝΑΛ καθίσταται ουρά του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ώρα να τελειώνουμε με τις απομιμήσεις και τον πολιτικό αχταρμά που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας χαρακτηριστικά: ήρθε η ώρα να λογαριαστούμε στον προοδευτικό χώρο. Παράλληλα, υπενθύμισε την απόφαση του συνεδρίου για αυτόνομη πορεία τονίζοντας οτι το ΚΙΝΑΛ θα αναδειχθεί προοδευτικός πόλος απέναντι και στη ΝΔ η οποία με χορηγό τον Αλέξη Τσίπρα έχει την κυριαρχία στη χώρα.

Σε οτι αφορά την απόφαση Βενιζέλου να θέσει εαυτόν εκτός ΚΙΝΑΛ, η κ. Γεννηματά αφού έκανε λόγο για σημαντική προσφορά του στην παράταξη και την χώρα, επανέλαβε οτι η απόφαση ήταν δική του και οτι στη θέση του θα διεκδικούσε τον σταυρό και την αξιολόγηση των ψηφοφόρων, στην Α Θεσσαλονίκης ή και σε όποια άλλη περιφέρεια. Θα έδινα τη μάχη ανέφερε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ υπογραμμίζοντας οτι οι απουσίες διευκολύνουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μετεκλογικές συνεργασίες

Η συζήτηση της επόμενης μέρας οφείλει να γίνει την επόμενη μέρα αφού ακούσουμε τον ελληνικό λαό. Η χώρα χρειάζεται ισχυρό προοδευτικό πόλο, σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση που μπορεί να συνεννοηθεί για όλα τα μεγάλα θέματα. Μόνο ο ελληνικός λαός θα υποδείξει πως θα κυβερνηθεί ο τόπος κατέληξε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα