back to top
15.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

15.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Τζανακόπουλος: Για άλλη μία φορά η ΝΔ επιχειρεί τη χειραγώγηση της Δικαιοσύνης

Διαβάστε επίσης

Πυρετός διαβουλεύσεων στα κόμματα ενόψει των πρόωρων εκλογών στις 07 Ιουλίου 2019.

Στις 1400, συνεδριάζει υπό τον Αλ. Τσίπρα, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος απάντησε αργά τη νύστα στις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι το Μέγαρο Μαξίμου μεθοδεύει αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης πριν τις εθνικές εκλογές. 

Με ανάρτησή του στο Twitter, ανέφερε ότι η ΝΔ για άλλη μία φορά προσβάλλει τους θεσμούς και επιχειρεί τη χειραγώγηση της Δικαιοσύνης. Η χώρα έχει Σύνταγμα, έχει κυβέρνηση, έχει έννομη τάξη που καθορίζει αρμοδιότητες.

Μάλλον κάποιοι θέλουν οι θεσμοί να μείνουν ακέφαλοι ενόψει εκλογών, ανέφερε χαρακτηριστικά θέτοντας το εξής ερώτημα: Γιατί η ΝΔ ακολουθώντας τον κ. Βενιζέλο εκδηλώνει τέτοιο άγχος για τον ορισμό της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, κατά το γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος και του νόμου; Ποιόν αλήθεια φοβoύνται;

Είχε προηγηθεί τηλεοπτική συνέντευξη του κ. Τζανακόπουλου στην τηλεόραση του Alpha, όπου εμμέσως πλην σαφώς διαβεβαίωνε τη βούληση της κυβέρνησης να δρομολογήσει τις επόμενες ημέρες αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης, κάτι που στο στρατόπεδο της αντιπολίτευσης χαρακτηρίζουν πραξικοπηματική ενέργεια.

 

ΝΔ: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να πάρει καμία απόφαση για τη Δικαιοσύνη

Με μια ιδιαίτερα αυστηρή ανακοίνωση αντέδρασε η Νέα Δημοκρατία στο ενδεχόμενο η κυβέρνηση να επιχειρήσει να προχωρήσει σε αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης ή να λάβει οποιαδήποτε άλλη απόφαση «που θα δεσμεύσει τη χώρα για τα επόμενα χρόνια», στο διάστημα που μεσολαβεί έως τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Οπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η ΝΔ, ότι η «υπό προθεσμία κυβέρνηση Τσίπρα» για λόγους στοιχειώδους πολιτικής και ηθικής τάξης δεν μπορεί να λάβει τέτοιες αποφάσεις.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

Ο κ. Τσίπρας υπό το βάρος της ήττας του, προανήγγειλε ότι αμέσως μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα προκηρύξει εθνικές εκλογές. Είναι επομένως αυτονόητο ότι, η υπό προθεσμία πλέον κυβέρνησή του, για λόγους στοιχειώδους πολιτικής και ηθικής τάξης δεν νοείται να λαμβάνει στο εξής καμία απόφαση που θα δεσμεύσει την χώρα για τα επόμενα χρόνια. Πολύ περισσότερο κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν την ηγεσία της Δικαιοσύνης.

ΚΙΝΑΛ: Μην τολμήσουν τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη – Θα μας βρουν απέναντι

Για κακοποίηση του θεσμού της Δικαιοσύνης μιλά το ΚΙΝΑΛ σχολιάζοντας τις πληροφορίες για τις παρεμβάσεις που σχεδιάζει να κάνει προεκλογικά η κυβέρνηση για τον ορισμό του Προέδρου και του Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

Αναλυτικά στη δήλωσή του ο υπεύθυνος του τομέα Δικαιοσύνης του Κινήματος Αλλαγής Θεόδωρος Παπαθεοδώρου σημειώνει:

«Η κακοποίηση του θεσμού της Δικαιοσύνης και οι καθεστωτικές παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχιστούν όπως φαίνεται μέχρι την τελευταία στιγμή που θα μείνει στην εξουσία. Είναι απαράδεκτο, αντισυνταγματικό και αντιδημοκρατικό να προχωρήσει η Κυβέρνηση στον ορισμό του Προέδρου και του Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου διασύροντας και υπονομεύοντας τη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Θα βρουν εμάς όπως και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες απέναντι και τους προειδοποιούμε να μην τολμήσουν να το κάνουν».

Σ.Ζαχαράκη: Κυβέρνηση σε αποδρομή

«Δεν γίνεται μια κυβέρνηση που είναι σε αποδρομή και προκηρύσσει εκλογές να αποφασίζει για το θέμα», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη.

Φ.Σαχινίδης: Λάθος ερμηνεύει τους μηνύματος των εκλογών

«Είναι παράδοξο η κυβέρνηση να καθυστερεί τις εκλογές έστω και μία εβδομάδα, μόνο και μόνο για να μπορέσει να αλλάξει την ηγεσίας της δικαιοσύνης. Προφανώς έχει ερμηνεύσει με λάθος τρόπο το μήνυμα που του έστειλε η κοινωνία στις εκλογές», τόνισε στον Αθήνα 984 ο Φίλιππος Σαχινίδης, μέλος του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ.

 

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα