back to top
23.8 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

23.8 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Τα σενάρια για την επόμενη μέρα του Ολυμπιακού

Διαβάστε επίσης

Ο Ολυμπιακός έκανε πράξη την απόφαση του, δεν κατέβηκε να αγωνιστεί στα πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό και με τις υπάρχουσες συνθήκες, υποβιβάζεται στην Α2 .

Ο Ολυμπιακός έκανε πράξη το «Μέχρι Τέλους», θεωρώντας πως τον αδικούν εδώ και χρόνια στο ελληνικό μπάσκετ και από δω και πέρα θα χαράξει διαφορετική πορεία, περιμένοντας ταυτόχρονα και την απόφαση του ΑΣΕΑΔ.

Όπως έχει ξεκαθαριστεί από το νομικό επιτελείο του ΕΣΑΚΕ, οι «ερυθρόλευκοι» αποβάλλονται από τα πλέι οφ και ως υπότροποι, διότι δεν αγωνίστηκαν και στο παιχνίδι της κανονικής περιόδου με τους «πράσινους»και υποβιβάζονται στην Α2.

Η επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό

Από εδώ και πέρα και αφότου τις επόμενες ώρες από τον ΕΣΑΚΕ θα εκδοθεί και τυπικά η απόφαση του μηδενισμού  της αποβολής από τα πλέι οφ, του υποβιβασμού και του -6 στην βαθμολογία της επόμενης σεζόν, θα τρέξουν και οι υπόλοιπες εξελίξεις. Ο Ολυμπιακός εάν δικαιωθεί στην πρώτη του προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ, ή θα επαναληφθεί η 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος ή δεν θα επικυρωθεί η βαθμολογία της κανονικής περιόδου, οπότε τα δεδομένα θα αλλάξουν άρδην. Η δεύτερη προσφυγή κατά της κίνησης του ΕΣΑΚΕ να επικυρώσει την βαθμολογία, θα εκδικαστεί στις 13 Ιουνίου.

Η Α2 προ των πυλών

Αν οι δύο προσφυγές του Ολυμπιακού απορριφθούν από το ΑΣΕΑΔ, τότε εάν δεν συμβεί κάτι άλλο νομικά, η ομάδα θα αγωνίζεται στην Α2 κατηγορία οριστικά. Οι ερυθρόλευκοι θα παρουσιάσουν στην κατηγορία ένα σύνολο με νέους ταλαντούχους παίκτες και κάποιους πιο έμπειρους Έλληνες χαμηλότερου βεληνεκούς, με άλλον προπονητή από εκείνον που θα κοουτσάρει στην Ευρωλίγκα ή και την Αδριατική Λίγκα. Στην άκρη του πάγκου της μεγάλης ομάδας, θα συνεχίσει, εκτός απροόπτου, ο Ντέιβιντ Μπλατ ο οποίος έχει συμβόλαιο, έχει ξεκαθαρίσει πως στηρίζει τις κινήσεις της ΚΑΕ, όμως σίγουρα δεν πετάει και από τη χαρά του με τα όσα συμβαίνουν στο άθλημα τον τελευταίο καιρό.

Όσον αφορά την ομάδα που θα παίζει στην Α2 υπάρχει και ένα ακόμα ερωτηματικό. Τι όνομα θα χρησιμοποιηθεί. Δεν το διευκρίνησε ακριβώς ο Γιώργος Αγγελόπουλος, όμως ότι “ο Ολυμπιακός που ξέρετε δεν θα παίξει αντίπαλος στην Α2 με το Ψυχικό και τον Διαγόρα Δρυοπιδέων”.

Η Αδριατική Λίγκα

Το ενδεχόμενο της συμμετοχής του Ολυμπιακού στην Αδριατική Λίγκα θα ξεκαθαριστεί την προσεχή Παρασκευή, όταν και θα διεξαχθεί η Γενική Συνέλευση των μετόχων της για να αποφασίσουν αν θα δεχθούν το αίτημα των ερυθρόλευκων για συμβόλαιο τριετούς διάρκειας. Για να γίνει δεκτός ο Ολυμπιακός, χρειάζεται ομόφωνη απόφαση και από τις δώδεκα ομάδες. Εάν υπάρξει θετική έκβαση, από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι ουσιαστικές συζητήσεις για την υπογραφή του συμβολαίου μέχρι τα μέσα τα μέσα Ιουνίου.

Ευρωλίγκα με αυξημένο μπάτζετ

Η παρουσία του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα είναι δεδομένη. Ο εκτελεστικός διευθυντής της, Ζόρντι Μπερτομέου, ξεκαθάρισε για πολλοστή φορά πως δεν τίθεται ζήτημα μη συμμετοχής του, σε όποια κατηγορία και αν αγωνιστεί τη νέα σεζόν, αφού έχει συμβόλαιο. Στον Ολυμπιακό προχωρούν ήδη τον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς στη διοργάνωση με μία ομάδα πιο δυνατή από τη φετινή και με ελαφρώς αυξημένο μπάτζετ.

Θ αυπάρξει μια αναπροσαρμογή του μπάτζετ με μικρές μειώσεις στα συμβόλαια των Ελλήνων παικτών προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα για να γίνουν περισσότερες κινήσεις ενίσχυσης και στο πεδίο των ξένων παικτών αλλά και Ελλήνων που έχουν δείξει πως αξίζουν μία ευκαιρία για διάκριση στα σαλόνια της Ευρωλίγκας.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα