back to top
25.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

25.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Επίθεση Μακρόν σε Λε Πεν ενόψει ευρωεκλογών

Διαβάστε επίσης

Με συνέντευξή του που δημοσιεύεται σε σειρά τοπικών μέσων σήμερα, ο Εμανουέλ Μακρόν επιτίθεται στο κόμμα της Μαρίν Λε Πεν και καλεί τους πολίτες να τον στηρίξουν στις ευρωεκλογές.

Η σημερινή, προεκλογική συνέντευξη του Μακρόν είναι σχεδόν αφιερωμένη στον Εθνικό Συναγερμό και τους εκλεκτούς της Μαρίν Λε Πεν υποψήφιους για τις ευρωεκλογές. Άλλωστε σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, τα δύο κόμματα είναι οι βασικοί μονομάχοι των ευρωεκλογών με το ακροδεξιό κόμμα μάλιστα να έρχεται πρώτο τον τελευταίο καιρό στην πρόθεση ψήφου.

Ο Γάλλος πρόεδρος επιχειρεί να αποδομήσει τις θέσεις του κόμματος αλλά και τον ρόλο του στο εσωτερικό της χώρας και στην Ευρώπη. “Ψήφισαν κατά όσων ήταν υπέρ του συμφέροντος της Γαλλίας”, αφού στόχος τους είναι πάντα “να αποδυναμώσουν την χώρα και να διασπάσουν την Ευρώπη”, αναφέρει ο Μακρόν για τους βουλευτές και τους ευρωβουλευτές του Εθνικού Συναγερμού.

Παράλληλα, ο Γάλλος πρόεδρος δηλώνει ότι αρνείται να σκεφτεί καν το ενδεχόμενο μίας νίκης του κόμματος της Μαρίν Λε Πεν, σημειώνοντας ότι “δεν έχω το πνεύμα του ηττημένου αλλά το πνεύμα του νικητή”. Ωστόσο δεν κρύβει ότι θεωρεί πώς το ενδεχόμενο αυτό υποτιμάται από πολλούς, “λες και δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι πριν 5 χρόνια το κόμμα που νίκησε στις ευρωεκλογές ήταν το Εθνικό Μέτωπο”.

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα