back to top
15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Αλ. Τσίπρας: «Οι ευρωεκλογές δεν είναι ντέρμπι, έχουμε κερδίσει ήδη το πρώτο ημίχρονο κ. Μητσοτάκη»

Διαβάστε επίσης

Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στη Λαμία.

«Κάθε φορά που ο Κυρ. Μητσοτάκης κάνει όλο και πιο φανερό το πρόγραμμα της Ν.Δ. και πείθει και τον τελευταίο πολίτη ότι η ψήφος σε αυτό είναι copyright ΔΝΤ και θα ξαναγυρίσουμε πίσω στις μέρες της πιο σκληρής λιτότητας που ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια», τόνισε σημειώνοντας ότι τα επιδόματα, δεν είναι ελεημοσύνη, είναι κοινωνική δικαιοσύνη που εμείς θέλουμε να εμβαθύνουμε σε αυτό τον τρόπο.

Ο πρωθυπουργός συνέχιζε λέγοντας πως «δεν είναι τεμπέληδες οι Έλληνες όπως μας είχαν διασύρει οι τεχνοκράτες και τα γεράκια του ΔΝΤ» και επισήμανε πως «το μεγάλο πρόβλημα των πολιτικών μας αντιπάλων είναι πως δεν έχουν κανένα αφήγημα για το πώς έφτασε αυτή η χώρα ως εδώ και κυρίως για το ότι απέτυχαν με τρεις κυβερνήσεις να βγάλουν την χώρα από την κρίση, εμείς καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα με την κοινωνία όρθια… Υπάρχει μόνο ένα ψηφοδέλτιο που γράφει με μεγάλα γράμματα κατάργηση της 13ης σύνταξης, 7ήμερη εργασίας και ξεπούλημά της δημόσιας υγείας, αυτό είναι το ψηφοδέλτιο της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη».

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του με ένα απόσπασμα ομιλίας του Άρη Βελουχιώτη στη Λαμία, πριν από 75 χρόνια, την «πιο συναρπαστική πολιτική ομιλία», όπως είπε, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα «ανατριχιαστικά επίκαιρα» τα λόγια του Άρη Βελουχιώτη, τα οποία λένε: «Χρόνια και χρόνια απάτης και ρεμούλας μας κράτησαν μακριά από την ευτυχία και τον πολιτισμό και μας ρίξανε μέσα στην εξαθλίωση, την πείνα, την κακομοιριά και τη δυστυχία. Έτσι η Ελλάδα που υπήρξε κάποτε η πηγή των φώτων και του πολιτισμού, κατάντησε να βρίσκεται στο πιο χαμηλό επίπεδο οικονομικής, κοινωνικής και εκπολιτιστικής ανάπτυξης, όχι μόνο έναντι των λαών της Ευρώπης, αλλά και των Βαλκανίων».

«Τα λόγια αυτά που ακούστηκαν 75 χρόνια πριν είναι η βαριά παρακαταθήκη των αγώνων ενός λαού που χτυπήθηκε, πόνεσε, έπεσε κάτω αλλά ξανασηκώθηκε», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Αναφερόμενος σε όσους τον κατηγορούν ότι ανακοίνωσε προεκλογικά μέτρα υποστήριξε ότι «τα μέτρα που πήραμε δεν είναι δώρα, δεν είναι παροχές, όπως λένε, είναι το λιγότερο που μπορούμε να επιστρέψουμε σ’ αυτούς που έβαλαν πλάτη» και πρόσθεσε πως το πιο σημαντικό κατόρθωμα της κυβέρνησής του δεν είναι η έξοδος από τα Μνημόνια, αλλά το γεγονός ότι αυτή έγινε με την κοινωνία όρθια.

Επίσης επιτέθηκε και στον «ανθέλληνα, Βαυαρό Βέμπερ, όπως τον χαρακτήρισε, για τις δηλώσεις του που σχετίζονται με τις κυβερνητικές παροχές σημειώνοντας: Σταμάτα να μας κουνάς το δάκτυλο, να ασχοληθείς με τη Γερμανία γιατί η Ελλάδα είναι πια εκτός μνημονίων και κυβερνιέται από το λαό και όχι από τεχνοκράτες».

Κλείνοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «λάθος» που μίλησε για ντέρμπι στις ευρωεκλογές προσθέτοντας: «έχουμε κερδίσει ήδη το πρώτο ημίχρονο κ. Μητσοτάκη».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα