back to top
18 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

18 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις

Διαβάστε επίσης

Με ευρύτατη πλειοψηφία υπερψηφίστηκε πριν από λίγο επί της Αρχής το νομοσχέδιο. «Ναι» ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, η ΔΗ.ΣΥ. και το Ποτάμι, ενώ παρών δήλωσαν το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Ολομέλειας λίγο πριν από το κλείσιμο της συνεδρίασης και την ψήφιση των θετικών μέτρων, υπογράμμισε τη σημασία των μέτρων.

«Μετά από 8 χρόνια θυσιών από τον ελληνικό λαό, έχουν ξημερώσει οι μέρες της δικαίωσης. Η κυβέρνησή μας εργάστηκε σκληρά και με σεβασμό απέναντι σε κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα που πέρασε δύσκολα τον καιρό της κρίσης», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «όσο αυξάνονται τα νούμερα της οικονομίας, τόσο θα μας δίνεται η δυνατότητα να αυξάνουμε το ποσό της σύνταξης».

Στον πρωθυπουργό απάντησε ο Νίκος Δένδιας, λόγω απουσίας του Κυριάκου Μητοστάκη, σε περιοδεία στη Λάρισα, κατηγορώντας την κυβέρνηση για κινήσεις πανικού.

«Η ελληνική κοινωνία στις ευρωεκλογές καλείται να αποδοκιμάσει τα πεπραγμένα της κυβέρνησης και μετά να έρθετε εδώ να υποβάλλετε την παραίτηση σας», υπογράμμισε.

Σχολιάζοντας τα μέτρα, έκανε λόγο για πανηγυρική εκδήλωση του πρωθυπουργού στο Ζάππειο και όχι για σχεδιασμένα μέτρα, που υποδηλώνει πανικό, ενόψει της ήττας στις επερχόμενες εκλογές.

Διμέτωπη επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ότι «μέσα από ανούσιες κοκορομαχίες επιχειρούν να κρύψουν το πόσο μοιάζουν οι πολιτικές τους», εξαπέλυσε νωρίτερα η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛ. Φώφη Γεννηματά.

«Έχουμε κοστολογήσει τα μέτρα και έχουμε και μια καβάντζα αν κάτι δεν πάει καλά», ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κλείνοντας την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή επί το πολυνομοσχδεδίου.

Την άποψη πως το νομοσχέδιο θα δώσει ανάσα σε περισσότερους από 5 εκατ. πολίτες εξέφρασε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου  κατά την τοποθέτησή της στην Ολομέλεια.

Η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι τα μόνιμα μέτρα που κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο «ενισχύουν ουσιωδώς το εισόδημα των συνταξιούχων και των νοικοκυριών». Κατηγόρησε, παράλληλα, τη ΝΔ ότι αυτές τις ημέρες έχει κάνει τα πάντα, προκειμένου να μην συζητηθεί η ουσία των ρυθμίσεων αυτών.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα