back to top
21.2 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

21.2 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Τρομερή Τότεναμ προκρίθηκε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

Διαβάστε επίσης

Η Τότεναμ επικράτησε με σκορ 3-2 του Αγιαξ στο Άμστερνταμ και προκρίθηκε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου την 1η Ιουνίου στη Μαδρίτη θα αντιμετωπίσει τη Λίβερπουλ.

Στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ πίστευαν όλοι ότι οι ανατροπές ολοκληρώθηκαν με το 4-0 της Λίβερπουλ επί της Μπαρτσελόνα, αλλά τελικά το… ποδόσφαιρο δεν είχε πει ακόμη την τελευταία του λέξη.

Και την είπε με τρόπο που απίστευτο! Το 0-1 στο Λονδίνο έδινε προβάδισμα στον Αγιαξ, το 2-0 στο ημίχρονο στο Άμστερνταμ του έδινε σφραγισμένα τα εισιτήρια για Μαδρίτη.

Όμως εκεί θα πάει η Τότεναμ επειδή έτσι ήθελε ο Λούκας Μόουρα, ο οποίος στο ματς της ζωής του έκανε χατ-τρικ και έστειλε στο 95′ τους Αγγλους στον παράδεισο και τους Ολλανδούς στην κόλαση.

Ο Άγιαξ είχε πάρει προβάδισμα με Ντε Λιχτ στο 5’ και Ζίγιεκ στο 35’, όμως ο Ποτσετίνο έριξε τον Γιορέντε στο ημίχρονο, πέρασε τον Ντέλε Άλι πίσω του και τον Έρικσεν στα χαφ και γύρισε το ματς. Ο Λούκας στο 55’ και στο 59’ έκανε με αριστερό πλασέ και σουτ αντίστοιχα το 2-2.

Ο Ζίγιεκ στο 80’ είχε δοκάρι, στο 86’ ο Φερτόνγκεν σημάδεψε το δοκάρι, για να έρθει ο Λούκας Μόουρα στο 90+5’ ακριβώς και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για μια ακόμα απίθανη και όμως αγγλική ανατροπή.

Η Τότεναμ θα δώσει ραντεβού με τη Λίβερπουλ στη Μαδρίτη, την 1η Ιουνίου και έγινε η 40η διαφορετική ομάδα στην ιστορία του κορυφαίου θεσμού, που θα παίξει σε τελικό.

Οι συνθέσεις:

Αγιαξ (Ερικ Τεν Χαγκ): Ονάνα, Μαζραουί, Ντε Λιχτ, Μπλιντ, Ταλιαφίκο, Σένε (60′ Φέλτμαν), Φαν Ντε Μπέεκ (90′ Μαγκαγιάν), Ντε Γιονγκ, Ζίγιεχ, Τάντιτς, Ντόλμπεργκ (67′ Σινκγκράβεν).

Τότεναμ (Μαουρίσιο Ποκετίνο): Γιορίς, Τρίπιερ (81′ Λαμέλα), Ρόουζ (82′ Ντέιβις), Αλτερβάιρελντ, Bερτόνγκεν, Σον, Γουανιάμα (46′ Γιορέντε), Σισοκό, Aλι, Ερικσεν, Μόουρα.

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα