back to top
19.5 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

19.5 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Αναμέτρηση στο πεδίο του ηθικού πλεονεκτήματος στη Βουλή για Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε επίσης

Υπό το βάρος των σοβαρών πολιτικών διαστάσεων που πήραν οι αποκαλύψεις για τις περυσινές καλοκαιρινές διακοπές του πρωθυπουργού στο πολυτελές κότερο της εφοπλιστικής οικογένειας Παναγόπουλου στο Ιόνιο και λίγες εβδομάδες μετά από την τραγωδία στο Μάτι, οι Α. Τσίπρας και Κ. Μητσοτάκης αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους στην Βουλή, κατά την διάρκεια της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση., στο πεδίο της «ηθικής».

Αμφότεροι έχουν πλέον να καταλογίσουν ο ένας προς τον άλλον «ανάρμοστες» σχέσεις με την διαπλοκή, προνομιακές σχέσεις με οικονομικούς και εκδοτικούς παράγοντες και ως εκ τούτου η όλη διαδικασία στην Βουλή που ξεκίνησε ως πρόταση μομφής της αξιωματικής αντιπολίτευσης εναντίον του Π. Πολλάκη και εν συνεχεία μετεβλήθη σε ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, θα εξελιχθεί σε πεδίο «ηθικής αντιπαράθεσης».

Ήδη ο Α. Τσίπρας από την Ξάνθη, όπου περιόδευσε την Δευτέρα, καταφέρθηκε εναντίον συγκεκριμένων εκδοτικών ομίλων, που θεωρεί πως με την πολεμική τους προς την κυβέρνηση εξυπηρετούν τον Κ. Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στον όμιλο του Γ. Αλαφούζου, στα ΜΜΕ που ελέγχει ο εφοπλιστής Β. Μαρινάκης, καθώς επίσης και στο «Πρώτο Θέμα».

«Κι αν θέλετε να δείτε την απόδειξη της αλήθειας αυτού που λέω, δείτε όλα αυτά τα χρόνια με τι λύσσα, με τι πάθος μας πολέμησαν τα εκδοτικά συμφέροντα. Δείτε και συγκρίνετε στη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού κράτους και της μεταπολιτευτικής πολιτικής ζωής, ποτέ άλλοτε δεν υπήρχε τόση μεγάλη υπερσυσσώρευση μέσων μιντιακών που στηρίζουν μία και μόνο παράταξη και έχουν μίσος, μένος, διαστρέβλωση, fake news και προπαγάνδα ενάντια στην κυβέρνηση. Ποτέ άλλοτε δεν υπήρχε αυτό.
Από τους παραδοσιακούς βεβαίως, ομίλους που στήριζαν τη δεξιά, όπως ο όμιλος Αλαφούζου του ΣΚΑΪ -κάποτε βέβαια έλεγε ότι η οικογένεια Μητσοτάκη του ζητούσε πολύ μεγάλες μίζες, μετά πέσανε φαίνεται οι τιμές. Αλλά και άλλοι νεόκοποι, νεώτεροι, οι οποίοι αγόρασαν ιστορικά μέσα ενημέρωσης, ιστορικές εφημερίδες που πάντοτε ήταν με την δημοκρατική παράταξη σε αυτόν τον τόπο, με την προοδευτική παράταξη, για να τις κάνουν σύμβολα φερέφωνα της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη.

Όπως και άλλα μεγάλα συγκροτήματα, όπως το Πρώτο Θέμα για παράδειγμα, το οποίο χρηματοδοτείται από μια οφσορ αγνώστων λοιπών στοιχείων, που χρηματοδοτεί ταυτόχρονα και τον οικογενειακό προϋπολογισμό του κ. Μητσοτάκη. Αυτή είναι η πραγματικότητα φίλες και φίλοι. Η πραγματικότητα είναι ότι όποιος θέλει να δει ποιος είναι με την διαπλοκή και την ελίτ, δεν έχει παρά να σταθεί σε ένα περίπτερο και να δει τους τίτλους των εφημερίδων ή δεν έχει παρά να κάνει ζάπινγκ στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Α. Τσίπρας

Νωρίτερα ο Α. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη πως εργαλειοποιεί την αντιπαράθεση του Π. Πολλάκη με το Σ. Κυμπουρόπουλο και εξήγησε τους λόγους που αποδέχτηκε να μετατρέψει την πρόταση μομφής εναντίον του αναπληρωτή υπουργού υγείας σε ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.
«Επιχειρεί μια εργαλειοποίηση εξοργιστική. Πρώτα απ’ όλα εξοργιστική για τον ίδιον, τον δικό του και συμπαθή κατά τ’ άλλα, υποψήφιο άτομο με αναπηρία, τον κ. Κυμπουρόπουλο. Γιατί με τον τόσο χοντροκομμένο τρόπο που επιχειρεί να το εκμεταλλευτεί πολιτικά, στην πραγματικότητα εκθέτει και μειώνει τον κ. Κυμπουρόπουλο, αλλά και κάθε συμπολίτη μας με αναπηρία. Κάθε συμπολίτη μας με αναπηρία, που χρήζει του σεβασμού μας και τη στήριξή μας» τόνισε στην ομιλια του συμπληρώνοντας: «Διότι η ψηφοθηρική εργαλειοποίηση της αναπηρίας είναι πολλαπλάσια αποκρουστική από την όποια άστοχη πολιτική αντιδικία. Ιδίως όταν αφορά άξιους συμπολίτες μας με αναπηρία που διεκδικούν τη ψήφο μας, παλεύοντας για ίσες ευκαιρίες στη ζωή αλλά και ίση αντιμετώπιση στη πολιτική. Στον στίβο της πολιτικής, όπου κατέρχονται με ίσα δικαιώματα και ίσες διεκδικήσεις. Με το τρόπο όμως που τραβάει το ζήτημα αυτό ο κ. Μητσοτάκης, στο τέλος τέλος δεν κάνει τίποτα άλλο, από το να φανερώνει την βαθιά υποκρισία του».
Άφησε δε υπαινιγμούς, πως η όλη αντιπολιτευτική του τακτική είναι εξόχως υποκριτική, λέγοντας χαρακτηριστικά: « Σας διαβεβαιώνω, φίλες και φίλοι, δεν έπαθε καμία ηθική κρίση ο κ. Μητσοτάκης ούτε με την υπόθεση Κυμπουρόπουλου ούτε με το προκατασκευασμένο και διατεταγμένο προεκλογικό ξαναζεσταμένο ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ για το Μάτι. Ο άνθρωπος που έφτασε στο σημείο να καλύψει τον σύμβουλό του, που καταδικάστηκε για θέματα ασέλγειας σε ανήλικους και για παιδεραστία δεν μπορεί να μας μιλάει για ηθική, δεν μπορεί να μας κάνει μαθήματα ήθους και μαθήματα ηθικής.
Σύμφωνα με τον Α. Τσίπρα αυτό που έπαθε ο Κ. Μητσοτάκης είναι ότι ψάχνει απεγνωσμένα τον τρόπο να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα.
« Ψάχνει ευκαιρία να κρυφτεί πίσω από το συμπαθή Κυμπουρόπουλο και πίσω από τον Πολάκη ψάχνει τον τρόπο να κρύψει τον κ. Μαρινάκη, αυτούς που τον στηρίζουν, την διαπλοκή, τα συμφέροντα αλλά και τις ακραίες νεοφιλελεύθερες απόψεις του για τη κατάργηση του κράτους πρόνοιας. Ο κ. Μητσοτάκης, όμως, έπαιξε και έχασε για άλλη μια φορά. Διότι μας δίνει τώρα μια πολύ μεγάλη ευκαιρία. Μας δίνει την ευκαιρία με αυτό το δώρο που μας κάνει, μιας και αρνείται την τηλεοπτική αντιπαράθεση να κάνουμε μια εφ’ όλης της ύλης αντιπαράθεση στη Βουλή. Γι αυτό λοιπόν και σας το λέω κι εσάς, το είπα και στη Βουλή, το ανακοινώνω ξανά και δημόσια: Μετατρέπουμε τη πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση» ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων.

Την ώρα που ο Α. Τσίπρας εκφωνούσε την ομιλία του στην Ξάνθη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι μόνο, δεσπόζουσα θέση είχαν αρχίσει να έχουν οι δηλώσεις που φέρεται να είχε κάνει στο «πρώτο θέμα» η σύζυγος του εφοπλιστή Π. Παναγόπουλου, ο οποίος απεβίωσε προ εβδομάδων, Κατερίνα Παναγοπουλου, η οποία εδώ και ένα τουλάχιστον δυο χρόνια είναι άμισθη συμβουλος του Μεγάρου Μαξίμου για θέματα αποδήμου ελληνισμου.

Η ίδια επιβεβαίωσε πως ο Α. Τσίπρας έκανε διακοπές στο σκάφος της οικογένειας της πέρυσι το καλοκαίρι με αφορμή τις σχετικές φωτογραφίες που είχε αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό ο δημοσιογράφος του Σκάι Α. Πορτοσάλτε εντός του Σαββατοκύριακου.

Η στιχομυθία της κ. Παναγοπουλου με το «Πρώτο Θέμα» είχε ως εξής:
Ερ. Τελικά ποια είναι η αλήθεια;

“Η αλήθεια είναι οτι το σκάφος ανήκε στον σύζυγό μου. Τον Περικλή τον Παναγόπουλο. Ο οποίος και με διαπλοκή δεν είχε σχέση. Ήταν ένα όνομα ιερό. Αν μιλάνε για ελίτ ο Παναγόπουλος ήταν ελίτ, ναι ο Παναγόπουλος ήταν ελίτ αλλά ενός άλλου είδους. Ελίτ ηθικής, πατριάρχης της ναυτιλίας, που έδωσε δουλειά σε χιλιάδες ανθρώπους. Με οξυδέρκεια και ευθεία κρίση. Και ο Περικλής Παναγόπουλος όπως και εγώ είχαμε μεγάλη εκτίμηση στον Αλέξη τον Τσίπρα και πολύ μεγάλη συμπάθεια. Προσωπικά με συνδέει συνεργασία τριών ετών, τρία χρόνια είμαι εκεί και συνεργάζομαι στον τομέα της Διασποράς και των επενδύσεων της χώρας. Αυτό όμως ξεκίνησε τρία χρόνια πριν. Προς τι λοιπόν όλος αυτός ο θόρυβος προεκλογικά και ποιους εξυπηρετεί; Δεν είναι λίγο γελοίο;”

Ερ. Έχετε λοιπόν αναλάβει καθήκοντα άμισθης ειδικής συμβούλου στη Γραμματεία του πρωθυπουργού.

Αυτό έγινε πολύ καιρό. Αλλά επί τρία χρόνια είμαι συνεργάτης του για το θέμα της διασποράς. Απλώς έγινε μια αξιοποίηση της σχέσης μου με τον απόδημο ελληνισμό. Όποιοσδήποτε και να μου το ζητούσε θα το έκανα. Πόσο μάλλον ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος ανήκει στο φιλικό μου περιβάλλον και το δικό μου και του εκλιπόντος συζύγου μου.

Ερ. Τον γνωρίζετε χρόνια;

Βεβαίως τον γνωρίζω και τρία χρόνια συνεργάζομαι.

Ερ. Οπότε θεωρείτε λογικό μια σχέση συνεργασίας…

Φυσικά είναι λογικό ένας πρωθυπουργός να ξεκουραστεί μια εβδομάδα. Το σκάφος δεν ήταν δικό μου. Ήταν του συζύγου μου. Ο σύζυγος μου ήταν άρρωστος όλο αυτό το διάστημα μέχρι και που έφυγε στις 5 Φεβρουαρίου. Αλλά από την εκτίμηση που του είχε, μάλιστα τον είχε επισκεφθεί και όταν ήταν άρρωστος, κατανοούμε όλοι τα προβλήματα τα οποία τα ρίχνουμε στον εκάστοτε που κυβερνά, αλλά κάπου να υπάρχει μια ηθική από αυτούς που κρίνουν να είναι πρώτα κρινόμενοι. Γιατί ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω. Και όπως επίσης μην τολμήσει κανείς να ξαναπεί για τον Παναγόπουλο. Είναι ντροπή γιατί έγραψαν. Είναι ντροπή.

Ερ. Πόσες ημέρες διήρκεσαν οι διακοπές του κ. Τσίπρα;

Δεν το γνωρίζω. Ο άνδρας μου έπαιζε με τον θάνατο. Δεν ασχολούμαι με αυτά. Του είχε δώσει το σκάφος για να κάνει διακοπές και εγω ήμουν δίπλα σε έναν άνθρωπο που πέθαινε. Και πέθανε τελικά μετά από μήνες. Τον κρατούσα στη ζωή.

Ερ. Εσείς δηλαδή δεν ήσασταν παρόντες;

Ο σύζυγός μου κανόνισε να είναι κάποιοι από το προσωπικό και πιθανότατα κάποιος από αυτούς πούλησε έναντι χρημάτων μια φωτογραφία κλεμμένη, μια φωτογραφία κλεμμένη γελοία. Ούτε ασχολούμαι με αυτό, ούτε με ενδιαφέρει. Ο καθένας με το ήθος και την ποιότητά του. Αλλά επαναλαμβάνω ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να ξεκουραστεί για μια εβδομάδα αθόρυβα όπου θέλει. Και αν μου το ξαναζητήσει να βοηθήσω θα το κάνω όπως θα το έκανα σε οποιονδήποτε άνθρωπο που θεωρώ φίλο μου. Και είναι φίλος ο Αλέξης ο Τσίπρας.

Ερ. Δηλαδή λέτε ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα;

Πρόβλημα να υπάρξει σε τι;

Ερ. Κάποιες φορές το ζήτημα είναι ηθικό…

Φυσικά και είναι ηθικό

Ερ. Είχε προηγηθεί η τραγωδία στο Μάτι….

Η τραγωδία στο Μάτι βρήκε πολλούς κυρίους να κάνουν μπάνιο σε θάλασσες. Από αυτούς που επιτίθενται αυτή τη στιγμή. Αυτά είναι υποκρισίες. Είναι μια άθλια κατάσταση που γίνεται για προεκλογικούς λόγους και καλό είναι να σοβαρευτούν οι πολιτικοί μας γιατί κάποια στιγμή πρέπει να φύγουμε από αυτό που μας πτώχευσε. Είναι ντροπή. Δεν δέχομαι σαν Ελληνίδα τέτοια πολιτική λάσπη. Είναι ντροπή.

Ερ. Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποίησε το Odyssey για τις καλοκαιρινές του διακοπές; Το ζήτησε ο ίδιος; Το πρότεινε κάποιος;

Ποτέ! Ο σύζυγος μου του το πρότεινε για να ξεκουραστεί γιατί τον έβλεπε κουρασμένο. Τον εκτιμούσε σας λέω πάρα πολύ και τον εμπιστευόταν και τον σεβόταν.

Ερ. Κάνει πάντως εντύπωση αυτό διότι η Αριστερά βρίσκεται απέναντι από την αστική τάξη και τη λεγόμενη πλουτοκρατία

Ο σύζυγός μου ήταν ένας διεθνής άνθρωπος ένας Έλληνας και δεν υπάρχει αριστερά και δεξιά αυτά είναι για τις ποδοσφαιρικές ομάδες. Είναι ντροπή. Καίγεται η Ελλάδα και ασχολούμαστε με τρίχες.

Ερ. Σας μίλησε για την περίοδο του Ματιού ο πρωθυπουργός;

Δεν νομίζω να περιμένετε από εμένα να κάνω δηλώσεις για αυτό. Δεν με αφορά αυτό το θέμα εμένα. Με ρωτήσατε κάτι σας είπα και από εκεί και πέρα ο σύζυγος μου είχε την επιθυμία να δει τον πρωθυπουργό ο οποίος αγωνίστηκε πολύ σκληρά έναντι όλου αυτού που γίνεται, να ξεκουραστεί σαν να ήταν παιδί του.

Ερ. Πόσες ημέρες διήρκεσαν οι διακοπές;

Δεν το θυμάμαι. Δεν ήμουν εκεί. Ήμουν δίπλα στον σύζυγο μου στο κρεβάτι που ήταν άρρωστος.
Μετά από την παραπάνω αποκάλυψη- επιβεβαίωση, υπήρξε παρέμβαση από το γραφείου τύπου της Ν.Δ. Η σχετική ανακοίνωση ανέφερε:
« Η Ν.Δ. απέφυγε να τοποθετηθεί για τις μυστικές διακοπές του Αλ. Τσίπρα αναμένοντας από τον πρωθυπουργό να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις φωτογραφίες που τον εμφάνιζαν κρυπτόμενο σε μια υπερπολυτελή θαλαμηγό λίγες μέρες μετά την εθνική τραγωδία στο Μάτι. Η επιβεβαίωσή τους ήρθε τελικά από την ιδιοκτήτρια του πολυτελούς σκάφους κ. Κατερίνα Παναγοπούλου η οποία αποκάλυψε ότι ο εκλιπών σύζυγός της του το δάνεισε μυστικά (!) για να ξεκουραστεί από την εθνική τραγωδία. Ο ηγέτης της πρώτης φοράς Αριστερά το τερμάτισε. Η ξεδιάντροπη υποκρισία κ. Τσίπρα που παριστάνει ότι πολεμά τις ελίτ και κάνει δωρεάν διακοπές με τα κότερά της δεν έχει προηγούμενο. Τον παραδίδουμε στη χλεύη του ελληνικού λαού».
Εν τω μεταξύ το γεγονός ότι επί δυο τουλάχιστον ημέρες δεν υπήρξε καμία απάντηση ή σχόλιο από το γραφείο του πρωθυπουργού προκάλεσε και εσωτερικές αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που εκδηλώθηκε δημοσίως μέσα από την φίλα προσκείμενη στην κυβέρνηση «Εφημερίδα των Συντακτών».

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα