back to top
17.8 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

17.8 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Μισή μονάδα μπροστά η Λε Πεν στις ευρωεκλογές

Διαβάστε επίσης

Τρεις εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές, και ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο για το ποιο κόμμα θα είναι πρώτο στην Γαλλία αφού η διαφορά των δύο πρώτων είναι στα όρια του στατιστικού λάθους. Ενώ μέχρι πρόσφατα ο Εμανουέλ Μακρόν προηγούνταν στις δημοσκοπήσεις – αν και μικρή διαφορά – τις τελευταίες μέρες η Μαρίν Λε Πεν δείχνει να έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos Sopra-Steria, μόλις μισή μονάδα χωρίζει τον Εθνικό Συναγερμό από την Δημοκρατία Μπροστά με τον πρώτο να συγκεντρώνει 22% και την δεύτερη 21,5%. Σημειώνεται ότι δεν ήταν η Λε Πεν αυτή που ανέβηκε την τελευταία εβδομάδα, αλλά ο Μακρόν που έχασε μιάμιση μονάδα, πέφτοντας στην δεύτερη θέση.

Τα ίδια περίπου αποτελέσματα προέβλεπαν και δύο άλλες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή στα γαλλικά μέσα.

Τα υπόλοιπα κόμματα

Στην τρίτη θέση βρίσκονται οι Ρεπουμπλικανοί με 13,5% και ακολουθούν η Ευρώπη – Οικολογία με 8,5% και η Ανυπότακτη Γαλλία του Ζαν Λικ Μελανσόν με 8%. Μόλις 5,5% δείχνει να συγκεντρώνει το Σοσιαλιστικό Κόμμα που βρίσκεται σε σταθερή πτώση μετά τις τελευταίες προεδρικές εκλογές και την λήξη της θητείας του Φρανσουά Ολάντ.

Αναποφάσιστοι

Παρόλο που οι λίστες των κομμάτων έχουν ήδη ανακοινωθεί και θεωρητικά τίποτα καινούργιο δεν πρόκειται να προκύψει, το 45% όσων απάντησαν στην δημοσκόπηση ότι θα πάνε να ψηφίσουν, δηλώνουν αναποφάσιστοι. Για την ακρίβεια, ενώ δηλώνουν ότι επιθυμούν να ψηφίσουν ένα συγκεκριμένο κόμμα, παραδέχονται ότι μπορεί ακόμα να αλλάξουν γνώμη.

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα