back to top
22.7 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

22.7 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Βρετανία-Ευρωεκλογές: Θεοφάνης Εξαδάκτυλος στον Αθήνα 9.84

Διαβάστε επίσης

O Θεοφάνης Εξαδάκτυλος- καθηγητής Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Surrey της Μεγάλης Bρετανίας μίλησε στην δημοσιογράφου του σταθμού μας, Αθηνά Κορλίρα για το ενδεχόμενο συμμετοχής της Μεγάλης Βρετανίας στις Ευρωεκλογές.

Για δύο χρόνια μετά το ξεκίνημα της διαδικασίας για την αποχώρηση από την ΕΕ, η 29η Μαρτίου 2019 ήταν η ημερομηνία ορόσημο, όπως την είχαν χαρακτηρίσει οι αναλυτές.
Η ημερομηνία αυτή πέρασε. Μια καινούργια ημερομηνία -η 12η Απριλίου- πήρε τη θέση της, πέρασε και αυτή, και μια καινούργια πιο ευέλικτη εξάμηνη παράταση με δυνατότητα νωρίτερης αποχώρησης (αν η πρόταση της κυβέρνησης περάσει από το κοινοβούλιο) συμφωνήθηκε με την ΕΕ.

Με το κοινοβούλιο να έχει απορρίψει κάθε μία από αυτές τις προτάσεις και έχοντας συμφωνήσει μόνο στο ότι η πιθανότητα αποχώρησης χωρίς συμφωνία πρέπει να εξαιρεθεί με κάθε δυνατό τρόπο, ο επόμενος σταθμός για το σήριαλ της αποχώρησης είναι οι ευρωεκλογές, εφόσον δεν υπάρξει κοινοβουλευτική έγκριση σχεδίου αποχώρησης μέχρι τότε.

Αυτές οι ευρωεκλογές για πολλούς ψηφοφόρους που είναι υπέρ της παραμονής, θα έχουν το χαρακτήρα ενός δευτέρου δημοψηφίσματος και εύχονται μια μεγάλη νίκη των κομμάτων που τάσσονται κατά της εξόδου. Όμως η αδυναμία αυτών των κομμάτων (και ειδικά των Εργατικών, που μέχρι τώρα έχουν αποποιηθεί τον προ-ευρωπαϊκό ρολό) να κατεβάσουν μια κοινή λίστα υποψήφιων, ενδεχομένως να έχει δυσοίωνα για την ΕΕ αποτελέσματα.

Ακολουθεί η συνέντευξη:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα