back to top
18.1 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κεραυνός έπεσε στην Ακρόπολη – Τέσσερις τραυματίες

Διαβάστε επίσης

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από την πτώση κεραυνού, λίγο μετά τις 4μμ, στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, στο σημείο όπου βρίσκονται τα εκδοτήρια.

Πρόκειται για δύο τουρίστες, έναν άνδρα και μια γυναίκα, καθώς και δύο γυναίκες αρχαιοφύλακες.

Οι δύο αρχαιοφύλακες, 24 και 52 ετών αντίστοιχα, υποβάλλονται σε εξετάσεις προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση της υγείας τους από τον τραυματισμό, ενώ οι δύο 25χρονες τουρίστριες έχουν τραύματα από θραύσματα και αναμένεται να λάβουν εξιτήριο από τον Ευαγγελισμό.

Σημειώνεται ότι, ο κεραυνός διέλυσε το αλεξικέραυνο, ενώ έσπασαν και τα τζάμια του εκδοτηρίου.

Κλειστός ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης για λόγους ασφαλείας

Κλειστός θα παραμείνει ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης για το υπόλοιπο της ημέρας για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με ανακοίνωση που υπουργείου Πολιτισμού.

Η ανακοίνωση

«Κλειστός θα παραμείνει ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης για το υπόλοιπο της ημέρας για λόγους ασφαλείας λόγω πτώσης κεραυνού στο αλεξικέραυνο κοντά στο Ερέχθειο. Η πτώση του κεραυνού είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά από γυάλινα θραύσματα δύο αρχαιοφύλακες που βρίσκονταν μέσα σε δύο κοντινά φυλάκια και δύο επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου, που βρίσκονταν έξω από τα φυλάκια.

»Όλοι τους διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας οι δύο επισκέπτες αποχώρησαν ήδη από το νοσοκομείο, αφού πρώτα τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Οι δύο αρχαιοφύλακες παρέμειναν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Παράλληλα, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσε σχετικά τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Σημειώνεται ότι δεν προκλήθηκαν ζημιές στα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης».

Δημήτρης Πέρρος  – Βίκυ Παπαστεφάνου – Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα