back to top
18.6 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

18.6 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Μακρόν: Θα ξαναχτίσουμε τον ναό σε 5 χρόνια

Διαβάστε επίσης

Την διαβεβαίωσή του ότι η Παναγία των Παρισίων θα αποκατασταθεί μέσα σε πέντε χρόνια και θα γίνει μάλιστα ακόμα πιο όμορφη, παρείχε ο Εμανουέλ Μακρόν κατά το σημερινό του τηλεοπτικό διάγγελμα.

Κατά το έκτακτο τηλεοπτικό του διάγγελμα, ο Εμανουέλ Μακρόν αναφέρθηκε στην ιστορική συνέχεια του γαλλικού έθνους με αφορμή την χθεσινή καταστροφική πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων. “Αυτό που είδαμε είναι η ικανότητά μας να κινητοποιούμαστε, να ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να νικάμε”, σημείωσε.

Θύμισε τις πολλές φορές στην ιστορία της Γαλλίας όπου μία πόλη, ένα λιμάνι ή μία εκκλησία καταστράφηκαν ή κάηκαν ολοσχερώς και μετά ξαναφτιάχτηκαν από την αρχή. “Η πυρκαγιά μας θυμίει ότι η ιστορία μας δεν σταματάει ποτέ”, είπε προσθέτοντας ότι “θα υπάρχουν πάντα εμπόδια να ξεπεράσουμε”.

“Είναι η ώρα να επιβεβαιώσουμε αυτήν την μεγαλειώδη συνέχεια που κάνει το γαλλικό έθνος”, σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Αναφερόμενος στο προγραμματισμένο για εχθές διάγγελμά του με αφορμή την ολοκλήρωση της εθνικής διαβούλευσης με στόχο την απάντηση στην κρίση των “κίτρινων γιλέκων”, διευκρίνισε ότι θα επανέλθει τις επόμενες ημέρες, αλλά “η στιγμή δεν έχει έρθει ακόμα”.

Για τον τρόπο που αντέδρασε η χώρα στην καταστροφή σημείωσε ότι “τις τελευταίες ώρες καθένας μας έδωσε ότι μπορούσε” και τόνισε με έμφαση ότι η Γαλλία είναι ένα έθνος που ξέρει να χτίζει, ξέρει να ξαναχτίζει. “Θα ξαναχτίσουμε την Παναγια των Παρισίων και ακόμα πιο όμορφη σε πέντε χρόνια από σήμερα”, επισήμανε.

“Μετά την ώρα της δοκιμασίας, ακολουθεί η ώρα της περίσκεψης και μετά αυτή της δράσης”, σημείωσε ζητώντας ωστόσο “να μην τα μπερδεύουμε όλα” και “να μην πέσουμε στις παγίδες της βιασύνης”.

“Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι από αυτό που είμαστε. Να βρούμε την συνέχεια του εθνικού μας σχεδίου, ενός σχεδίου ανθρώπινου και παθιασμένα γαλλικού”, είπε κλείνοντας ο Εμανουέλ Μακρόν δηλώνοντας ότι μοιράζεται μαζί με όλους τον πόνο και την ελπίδα.

Μυρσίνη Λιοναράκη

[su_slider source=”media: 88924,88923,88922,88921,88920,88919,88918,88917,88915″ width=”700″ height=”460″ title=”no”]

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα