back to top
19.5 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

19.5 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Η Άνεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ οριακά πρώτη στις δημοσκοπήσεις για την καγκελαρία

Διαβάστε επίσης

Οριακά δημοφιλέστερη για την καγκελαρία στη Γερμανία είναι η Άνεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ, επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa που διενεργήθηκε για λογαριασμό των δικτύων RTL/n-tv.

Το 28% των ερωτηθέντων θα την επέλεγε εάν μπορούσε να ψηφίσει άμεσα καγκελάριο (ψηφίζεται έμμεσα από τα μέλη του Μπούντεσταγκ). Τη δεύτερη θέση μοιράζονται με ποσοστό 25% ο συνεπικεφαλής των Πρασίνων, Ρόμπερτ Χάμπεκ, και ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς.

Προβάδισμα για Χριστιανική Ένωση, δεύτερη δύναμη … οι αναποφάσιστοι

Εάν την Κυριακή διεξάγονταν ομοσπονδιακές εκλογές, τα κόμματα της Χριστιανικής Ένωσης (Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές) θα συγκέντρωναν ποσοστό 29%, ενώ οι Πράσινοι θα καταλάμβαναν τη δεύτερη θέση με 19%. Ακολουθούν οι Σοσιαλδημοκράτες με 16%, η ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία με 12%, οι Φιλελεύθεροι με 10% και Η Αριστερά με 8%. Ένα εντυπωσιακό 24% των ερωτηθέντων δηλώνουν αναποφάσιστοι ή ότι δεν θα προσέρχονταν στην κάλπη.

Με αυτά τα δεδομένα, η συγκρότηση κυβερνητικού συνασπισμού σε ομοσπονδιακό επίπεδο από την Χριστιανική Ένωση και τους Πρασίνους είναι με ποσοστό 48% εφικτή. Ένας κυβερνητικός συνασπισμός Πρασίνων, Σοσιαλδημοκρατών και Αριστεράς -που με παλαιότερα δεδομένα θα θεωρούταν πιο αναμενόμενος- θα συγκέντρωνε 43%.

Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα