back to top
15.4 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

15.4 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Η κινηματογραφική εβδομάδα από 11/04

Διαβάστε επίσης

Η τρίτη και τελευταία animation ταινία της τριλογίας της Dreamworks, γαλλικό δράμα ενηλικίωσης, πολωνικό βραβευμένο δράμα, επανέκδοση αιρετικού αριστουργήματος του Μπουνιούελ και η επιστροφή ενός δαιμονικού αντιήρωα, στις κινηματογραφικές αίθουσες αυτή την εβδομάδα.

 

ΠΩΣ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΤΕ ΤΟΝ ΔΡΑΚΟ ΣΑΣ 3 (HOW TO TRAIN YOUR DRAGON: THE HIDDEN WORLD)

Animation, Έγχρωμη, Διάρκεια: 104′
Παραγωγή: Αμερικανική, Σκηνοθεσία: Ντιν Ντεμπλουά
Τρίτη και τελευταία ταινία της υπέροχης τριλογίας της Dreamworks.
O Ψάρης, επικεφαλής και κυβερνήτης του Μπερκ, έχοντας την Αστριντ στο πλευρό του, έχει δημιουργήσει μια καλά κρυμμένη ουτοπία δράκων, όπου μπορούν να ζουν ελεύθεροι και σε πλήρη αρμονία με το περιβάλλον τους. Όμως, ο κίνδυνος δεν θα αργήσει να εμφανιστεί και η πιο σκοτεινή απειλή θα ταράξει την ισορροπία της καλά κρυμμένης αυτής πόλης, όσο και του νησιού Μπερκ. Ο Ψάρης και ο Φαφούτης καλούνται να αφήσουν την ασφάλεια του μοναδικού σπιτιού που έχουν γνωρίσει, για ένα δύσκολο ταξίδι με προορισμό τη συναρπαστική μάχη σε μυθικούς κόσμους, απέναντι στο τρομερό κακό που απειλεί τους πάντες. Το πεπρωμένο τους θα είναι να παλέψουν ενωμένοι, με αυταπάρνηση, μέχρι τα βάθη της Γης, για όλες τις «αξίες» που έχουν αποκτήσει μαζί στις περιπέτειές τους και για όλα όσα έχουν μάθει να θεωρούν «ιδανικά». Κάπως έτσι θα δοκιμαστεί καθοριστικά και η δύναμη της φιλίας τους.
Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

ΜΕΤΑ (AFTER)

Κοινωνική, Έγχρωμη, Διάρκεια: 106′
Παραγωγή: Αμερικανική, Σκηνοθεσία: Τζένι Γκέιτζ
Πρωταγωνιστούν: Χίρο Φάινς Τίφιν, Σέλμα Μπλερ, Πίτερ Γκάλαχερ
Μεταφορά του ομώνυμου best-seller της Ανα Τοντ, ένα ακόμη φαινόμενο σαν «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι» για τη νέα γενιά.
Μια νεαρή κοπέλα γνωρίζει στο πανεπιστήμιο ένα γοητευτικό μυστηριώδη συμφοιτητή της, τον οποίο ερωτεύεται κεραυνοβόλα. Εκείνος όμως κρύβει ένα σκοτεινό κόσμο ο οποίος θα παγιδεύσει και τους δυο, οδηγώντας τους σε απρόβλεπτες καταστάσεις.
Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

HELLBOY: ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ (HELLBOY)

Φαντασίας, Έγχρωμη, Διάρκεια: 120′
Παραγωγή: Αμερικανική, Σκηνοθεσία: Νιλ Μάρσαλ
Πρωταγωνιστούν: Ντέιβιντ Χάρμπουρ, Ίαν ΜακΣέιν, Σάσα Λέιν, Μίλα Γιόβοβιτς
Ο κόμικς υπερήρωας από τον Κάτω Κόσμο σε νέες περιπέτειες.
Ο Hellboy επιστρέφει από την κόλαση στην Αγγλία, όπου πρέπει να νικήσει την παντοδύναμη μάγισσα Νίμουε, σύντροφο του Μέρλιν και γνωστή ως «Βασίλισσα του Αίματος» ή «Κυρά της Λίμνης» από τον μύθο του Αρθούρου. H Νίμουε βρίσκεται φυλακισμένη ως τη μέρα που θα καταφέρει να απελευθερωθεί και να συγκρουστεί σε μια επική μάχη με τον Hellboy, μια μάχη ικανή να φέρει το τέλος του κόσμου. Στόχος της η καταστροφή της ανθρωπότητας και ο μόνος που μπορεί να την σταματήσει είναι ο Hellboy. Πιο βίαιος, πιο αιμοδιψής και πιο σαρκαστικός από ποτέ.
Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

ΜΕ ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ (TWARZ / MUG)

Κοινωνική, Έγχρωμη, Διάρκεια: 91′
Παραγωγή: Πολωνία – Ρουμανία – Αγγλία, Σκηνοθεσία: Μαλγκορζάτα Σιμόφσκα
Πρωταγωνιστούν: Ματέους Κοσκίκεβιτς, Ανιέσκα Πότσιαντλικ
Πολωνικό δράμα βραβευμένο με Αργυρή Άρκτο στο Βερολίνο.
Η ζωή ενός γυμνασμένου χεβιμεταλά που μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα στη δουλειά και το σκύλο του, αλλάζει πλήρως όταν ένα ατύχημα παραμορφώνει το πρόσωπό του. Τότε ξεκινά τη διαδικασία για να γίνει ο πρώτος άνθρωπος στην Πολωνία που θα κάνει μεταμόσχευση προσώπου, μια ευκαιρία που μπορεί να τον αναγάγει σε εθνικό ήρωα.
Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

ΑΜΑΝΤΑ (AMANDA)

Κοινωνική, Έγχρωμη, Διάρκεια: 107′
Παραγωγή: Γαλλική, Σκηνοθεσία: Μίκαελ Χερς
Πρωταγωνιστούν: Βενσάν Λακόστ, Ισόρ Μουλτριέρ, Στέισι Μαρτέν
Με φόντο τη σύγχρονη τρομοκρατία, μια μικρή ιστορία για τα μεγάλα συναισθήματα της απώλειας, της αγάπης και της ανάγκης για επιβίωση.
Με φόντο το Παρίσι των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων ο σκηνοθέτης επιχειρεί να αποδώσει την ευθραυστότητα και τη βιαιότητα των καιρών μας. Εστιάζοντας στα συναισθήματα των χαρακτήρων του, ο Mikhael Hers αποδίδει την τραγωδία τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο.
Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

STYX

Κοινωνική, Έγχρωμη, Διάρκεια: 94′

Παραγωγή: Γερμανία – Αυστρία, Σκηνοθεσία: Βόλφγκανγκ Φίσερ
Πρωταγωνιστούν: Σουζάνε Βολφ, Γκέντιον Όντουορ Βεκέσα, Φελίσιτι Μπαμπάο
Η ταινία του Βόλφγκανγκ Φίσερ που έκανε την πρεμιέρα της στο Πανόραμα του Βερολίνου, βραβεύθηκε σε όλον τον κόσμο, έφτασε στους τρεις φιναλίστ του βραβείου LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλίου
Μια νεαρή επιτυχημένη γιατρός αποφασίζει να σαλπάρει ολομόναχη με το ιστιοπλοϊκό της στη Νήσο της Αναλήψεως. Όλα βαίνουν καλώς μέχρι τη στιγμή που ξεσπά μια άγρια καταιγίδα, η οποία οδηγεί το σκάφος της κοντά σε ακυβέρνητο αλιευτικό γεμάτο μετανάστες που προσπαθούν να μείνουν ζωντανοί. Τότε η γυναίκα καλείται να αποφασίσει αν θα τους βοηθήσει ή θα συνεχίσει το ταξίδι της, αφήνοντας τη ζωή τους στα χέρια των αρχών που καθυστερούν τρομερά να φτάσουν στο σημείο.
Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Η ΤΕΧΝΗ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ (BACK HELD HAND)

Κοινωνική, Έγχρωμη, Διάρκεια: 104′

Παραγωγή: Ελληνική, Σκηνοθεσία: Νίκος Κορνήλιος
Πρωταγωνιστούν: Κώστας Αρζόγλου, Aurore Marion, Katia Leclerc O’ Wallis
H νέα ταινία του Νίκου Κορνήλιου, ένας διάλογος ανάμεσα στη ζωή και την τέχνη με επίκεντρο έναν πατέρα και τις δύο κόρες του που ουσιαστικά δεν γνώρισε ποτέ.
Ένας διάσημος ηθοποιός του θεάτρου, μετά από ένα έμφραγμα, καλεί κοντά του τις δύο κόρες του, από το Βέλγιο και τη Γαλλία. Προσπαθώντας να τις κρατήσει δίπλα του, τούς προτείνει να ανεβάσουν μαζί έναν «Μάκβεθ για τρεις». Στη διάρκεια των προβών έρχονται στην επιφάνεια σκληρές αλήθειες για το παρελθόν, πικρίες και θυμοί απέναντι σε έναν πατέρα απόντα, δοσμένο ολοκληρωτικά στην τέχνη του.
Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ (THE MOUNTAIN TEAR)

Κοινωνική, Έγχρωμη, Διάρκεια: 111′
Παραγωγή: Ελληνική, Σκηνοθεσία: Στέλιος Χαραλαμπόπουλος
Πρωταγωνιστούν: Νίκος Γεωργόπουλος, Σπύρος Ζαμπέλης, Αργύρης Κόγκας
Η οδύσσεια μια συντροφιάς μαστόρων πέτρας στις αρχές του πολυτάραχου 20ου αιώνα.
Ένα μπουλούκι μαστόρων πέτρας περιπλανιέται όπου υπάρχει δουλειά χτίζοντας σπίτια, γεφύρια, σχολεία, εκκλησίες. Υλικά τους οι πέτρες, τα δάκρυα του βουνού. Και οι ίδιοι όμως ορεσίβιοι, ο τόπος τους φτωχός, τους σπρώχνει σαν άλλα δάκρυα του βουνού, να ξενιτευτούν για να ζήσουν. Όχι πολύ μακριά τους μαίνεται ο πόλεμος. Εξαιτίας του είναι αποκομμένοι απ’ τα χωριά τους σχεδόν δέκα χρόνια. Η προσπάθεια του πρωτομάστορα Μάρκου και των μαστόρων να επιστρέψουν σπίτι τους εξελίσσεται σε μια σκληρή και εξοντωτική Οδύσσεια.
Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα