back to top
23.9 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

23.9 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Ο Μακρόν σε Βρετάνη και Κορσική

Διαβάστε επίσης

Σηματοδοτώντας το τέλος της μεγάλης εθνικής διαβούλευσης, ο Εμανουέλ Μακρόν θα βρεθεί σήμερα στην Βρετάνη και αύριο στην Κορσική όπου έχει προγραμματίσει σειρά συναντήσεων.

Φειδωλός με τον χρόνο του δείχνει να είναι ο Μακρόν στις σημερινές του επαφές και συναντήσεις αφού το ραντεβού του με τους 900 περίπου δημάρχους της ευρύτερης περιοχής της Βρετάνης θα διαρκέσει, όπως προβλέπεται δύο ώρες. Και αυτό ενώ από την έναρξη της εθνικής διαβούλευσης μας είχε συνηθίσει σε πολύωρες συζητήσεις όπου οι συμμετέχοντες μπορούσαν να του θέσουν όποιο ερώτημα επιθυμούσαν.

Αντιδρούν οι αυτονομιστές

Ο μεγάλος πονοκέφαλος όμως του Γάλλου προέδρου δεν είναι η Βρετάνη αλλά η Κορσική όπου η επίσκεψή του έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους εθνικιστές του νησιού που καλούν σε μαζικές κινητοποιήσεις. Ήδη μόνο 150 δήμαρχοι έχουν δηλώσει ότι θα παραβρεθούν στην συνάντηση με τον Μακρόν, ωστόσο η ηγεσία των αυτονομιστών έχει εξαγγέλλει μποϊκοτάζ.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του εκτελεστικού συμβουλίου Ζιλ Σιμεονί καθώς και ο πρόεδρος της βουλής της Κορσικής Ζαν Γκι Ταλαμονί, καλούν τους πολίτες να “νεκρώσουν την πόλη” από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Αυξήθηκαν οι επιθέσεις

Στο μεταξύ τις τελευταίες ημέρες έχουν αυξηθεί οι επιθέσεις κατά κυβερνητικών κτηρίων και έχουν εντοπιστεί αρκετοί εκρηκτικοί μηχανισμοί. Τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι το νησί είχε να ζήσει τέτοιες εντάσεις από τον Δεκέμβριο του 2012.

Μέχρι χθες το βράδυ, η αστυνομία εντόπισε εκρηκτικούς μηχανισμούς τους οποίους και πρόλαβαν να απενεργοποιήσουν. Δεν συνέβη όμως το ίδιο και τις προηγούμενες ημέρες όπου σημειώθηκαν εκρήξεις σε κατοικίες και δημόσια κτήρια.

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα