back to top
16.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

16.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Πέθανε ο δημοσιογράφος Βασίλης Λυριτζής

Διαβάστε επίσης

Πέθανε τα ξημερώματα της Τρίτης ο δημοσιογράφος Βασίλης Λυριτζής.

Ο Βασίλης Λυριτζής έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών χτυπημένος από τον καρκίνο μετά από νοσηλεία σε νοσοκομείο.Τη δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε μέσα από το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο επί χρόνια συνεργάτης του Δημήτρης Οικονόμου.

Το συγκινητικό αντίο

Λίγο αργότερα, από τον λογαριασμό του στο Twitter, ο Δημήτρης Οικονόμου έγραφε: «Έφυγε πριν από λίγο από τη ζωή ο αδελφός μου Βασίλης Λυριτζής μετά από σύντομη μάχη στο νοσοκομείο».

Ο Βασίλης Λυριτζής γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1957. Μεγάλωσε, όμως, στην Αθήνα με τους γονείς του και τον αδελφό του Μάνο. Σπούδασε Φιλοσοφική Θεσσαλονίκης στο τμήμα της Ιταλικής Φιλολογίας. Εκεί έκανε τα πρώτα του δημοσιογραφικά βήματα, παράλληλα με την σημαντική πολιτική του δράση στην ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος του ΚΚΕ Εσωτερικού.

Η«μάχιμη» δημοσιογραφία, για τον Βασίλη Λυριτζή ξεκίνησε στην εφημερίδα «Αυγή» και λίγο αργότερα το 1990 στον νεοσύστατο τότε ραδιοφωνικό σταθμό Flash 9,61. Συντάκτης αρχικά, αρχισυντάκτης και παρουσιαστής αργότερα του βραδινού δελτίου, ενώ στην συνέχεια μαζί με τον Δ. Οικονόμου αναλαμβάνει το πρωινό μαγκαζίνο του σταθμού. Ο κύκλος του Flash έκλεισε για τον Βασίλη Λυριτζή έχοντας «στήσει» ένα από τα πρώτα ενημερωτικά site στην Ελλάδα το www.flash.gr.

Το 2002 το δίδυμο Λυριτζή – Οικονόμου, βγαίνει κάθε απόγευμα στον τηλεοπτικό αέρα «Εκτός Γραμμής» από την συχνότητα της Δημόσιας Τηλεόρασης. Λίγους μήνες μετά  αναλαμβάνουν την πρωινή ζώνη της ΕΡΤ με την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή».

Το 2010 η εκπομπή μετακομίζει στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ μέχρι το καλοκαίρι του 2017 όπου το τηλεοπτικό δίδυμο της «Πρώτης Γραμμής» βάζει τίτλους τέλους.

Ο Βασίλης Λυριτζής συνέχισε την πρωινή ενημέρωση από το ραδιόφωνο του Real Fm, αλλά και από τις γραμμές της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ.

Με τη σύζυγο του Ελένη Αντωνιάδη απέκτησαν δυο παιδιά. Τη Μαριλένα και τον Δημήτρη.

Συλλυπητήρια από τον πολιτικό κόσμο

Τα συλλυπητήριά στην οικογένεια και τους οικείους του Βασίλη Λυριτζή εξέφρασε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στο «ήθος και την ανιδιοτέλεια που τον διέκριναν».

«Ο Βασίλης Λυριτζής υπηρέτησε το δημοσιογραφικό λειτούργημα με αρχές και ευσυνειδησία. Για πολλά χρόνια η φωνή του ήταν η πρωινή μας συντροφιά. Όσοι είχαν τη τύχη να τον γνωρίσουν ξεχώρισαν το ήθος και την ανιδιοτέλεια που τον διέκριναν. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του», έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας στο Twitter.

 

Ένας πολύ αξιοπρεπής και ποιοτικός δημοσιογράφος, λυπήθηκα πολύ για τον θάνατό του” αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του εκλιπόντος.

Τη θλίψη του για τον θάνατο του Βασίλη Λυριτζή και τα συλλυπητήριά του προς τους οικείους του εξέφρασε, από τις Βρυξέλλες, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Βαρύς και αξεπέραστος για την οικογένειά του και τους αγαπημένους του ο απροσδόκητος θάνατος του Βασίλη Λυριτζή. Έφυγε ένας νέος και έντιμος άνθρωπος, συνεπής πάντα στις ιδέες και τις αρχές του που ασκούσε το λειτούργημα του με αξιοπρέπεια και ευθύνη. Υπόδειγμα για τη δημοσιογραφία και την κοινωνία. Τον αποχαιρετούμε με τιμή και αγάπη και στεκόμαστε στο πλευρό της οικογένειας και των δικών του ανθρώπων» αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Αβραμόπουλος.

“Φίλε, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Κουράγιο στα παιδιά του και τη γυναίκα του», έγραψε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

«Ο Βασίλης Λυριτζής υπήρξε ένας εξαίρετος δημοσιογράφος. Προσωπικότητα συγκροτημένη, άνθρωπος ευαίσθητος, με αρχές και αξίες, η παρουσία του οποίου στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση πρέπει να αποτελεί πρότυπο. Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του για τη μεγάλη απώλεια», έγραψε στο Twitter ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

 

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα