back to top
16.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

16.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

«Πολεμικό» κλίμα στη ΓΣΕΕ – Νέο συνέδριο στις 4 Απριλίου

Διαβάστε επίσης

Διαστάσεις βεντέτας με πινελιές πολιτικής κόντρας που μπορούν να οδηγήσουν σε απρόβλεπτες εξελίξεις, λαμβάνει η ένταση μεταξύ των συνδικαλιστικών παρατάξεων στη ΓΣΕΕ.

Συνδικαλιστικά στελέχη εκφράζουν φόβους ότι ενδεχόμενη διατήρηση του κλίματος έντασης, ίσως πλήξει ανεπανόρθωτα ακόμη και την στοιχειώδη λειτουργία της μεγαλύτερης συνδικαλιστικής οργάνωσης της χώρας, ενώ χαρακτηρίζουν εξαιρετικά δύσκολη την αποκατάσταση της εικόνας της ΓΣΕΕ, στα μάτια των πολιτών.

Συνδικαλιστές της πλειοψηφίας προχωρούν στην πραγματοποίηση του 37ου συνεδρίου το οποίο αναβλήθηκε, στις 4 Απριλίου, διαμηνύοντας στο ΠΑΜΕ ότι “το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί δημοκρατικά και θα είναι μέρα μεσημέρι”.

Παράλληλα, εκφράζουν την πρόθεση τους να κινήσουν όλες τις νομικές διαδικασίες (ποινικές και αστικές) σε βάρος όσων παρεμποδίζουν την διαδικασία του συνεδρίου είτε με πράξεις είτε με παραλήψεις.

Στον αντίποδα, το ΠΑΜΕ κάνει λόγο για “συνδικαλιστική μαφία”, ξεκαθαρίζοντας ότι οι εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουν την πραγματοποίηση συνεδρίου το οποίο θα βασίζεται στις μεθοδεύσεις των παρατάξεων που εξυπηρετούν εργοδοτικά συμφέροντα, καλώντας την πλειοψηφία να παραδώσει “το κτίριο της ΓΣΕΕ και τα κλειδιά”.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, εμφανίζονται συνδικαλιστικά στελέχη, να ζητούν την διάλυση και επανίδρυση της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, με δηλώσεις του αναφέρθηκε σε “μαφιόζικη κλίκα” της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και “νόθο συνέδριο”.

Στον αντίποδα, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, άσκησε κριτική στο ΠΑΜΕ, επισημαίνοντας πως αυτοί που καταφεύγουν σε πράξεις βίας και τραμπουκισμούς, δεν έχουν σχέση με τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων.

Το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, με πρόσφατη ανακοίνωση του, κάλεσε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες «να γυρίσουν την πλάτη τους στο ψεύτικο δίπολο πόλωσης που προσπαθούν να στήσουν το ΠΑΜΕ και η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ”.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα