back to top
24.5 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

24.5 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ντ.Κοστέλο: Χωρίς συμφωνία για τα “κόκκινα δάνεια” συνεχίζεται ο διάλογος

Διαβάστε επίσης

Χωρίς συμφωνία στο φλέγον ζήτημα της αντιμετώπισης των «κόκκινων» δανείων συνεχίζεται ο διάλογος κυβέρνησης – θεσμών, δηλώνει ο επικεφαλής του κλιμακίου της Κομισιόν στη χώρα μας Ντέκλαν Κοστέλο, από το βήμα του συνεδρίου της Κομισιόν και του ΙΟΒΕ, με θέμα την ενσωμάτωση της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό εξάμηνο.

Ωστόσο, εξέφρασε την αισιοδοξία του για εξεύρεση λύσης έως το Eurogroup της 5ης Απριλίου προσθέτοντας ότι, οι δύο πλευρές βρίσκονται σε έναν ειλικρινή διάλογο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επίλυση του ζητήματος πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά και σε συνδυασμό με την αύξηση των επενδύσεων. Παράλληλα., εφιστά την προσοχή της κυβέρνησης, καθώς «η νέα ρύθμιση θα έχει και δημοσιονομική επίπτωση, η οποία υπολογίζεται σε 800 εκ. ευρώ έως το 2020».

Σημείωσε όμως ότι, υπάρχουν επιχειρήσεις «ζόμπι» στην Ελλάδα, οι οποίες -όπως είπε- πρέπει είτε να γίνουν βιώσιμες, είτε να κλείσουν.

Παρουσιάζοντας την έκθεση του Ευρωπαϊικού Εξαμήνου για την Ελλάδα επανέλαβε ότι η χώρα μας βρίσκεται μεταξύ των 13 χωρών της Ε.Ε. στις οποίες διαπιστώνονται υπερβολικές μακροοικονομικές ισορροπίες και επεσήμανε την ανάγκη αυτές να αντιμετωπιστούν με την τήρηση των πολιτικών, που έχουν συμφωνηθεί.

Ωστόσο, τόνισε ότι, θα χρειαστούν πολλά χρόνια ακόμη για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκάλεσε η κρίση στην Ελλάδα, ενώ επεσήμανε ότι, μεγάλο ζητούμενο είναι η μετακίνηση της χώρας μας σε ρυθμούς ανάπτυξης τουλάχιστον 4%.

Αναφερόμενος στις εξαγωγές ο κ. Κοστέλο είπε ότι, μπορεί να είναι ελπιδοφόρο το μήνυμα, ωστόσο πρόσθεσε χρειάζονται περισσότερες προσπάθειες ώστε να εφαρμοστούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις την ιδιοκτησία των οποίων θα πρέπει να αναλάβει η κυβέρνηση.

Γ.Παπαγεωργίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα