back to top
17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Αναβλήθηκε το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ – Τον Απρίλιο η νέα ημερομηνία

Διαβάστε επίσης

Στην αναβολή του 37ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ, το οποίο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα, οδήγησε το κλίμα ρήξης και σύγκρουσης μεταξύ των συνδικαλιστικών παρατάξεων.

Από νωρίς το πρωί, εκατοντάδες στελέχη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν και σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον χώρο του συνεδρίου.

Με δεδομένο το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε, οι σύνεδροι των παρατάξεων της πλειοψηφίας άρχισαν να αποχωρούν.

Για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες, συνέδριο της μεγαλύτερης συνδικαλιστικής οργάνωσης της χώρας οδηγείται σε αναβολή, καθώς -όπως συνηθιζόταν- σε περιόδους υψηλής ενδοσυνδικαλιστικής έντασης οι διαφωνούντες αποχωρούσαν και τα συνέδρια διεξάγονταν κανονικά, ακόμη κι αν όσοι είχαν αποχωρήσει αμφισβητούσαν σε πολιτικό ή και πρακτικό επίπεδο το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Τον λόγο τώρα έχει η Eκτελεστική Eπιτροπή της Συνομοσπονδίας, η οποία αναμένεται να προχωρήσει τον Απρίλιο στην προκήρυξη νέου συνεδρίου, προσδιορίζοντας τον χρόνο και τον τόπο.

Πάντως, η αυλαία του συνδικαλιστικού δράματος, δεν έχει πέσει δεδομένου ότι το ΠΑΜΕ προανήγγειλε ανάλογες κινητοποιήσεις και στην Αθήνα.

Η ανατροφοδοτούμενη ένταση μεταξύ των παρατάξεων της πλειοψηφίας και του ΠΑΜΕ, έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες με καταγγελίες και επεισόδια σε Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, σε ολόκληρη τη χώρα.

«Πιλότος» των εξελίξεων, ήταν το πρόσφατο συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, στην Αθήνα, το οποίο παρά τις τρεις απόπειρες που έγιναν, δεν κατέστη εφικτό να πραγματοποιηθεί κορυφώνοντας την ένταση στους κόλπους του Συνδικαλιστικού Κινήματος.

Κι αν για τα εμπλεκόμενα μέρη σε κάθε λόγο υπάρχει αντίλογος, στην ουσία αντί της έκδοσης ψηφίσματος της ΓΣΕΕ για την στάση που πρόκειται να κρατήσει απέναντι σε πολιτικές λιτότητας και του προγραμματισμού της συνδικαλιστικής δράσης, η επόμενη μέρα του συνεδρίου που δεν έγινε ποτέ, βρίσκει τους εργαζόμενους και τους ανέργους αποδέκτες ανακοινώσεων με βαριές καταγγελίες για: «συνδικαλιστική μαφία», «οργανωμένους τραμπουκισμούς», μετατροπή των συνδικάτων σε «συνδικαλιστικά και κομματικά νεκροταφεία», βία, νοθεία, απειλές, εισαγγελική παρουσία, επιστράτευση μπράβων, ακόμη και για παράτυπη ή παράνομη διανομή καρτών αντιπροσώπων από καμαριέρες στα δωμάτια του ξενοδοχείου όπου διέμεναν οι σύνεδροι.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα