back to top
25.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

25.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Την 1η Απριλίου ξεκινά η τρίτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση – Ποια τα νέα προαπαιτούμενα των δανειστών

Διαβάστε επίσης

Μπορεί την τωρινή περίοδο η Κυβέρνηση να έχει ρίξει το βάρος της στην υλοποίηση των 16 προαπαιτούμενων που είναι σε εκκρεμότητα (νέος νόμος Κατσέλη, πώληση λιγνιτικών μονάδων ΔΕΗ, εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών δημοσίου σε ιδιώτες, ενίσχυση της ΑΑΔΕ με προσωπικό κλπ) ώστε να λάβει στο Eurogroup της 5 ης Απριλίου τη δόση των 970 εκ. ευρώ από επιστροφές κερδών ελληνικών ομολόγων, ωστόσο από την Πρωταπριλιά ξεκινά νέος γύρος διαπραγματεύσεων της Κυβέρνησης με τους πιστωτές.

Οι νέες διαπραγματεύσεις θα περιλαμβάνουν, αυτή τη φορά, νέα προαπαιτούμενα και θα έχουν ως πεδίο αναφοράς την 3η κατά σειρά μεταμνημονιακή αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τους δανειστές. Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά οι εκπρόσωποι των δανειστών, με νέα έκθεσή τους, θα ανάψουν το πράσινο φως για την εκταμίευση μιας επιπλέον δόσης από το πακέτο εκταμιεύσεων συνολικού ύψους 2,5 δισ. ευρώ που η χώρα μας έχει λαμβάνειν σε δόσεις, ανά εξάμηνο, στα πλαίσια της συμφωνίας με τους δανειστές για τη ρύθμιση του χρέους.

Στα σημαντικότερα προαπαιτούμενα περιλαμβάνονται α) η αναθεώρηση των αντικειμενικών αξιών στο 1/3 των τιμών ζώνης της χώρας, β)η ολοκλήρωση των δασικών χαρτών, γ)η τοποθέτηση των νέων γενικών γραμματέων στα υπουργεία ,δ)η πλήρης εξόφληση των οφειλών του δημοσίου σε ιδιώτες, ε)το νέο σύστημα απονομής αναπηρικών και προνοιακών επιδομάτων κλπ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα