back to top
24.5 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

24.5 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Συντριβή Boeing 737 MAX της Ethiopian Airlines – Δεν υπάρχουν επιζώντες

Διαβάστε επίσης

Συνετρίβη αεροσκάφος της Ethiopian Airlines, που ταξίδευε από την Αντίς Αμπέμπα στο Ναϊρόμπι. Δεν υπάρχουν επιζώντες μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Αιθιοπίας. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 157 άτομα, 149 επιβάτες και 8 μέλη πληρώματος.

Τη συντριβή του αεροσκάφους ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού της Αιθιοπίας.

«Δεν υπάρχουν επιζώντες από την πτήση, στην οποία επέβαιναν επιβάτες από 33 χώρες», ανέφερε η κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη ανώνυμη πηγή της αεροπορικής εταιρίας.

Ο ρυθμός ανόδου του αεροσκάφους ήταν ασταθής μετά την απογείωση του

Ασταθή ρυθμό ανόδου είχε το αεροσκάφος Boeing 737 των Αιθιοπικών Αερογραμμών μετά την απογείωσή του σύμφωνα με την ηλεκτρονική σελίδα καταγραφής πτήσεων “flightradar24”.

«Τα στοιχεία από το δίκτυο Flightradar24 ADS-B δείχνουν ότι ο ρυθμός ανόδου του αεροσκάφους ήταν ασταθής, μετά την απογείωση του», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter, το δίκτυο παρακολούθησης πτήσεων “flightradar24” με έδρα τη Σουηδία.

Η πτήση των Αιθιοπικών Αερογραμμών για το Ναϊρόμπι συνετρίβη νωρίς το πρωΐ της Κυριακής μεταφέροντας 149 επιβάτες και οκταμελές πλήρωμα, επιβεβαίωσε στο πρακτορείο Reuters εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η πτήση ΕΤ 302 κατέπεσε κοντά στην πόλη Μπισόφτου, 62 χλμ νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Αντίς Αμπέμπα, ανακοίνωσε ο αερομεταφορέας, επιβεβαιώνοντας πως το μοντέλο του αεροσκάφους ήταν ένα Boeing 737-800 MAX.

«Επιβεβαιώνεται πως συνέβη στις 08.44, το πρωΐ», σημείωσε ο ίδιος εκπρόσωπος, που δεν θέλησε να κατονομασθεί.

Το Boeing 737 MAX “δεν είχε γνωστό ιστορικό τεχνικών προβλημάτων”

Το μοιραίο αεροσκάφος Boeing 737 MAX των Αιθιοπικών Αερογραμμών “δεν είχε γνωστό ιστορικό τεχνικών προβλημάτων,” δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της αεροπορικής εταιρίας.

Ο φάκελος του κυβερνήτη του μοιραίου αεροσκάφους “ήταν εξαιρετικός” δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι ο κυβερνήτης ανέφερε δυσκολίες και ζήτησε άδεια επιστροφής.

Σύμφωνα με τις ίδιες δηλώσεις, μεταξύ των θυμάτων συμπεριλαμβάνονται πολίτες από την Αιθιοπία, την Κένυα, την Βρετανία, την Γαλλία, τις ΗΠΑ, αλλά και τον Καναδά.

Περισσότεροι από 10 οι εργαζόμενοι για τον ΟΗΕ

Περισσότεροι από δέκα άνθρωποι που συνδέονται με τον ΟΗΕ έχασαν την ζωή τους στην συντριβή του Boeing της Ethiopian Airlines που εκτελούσε την πτήση Αντίς Αμπέμπα-Ναϊρόμπι, έγινε γνωστό από πηγή των Ηνωμένων Εθνών.

«Περιμένουμε ότι τουλάχιστον 10-12 θύματα συνδέονται με τον ΟΗΕ», δήλωσε η πηγή, διευκρινίζοντας ότι είναι πιθανόν μεταξύ των νεκρών να συγκαταλέγονται free lance διερμηνείς που επρόκειτο να συμμετάσχουν σε διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα, η οποία θα διεξαχθεί στο διάστημα 11-15 Μαρτίου στο Ναϊρόμπι.

Η πηγή του διεθνούς οργανισμού εξήγησε ότι η καταμέτρηση των μελών του προσωπικού του ΟΗΕ που επέβαιναν στο αεροσκάφος έχει περιπλακεί εξαιτίας του γεγονότος ότι ορισμένοι δηλώνουν στον ΟΗΕ το ταξίδι τους, ενώ άλλοι όχι, και ορισμένοι δεν χρησιμοποιούν το διαβατήριο του ΟΗΕ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες εκφράζει την βαθιά του θλίψη για τις απώλειες στο αεροπορικό δυστύχημα, που συνέβη λίγο μετά την απογείωση από την Αντίς Αμπέμπα.

Τα Ηνωμένα Εθνη συνεργάζονται στενά με τις αιθιοπικές αρχές «για την ταυτοποίηση των μελών του προσωπικού των Ηνωμένων Εθνών που έχασαν την ζωή τους στην τραγωδία αυτή», αναφέρεται στην ανακοίνωση που επίσης δεν αναφέρεται σε ακριβή αριθμό θυμάτων.

 

Πηγή: bbc – Reuters

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα