back to top
23.9 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

23.9 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Ερντογάν: Η αγορά των S-400 δεν έχει να κάνει με το ΝΑΤΟ, ούτε με το πρόγραμμα των F-35

Διαβάστε επίσης

Η απόκτηση των ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων, δεν έχει σε «τίποτα να κάνει» με την ασφάλεια των ΗΠΑ, επανήλθε χθες Σάββατο ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αυστηρή προειδοποίηση των ΗΠΑ στην Τουρκία

«Εάν η Τουρκία πάρει τους S-400, θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες στις σχέσεις μας, τις στρατιωτικές σχέσεις μας» σημείωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας την Παρασκευή. «Δεν θα μπορούν να έχουν τα F-35 και τους πυραύλους Πάτριοτ» διεμήνυσε.

Η παράδοση των ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων – που αναμένεται να ξεκινήσει αυτό το καλοκαίρι – είναι ένα από τα κύρια ζητήματα διαμάχης των νατοϊκών συμμάχων.

Η Άγκυρα είναι επίσης προγραμματισμένο να αγοράσει 100 μαχητικά F-35 από τις ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος Ερντογάν επανέλαβε, ωστόσο, το Σάββατο ότι η χώρα του δεν θα ακυρώσει την αγορά.

«Ο καθένας γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτό το ζήτημα δεν έχει σε τίποτε να κάνει με το ΝΑΤΟ, ούτε με το πρόγραμμα των F-35, ούτε με την ασφάλεια των ΗΠΑ», διαβεβαίωσε ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία που παραχώρησε στο Ντιγιάρμπακιρ, πόλη στην νοτιοανατολική Τουρκία.

Το «θέμα δεν αφορά τους S-400», αλλά το γεγονός ότι η Τουρκία «λαμβάνει δράση με την δική της βούληση σε σχέση με τις περιφερειακές εξελίξεις, ειδικά στη Συρία», επέμεινε.

«Είναι ξεκάθαρο γιατί η Τουρκία αγοράζει αυτό το σύστημα αεράμυνας και πώς θα το χρησιμοποιήσει», συμπλήρωσε.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα