back to top
23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Σε άνοδο ο Μακρόν, σε πτώση τα “κίτρινα γιλέκα”

Διαβάστε επίσης

Μία νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Libération, δείχνει ότι η δημοφιλία του Εμανουέλ Μακρόν ανεβαίνει και πάλι, μετά από ένα έτος συνεχόμενης πτώσης. Ωστόσο, δύο στους τρεις Γάλλους εκτιμούν ότι ότι “δεν φαίνεται να έχει κατανοήσει την κρισιμότητα της πολιτικής και κοινωνικής κρίσης”.

Η έρευνα της εταιρίας Viavoice για λογαριασμό της εφημερίδας Libération, εμφανίζει το 28% των Γάλλων να εκφράζει θετική γνώμη για τον Μακρόν, ποσοστό αυξημένο κατά πέντε μονάδες από τις αρχές του Δεκεμβρίου. Μειωμένες κατά 8 μονάδες είναι οι αρνητικές γνώμες για τον Μακρόν φτάνοντας το 61%.

Το 65% των ερωτηθέντων, ωστόσο, επιμένει ότι ο Γάλλος πρόεδρος δεν δείχνει να έχει κατανοήσει την κρισιμότητα της πολιτικής και κοινωνικής κρίσης.

Ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ κερδίζει από την πλευρά του 3 μονάδες την ίδια αυτή περίοδο, φτάνοντας το 28% των θετικών απόψεων.

Στο μεταξύ το ποσοστό όσων υποστηρίζουν τα “κίτρινα γιλέκα” έχει πέσει αρκετά, χάνοντας 17 μονάδες από την Δεκέμβριο όπου και άρχισαν οι κινητοποιήσεις. Στο 20% και αυξημένο κατά 10 μονάδες έχει φτάσει το ποσοστό όσων δηλώνουν αντίθετοι με το κίνημα.

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα