back to top
22.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

22.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Αναβρασμός στους Αστυνομικούς για τις επιθέσεις – Γεροβασίλη: Ψευδές ότι επικρατεί κλίμα ανομίας

Διαβάστε επίσης

Αναβρασμός επικρατεί στις τάξεις των αστυνομικών μετά τη νέα καταδρομική επίθεση με στόχο συναδέλφους τους το βράδυ του Σαββάτου στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως στο Κουκάκι.

Είχε προηγηθεί τον περασμένο Οκτώβριο, παρόμοια επίθεση με βόμβες μολότοφ, στο ΑΤ Ομόνοιας με 4 τραυματίες αστυνομικούς, ενώ σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακό οι αστυνομικές δυνάμεις στα Εξάρχεια, έξω από το Πολυτεχνείο και τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη γίνονται στόχος των λεγόμενων μπαχαλάκηδων με βόμβες μολότοφ.

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας εξαπολύει επίθεση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αλλά και στη φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ υποστηρίζοντας ότι «έχουμε κρούσει εδώ και πολύ καιρό τον κώδωνα του κινδύνου για την ανεξέλεγκτη δράση των κάθε λογής μπαχαλάκηδων και κάθε φορά οι έχοντες την ευθύνη, προσπαθούν να κρύψουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί και να μας βαπτίσουν υπερβολικούς».

Οι αστυνομικοί προειδοποιούν ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση «έχουμε ξαναπεί ότι θα θρηνήσουμε θύματα». Καταλήγοντας σημειώνουν ότι «ξέρουν όλοι ότι λέμε την αλήθεια, επειδή όμως δεν διοικούμε, καλούμε τους «υπεύθυνους» να προστατεύσουν και να θωρακίσουν τους αστυνομικούς ώστε να μπορούν να προστατεύουν την κοινωνία».

Μπαράζ επεισοδίων με παρατηρητή την ΕΛΑΣ

Εκτός από την καταδρομική επίθεση με μολότοφ στο ΑΤ Ακροπόλεως, το Σάββατο είχαμε μπαράζ βίαιων επεισοδίων μέσα σε λίγες ώρες, με την Αστυνομία να παρουσιάζει την εικόνα παρατηρητή και να τρέχει πίσω από τα γεγονότα.

Νωρίς το απόγευμα της ίδια ημέρας στην οδό Πέτρου Ράλλη στη Νίκαια σημειώθηκαν συμπλοκές μεταξύ οπαδών του Ιωνικού και της Προοδευτικής με πέτρες και ξύλα. Ενα όχημα παραδόθηκε στις φλόγες, ενώ αρκετά ακόμη Ι.Χ. υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που προχώρησαν σε 16 προσαγωγές.

Λίγη αργότερα, ακόμα πιο βίαια επεισόδια σημειώθηκαν στο κολυμβητήριο «Παπαστράτειο» σε αγώνα υδατοσφαίρισης γυναικών, μεταξύ του Ολυμπιακού και της Γλυφάδας.

Περίπου 30 άτομα με μαύρα ρούχα, κράνη, ρόπαλα και μαχαίρια εισέβαλαν στο κολυμβητήριο, επιτέθηκαν σε φιλάθλους, προκάλεσαν ζημιές και κατέβασαν πανό του Ολυμπιακού. Στον χώρο δεν υπήρχε αστυνομία και οι δράστες έδρασαν και αποχώρησαν ανενόχλητοι ενώ ο αγώνας διακόπηκε με τις αθλήτριες να είναι σοκαρισμένες από τα βίαια επεισόδια.

Γεροβασίλη: Ψευδές ότι επικρατεί κλίμα ανομίας

«Είναι απολύτως ψευδές ότι επικρατεί κλίμα ανομίας και ανοχής. Είναι ένας μύθος που εκπορεύεται για μικροπολιτικούς λόγους. Τα στοιχεία μας δεν λένε αυτά», απάντησε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Η κα. Γεροβασίλη επισήμανε ότι «έχει σημασία πότε επιλέγονται, ως πρώτο θέμα, ειδήσεις περί ανομίας» εξηγώντας ότι «επιλέγονται, όταν έχουμε βελτίωση της ζωής των συμπoλιτών μας και όταν πλήττεται η αξιωματική αντιπολίτευση, όπως με την εμπλοκή συνεργάτη της ΝΔ, σε ζητήματα παιδεραστίας. Τότε γίνεται πρώτο θέμα η βία. Υπηρετώ το δόγμα “νόμος και τάξη” για να φοβίσω τους πολίτες και να υποβαθμίσω το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας».

Η υπουργός έκανε λόγο και «για συνδικαλιστές που υπηρετούν αυτή την λογική», με αφορμή ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.

Η κα Γεροβασίλη υπογράμμισε ακόμη ότι «το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προσπαθεί να δώσει όλα εκείνα τα εφόδια στην ΕΛ.ΑΣ για να μπορεί να κάνει την δουλειά της», ενώ σχετικά με την κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, ανέφερε ότι «προκαλούσε προβλήματα με τον τρόπο δράσης της και δρούσε τυφλά».
Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα