25.1 C
Athens
Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, 2020

Νέα κατάθεση κεκλεισμένων των θυρών του Κοέν στη Γερουσία

✚ ΑΘΗΝΑ

Οι Αθηναίοι σχεδιάζουν την κινητικότητα στην πόλη και αξιολογούν το ΣΒΑΚ του Δήμου Αθηναίων

Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Αθηναίων επιδιώκει την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Προτείνει μέτρα που διευκολύνουν τις καθημερινές μας μετακινήσεις, που...

Εννέα δράσεις στις γειτονιές της Αθήνας

co-Athens Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού πιλοτικού προγράμματος Curing the Limbo, ο δήμος Αθηναίων μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής (ΕΑΤΑ), υλοποιεί την πρωτοβουλία co-Athens,...

Συμπεριφορά καταναλωτή, Neuromarketing και Team building στο Innovathens

Τρία σύγχρονα και εποικοδομητικά επιμορφωτικά σεμινάρια διοργανώνει το INNOVATHENS Powered by Samsung στον χώρο του στη Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, για συγκεκριμένο αριθμό συμμετεχόντων,...

Δήμος Αθηναίων: 1.350 νέοι κάδοι απορριμμάτων στις γειτονιές της 6ης Δημοτικής Κοινότητας

Η προσπάθεια για τη βελτίωση της καθημερινότητας στην πόλη συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς και οι συστηματικές εργασίες και παρεμβάσεις από τον Δήμο Αθηναίων αλλάζουν...

Παιχνίδια πόλης για την ισότητα στην Κυψέλη

Δύο ακόμα διαδραστικά παιχνίδια πόλης για τους εφήβους της Κυψέλης σχεδιάζονται για αυτόν τον Σεπτέμβριο από το Impact Hub Athens, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού...

Ο πρώην προσωπικός δικηγόρος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο Μάικλ Κόεν, θα καταθέσει εκ νέου σήμερα Πέμπτη -αλλά κεκλεισμένων των θυρών- ενώπιον επιτροπής του Κογκρέσου που ερευνά τη φερόμενη παρέμβαση της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Από την πλευρά του, ο Τραμπ από το Ανόι του Βιετνάμ την Πέμπτη, δήλωσε ότι ο Κόεν «είπε πολλά ψέματα» στην κατάθεσή ενώπιον του Κογκρέσου την Τετάρτη, όμως πρόσθεσε ότι είπε την αλήθεια πως δεν υπήρχε σύμπραξη της προεκλογικής του εκστρατείας με τη Ρωσία. «Δεν είπε ψέματα για ένα πράγμα: είπε ‘δεν υπήρξε σύμπραξη», επεσήμανε.

Στην τρίτη και τελευταία του κατάθεση αυτή την εβδομάδα ο Κόεν θα καταθέσει από τις 09:30 (τοπική ώρα, 16:30 ώρα Ελλάδας) στην επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία ερευνά την ανάμειξη της Ρωσίας και οποιαδήποτε σύμπραξη με την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ.

Την Τετάρτη ο Κόεν κατέθεσε ενώπιον της Επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων και κατηγόρησε τον Αμερικανό πρόεδρο ότι παραβίασε τον νόμο ενόσω βρισκόταν στον Λευκό Οίκο και δήλωσε για πρώτη φορά ότι ο Τραμπ γνώριζε για τη διαρροή από τον WikiLeaks των κλεμμένων μέιλ της Δημοκρατικής του αντιπάλου στις εκλογές Χίλαρι Κλίντον.

Όπως έκανε και την Τρίτη ενώπιον της επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας ο Κόεν αναμένεται και να ζητήσει συγγνώμη που είπε ψέματα στο Κογκρέσο το 2017.

Τι είπε την Τετάρτη ο Κοέν
Στην σύγκρουση μεταξύ του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Μάικλ Κόεν μερικοί από τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο ενδιάμεσο περιβάλλον της συνεργασίας τους υπέστησαν παράπλευρες απώλειες, σχολιάζει το Politico.

Ο πρώην προσωπικός δικηγόρος και μεσάζοντας του Τραμπ ανέφερε αρκετά ονόματα ανθρώπων του εσωτερικού περιβάλλοντος του Τραμπ στην διάρκεια της δημόσιας κατάθεσης που έδωσε χθες ενώπιον της Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο Κόεν αναφέρθηκε στα ενήλικα παιδιά του Αμερικανού προέδρου, στα στελέχη διοίκησης των επιχειρήσεων Τραμπ, στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Αμερικανού προέδρου, στον πρώτο επικεφαλής της προεκλογικής του εκστρατείας το 2016, αλλά και στη νομική ομάδα του Τραμπ.

Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν κάποιος από τους ανθρώπους που ανέφερε στην κατάθεσή του ο Κόεν θα βρεθεί αντιμέτωπος με την άσκηση ποινικής δίωξης ή άλλες νομικές συνέπειες.

Στην διάρκεια της κατάθεσής του, ο ίδιος αρνήθηκε να απαντήσει σε αρκετές ερωτήσεις που του απηύθυναν τα μέλη της επιτροπής σχετικά με τα πρόσωπα στα οποία ο ίδιος αναφέρθηκε, καθώς οι δραστηριότητες των προσώπων αυτών διερευνώνται στο πλαίσιο ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη από τις ομοσπονδιακές αρχές.

Οποιαδήποτε πληροφορία που ανέφερε ο Κόεν για τα πρόσωπα του περιβάλλοντος του Τραμπ μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για μελλοντικές νομικές υποθέσεις.

Αρκετά από τα πρόσωπα αυτά έχουν ήδη καταθέσει στις ομοσπονδιακές αρχές, αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις ενώπιον επιτροπών του Κογκρέσου, αφήνοντας ανοιχτό το περιθώριο μελλοντικών νομικών περιπετειών σε σημεία τα οποία δεν έχουν διευκρινιστεί επαρκώς.

Από την άλλη μεριά είναι αμφίβολο ότι οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς θα προωθήσουν κάποια υπόθεση μόνο από τα λεγόμενα του Κόεν, δεδομένου ότι ο ίδιος έχει παραδεχτεί πως είπε πολλές φορές ψέματα για λογαριασμό του Τραμπ, ενώ προηγούμενα έχει παραδεχτεί την ενοχή για την διάπραξη ψευδορκίας ενώπιον του Κογκρέσου.

Κατ’ ελάχιστον τα σχόλια του Κόεν για τους ανθρώπους του εσωτερικού κύκλου του Τραμπ είναι ενδεχόμενο να προκαλέσουν την διεξαγωγή περαιτέρω ερευνών από τα μέλη του Κογκρέσου, καθώς συνεχίζουν να διερευνούν οτιδήποτε σχετίζεται με την υπόθεση εμπλοκής της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016, αλλά κι ότι έχει σχέση με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Τραμπ.

Ο Κόεν αναφέρθηκε συγκριμένα στα ονόματα των μελών της οικογένειας Τραμπ:

Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ
Ο Τραμπ Τζούνιορ βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αρκετών απαντήσεων του Κόεν, συμπεριλαμβανομένης και μίας άμεσης κατηγορίας, για τον ρόλο που είχε ο μεγαλύτερος γιος του Αμερικανού προέδρου σε εγκληματική συνωμοσία, μέσω της βοήθειας που προσέφερε για να εξυπηρετήσει τις πληρωμές στην πρωταγωνίστρια αισθησιακών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς.

“Νομίζω ότι η κορυφαία υπογραφή, είναι η υπογραφή του,” είπε ο Κόεν δείχνοντας τον Τραμπ Τζούνιορ, για την υπογραφή μιας επιταγής 35.000 δολαρίων που εκδόθηκε τον Μάρτιο του 2017, στο πλαίσιο μιας τμηματικής αποζημίωσης του συνολικού ποσού των 130.000 δολαρίων, που είχε κανονίσει να μεταφερθεί στην Ντάνιελς πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Το παραστατικό αυτό, αναφέρεται σε ένα από τα οικονομικά εγκλήματα, τα οποία, παραδέχτηκε πέρσι ότι διέπραξε ο Κόεν.

Ωστόσο, οι εισαγγελείς δεν έχουν προχωρήσει στην απαγγελία κάποιας κατηγορίας σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ.

Η κατάθεση του Κόεν ήρθε επίσης, σε αντίθεση με τα όσα έχει καταθέσει ο Τραμπ Τζούνιορ στο Κογκρέσο αναφορικά με το σχέδιο για την κατασκευή ενός Πύργου Τραμπ στην Μόσχα.

Ο Τραμπ Τζούνιορ είχε δηλώσει στην Επιτροπή για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών της Γερουσίας, τον Σεπτέμβριο του 2017 ότι ο ίδιος είχε “μόνο περιφερειακά ενημερωθεί” για την αναφερόμενη προσπάθεια.

Ωστόσο, ο Κόεν στην χθεσινή κατάθεσή του δήλωσε ότι ο Τραμπ Τζούνιορ είχε λάβει πολλές ενημερώσεις για την προσπάθεια που έκαναν οι επιχειρήσεις Τραμπ κατά την συγκεκριμένη χρονική περίοδο κι αναφορικά με την κατασκευή ενός κτιρίου υπό την εμπορική ταυτότητα Τραμπ, στην ρωσική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Κόεν, ο ίδιος έκανε “περίπου 10” ενημερώσεις στον Τραμπ Τζούνιορ ή στην Ιβάνκα Τραμπ ή και στους δύο, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί επαρκώς η χρονική περίοδος που έγιναν οι ενημερώσεις αυτές.

Ο Κόεν είπε επίσης, ότι ο Τραμπ Τζούνιορ είναι το στέλεχος των επιχειρήσεων Τραμπ που έχει αναγνωριστεί από τους εισαγγελείς στο δικαστήριο ως “το Διοικητικό Στέλεχος -2.” Το πρόσωπο αυτό, ενέκρινε τουλάχιστον μία από τις πληρωμές που έγιναν στο πλαίσιο του διακανονισμού για την αποζημίωση της Ντάνιελς.

Από την άλλη μεριά, η πραγματική ταυτότητα του στελέχους αυτού, παρέμεινε σε αμφιβολία χθες, καθώς η εφημερίδα “The Wall Street Journal” ανέφερε ότι το στέλεχος των επιχειρήσεων Τραμπ για τον οποίο γίνεται λόγος, είναι ο υπεύθυνος για τις μεσιτικές συναλλαγές του ομίλου, Τζέφρεϊ ΜακΚόνι.

Ένας δικηγόρος των επιχειρήσεων Τραμπ, τις οποίες διοικεί ο Τραμπ Τζούνιορ μαζί με τον αδερφό του Έρικ, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ ασκεί τα προεδρικά του καθήκοντα, δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα σχολιασμού των εξελίξεων.

Από την πλευρά του, ο Τραμπ Τζούνιορ προχώρησε σε μια σειρά αναρτήσεων στο Twitter για όσο χρονικό διάστημα η κατάθεση του Κόεν ήταν σε εξέλιξη: “Ο Κόεν είπε ψέματα ενόρκως τρεις φορές ότι ο ίδιος δεν είχε ενδιαφέρον για έναν ρόλο στην κυβέρνηση. Στην πραγματικότητα, ο ίδιος μίλησε σε οποιονδήποτε μπορούσε να τον ακούσει για την θέση του Προσωπάρχη του Λευκού Οίκου ή οποιαδήποτε άλλη θέση. Πολλοί δημοσιογράφοι το ήξεραν αυτό. Δεν μπορεί να κάτι τίποτε άλλο από το να ψευδομαρτυρεί.”

Ιβάνκα Τραμπ
Ο Κόεν κατέθεσε ότι όπως κι ο Τραμπ Τζούνιορ έτσι και η Ιβάνκα λάμβανε ενημερώσεις για το σχέδιο κατασκευής του Πύργου Τραμπ στην Μόσχα. Δεν έχει ξεκαθαριστεί τι ακριβώς έχει απαντήσει η ίδια στους ανακριτές της υπόθεσης, ενώ οι δημόσιες δηλώσεις της προκαλούν ερωτηματικά σχετικά με τον ισχυρισμό της εγκατάλειψης του σχεδίου κατασκευής του Πύργου Τραμπ στην Μόσχα, στις αρχές της προεκλογικής εκστρατείας το 2016.

Σε μία συνέντευξή της, νωρίτερα μέσα στον Φεβρουάριο, η ίδια υποβάθμισε την προσπάθεια που γίνονταν για την υλοποίηση του αναφερόμενου σχεδίου στην Μόσχα, δηλώνοντας ότι “κυριολεκτικά δεν γνώριζε σχεδόν τίποτα” για το σχέδιο.

“Δεν ήταν ακριβώς, ένα προχωρημένο σχέδιο. Ήταν πραγματικά κάτι απροσδιόριστο στο μυαλό μας,” είχε δηλώσει η Ιβάνκα στο ABC News. Ένας δικηγόρος της Ιβάνκα Τραμπ αρνήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις.

Έρικ Τραμπ
Ο Κόεν κατέθεσε ότι ορισμένες από τις επιταγές που έλαβε για την πληρωμή της Ντάνιελς, είναι ενδεχόμενο να είχαν υπογραφεί από τον Έρικ Τραμπ, χωρίς ωστόσο, ο ίδιος να προσκομίσει κάποια αντίγραφα από τις επιταγές αυτές.

Παρά το γεγονός ότι ο Κόεν σε κάποιο σημείο συμφώνησε ότι υπήρξε διάπραξη εγκληματικής συνωμοσίας, σε κάποιο άλλο σημείο της κατάθεσής του είπε ως δεν μπορούσε να πει με σιγουριά ότι ο Έρικ Τραμπ, ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ ή ο διευθυντής οικονομικών των επιχειρήσεων Τραμπ Άλεν Γουέισελμπεργκ γνώριζαν ότι οι πληρωμές αυτές ήταν “εσφαλμένες και παράνομες.” “Δεν μπορώ να βγάλω αυτό το συμπέρασμα,” είπε ο Κόεν.
Ο Έρικ Τραμπ κι ένας δικηγόρος των επιχειρήσεων Τραμπ, δεν ανταποκρίθηκαν σε αίτημα σχολιασμού.

Διαβιβαστής απειλών του προέδρου
Ο πρώην προσωπικός δικηγόρος του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο Μάικλ Κόεν, εξέφρασε κατά τη διάρκεια της ακρόασής του στο Κογκρέσο την Τετάρτη τον φόβο πως ο μεγιστάνας των ακινήτων δεν πρόκειται να επιτρέψει στον διάδοχό του να πάρει «ειρηνικά» τον έλεγχο του Λευκού Οίκου, σε περίπτωση που ηττηθεί στις προεδρικές εκλογές του 2020.

«Δοθείσης της εμπειρίας μου όταν εργαζόμουν για τον κ. Τραμπ, φοβάμαι πως εάν χάσει τις εκλογές το 2020, δεν θα υπάρξει ποτέ ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας», υποστήριξε ο Κόεν, κλείνοντας την κατάθεσή του στην Επιτροπή Εποπτείας και Μεταρρυθμίσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία ήταν δημόσια.

Newsroom Αθήνα 9,84

Νέος σεισμός 4,2 R στην Χαλκιδική

Συνεχίζονται με την  ίδια ένταση  οι  σεισμικές δονήσεις στην περιοχή της Χαλκιδικής. Σύμφωνα με τη νέα  μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών,...

Καταδικάζει το ΥΠΕΞ τη δολιοφθορά εναντίον της ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο

Καταδικάζει το ΥΠΕΞ τη δολιοφθορά εναντίον της ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο. «Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή προσβολή της Ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο» τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών...

Δελτίο ειδήσεων στις 15:00

Εκτεταμένους ελέγχους για ανίχνευση κορονοϊού στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ευρώτα στη Λακωνία, μετά τον εντοπισμό 32 κρουσμάτων σε αλλοδαπούς εργαζόμενους της περιοχής, διενεργεί...

Στην Ελλάδα φθάνει απόψε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ – Ασφάλεια και ενέργεια στο επίκεντρο της επίσκεψης

Στη Θεσσαλονίκη φθάνει απόψε τα μεσάνυχτα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο με την Ελλάδα να είναι ο πρώτος σταθμός μιας μίνι–περιοδείας του...

Στην Εντατική με αναπνευστική ανεπάρκεια ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου εισήχθη νωρίτερα ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος. Σύμφωνα με το ekriti.gr, ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης,...

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης είναι ανίκανος να διαχειριστεί την πορεία των πραγμάτων και φροντίζει μόνο την προπαγάνδα

«Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε απόλυτο αδιέξοδο και γι αυτό δίνει και άλλο κρατικό χρήμα στα κανάλια, με στόχο να εξαγοράσει τη σιωπή ή...

Νίκαια: Έξι συλλήψεις για απάτες μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας

Στη σύλληψη πέντε ημεδαπών και ενός αλλοδαπού, οι οποίοι διέπρατταν απάτες μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, προχώρησαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης στη Νίκαια. Στη σχηματισθείσα δικογραφία του...

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Κυριακάτικη επιχείρηση καθαριότητας-απολύμανσης του Δήμου Αθηναίων στα Κάτω Πατήσια

Πιο καθαρή και περισσότερο ασφαλής υγειονομικά για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της είναι η περιοχή των Κάτω Πατησίων με την μεγάλη κυριακάτικη επιχείρηση...

Μέρες Ποδοσφαίρου 24-27 Σεπτεμβρίου στο ΚΠΙΣΝ

Μέρες Ποδοσφαίρου: ένα παιχνίδι για όλους 24-27 Σεπτεμβρίου 2020 Από τις 24 έως τις 27 Σεπτεμβρίου το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) μεταμορφώνεται σε έναν...

Δημιουργικό πρόγραμμα εργαστηρίων για παιδιά και ενήλικες στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης ξεκινά Το Impact Hub Athens “χτίζει” μια δημιουργική “Κυψέλη Μάθησης” για παιδιά και ενήλικες  Στις 5 Οκτωβρίου...

Οι Αθηναίοι σχεδιάζουν την κινητικότητα στην πόλη και αξιολογούν το ΣΒΑΚ του Δήμου Αθηναίων

Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Αθηναίων επιδιώκει την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Προτείνει μέτρα που διευκολύνουν τις καθημερινές μας μετακινήσεις, που...

43 εκατ. ευρώ για τα αδέσποτα μέσω “Φιλόδημου” – Νέες πρωτοβουλίες παραχωρούνται στους Δήμους

Σε αλλαγές του νομοθετικού πλαισίου σε ότι αφορά τα έργα που μπορούν να κάνουν οι δήμοι της χώρας για την προστασία και φροντίδα των αδέσποτων ζώων...

Bottom Fullwidth