back to top
15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η Μπαρτσελόνα κέρδισε τη Ρεάλ Μ. και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου

Διαβάστε επίσης

Η Μπαρτσελόνα επικράτησε με σκορ 3-0 της Ρεάλ Μαδρίτης στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και προκρίθηκε στα ημιτελικά του κυπέλλου Ισπανίας.

Ο Λουίς Σουάρες ήταν εξαιρετικός για την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, πετυχαίνοντας δυο γκολ, ενώ ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου για την άμυνα της βασίλισσας. Απειλητική σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού η Ρεαλ, όμως πότε η αναποτελεσματικότητα της, πότε ο Τερ Στεγκέν δεν της επέτρεπαν να σημειώσουν κάποιο τέρμα, διεκδικώντας την πρόκριση μέχρι το τέλος.

Στα του ματς, η Ρεαλ στην αρχή της αναμέτρησης είχε τα ηνία της αναμέτρησης και κυρίως με τις ενέργειες του Βινίσιους προσπαθούσε να φανεί απειλητική προς στην εστία της Μπαρτσελόνα. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός έχασε την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα στο 19΄. Ωραία κίνηση του 18χρονου άσου που έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Οι μερένχες εξακολουθούσαν να είχαν τον ίδιο ρυθμό, με την Μπαρτσελόνα να μην δείχνει ότι μπορεί να αναπτυχθεί σωστά, και στο 37΄ έχασαν ακόμα μια ευκαιρία για να προηγηθούν στο ματς με τον Μπενζέμα να μην μπορεί από πλεονεκτική θέση να κερδίσει τον Τερ Στέγκεν.

Μάλιστα, η Ρεαλ έχασε άλλη μια ευκαιρία αμέσως μετά και πάλι με τον Βίνισιους να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Έτσι, οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν με το 0-0 στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μέρος, αυτή που χτύπησε πρώτη ήταν η Μπαρτσελόνα, με τον Σουάρες να διδάσκει στον Βινίσιους πως η μπάλα πηγαίνει στα δίχτυα. Επέλαση του Ντεμπελέ από αριστερά, παράλληλη χαμηλά και πλασέ με τη μία ο Σουάρες για το 1-0. Από εκεί και πέρα, τα πράγματα απλοποιήθηκαν για την Μπάρτσα και σε συνδυασμό με το αυτογκόλ του Βαράν στο 69΄ λύθηκε ο γόρδιος δεσμός για την πρόκριση.

Το κερασάκι για την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν το εύστοχο χτύπημα πέναλτι αλά Πανένκα του Σουάρες, ο οποίος σφράγισε τον θρίαμβο της ομάδας του. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι δεν είχε κάποια άλλη ευκαιρία για τις δυο ομάδες, με την Μπαρστσελόνα να παίρνει την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό.

Με αυτήν την νίκη η Μπαρτσελόνα σημείωσε την ένατη νίκη μέσα στο Μπερναμπέου τα τελευταία δέκα χρόνια.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Νάβας, Ράμος, Βαράν, Καρβαχάλ, Ρεγκιλόν, Καζεμίρο (75′ Βαλβέρδε), Κρόος, Μόντριτς, Λούκας Βάθκεθ (68′ Μπέιλ), Βινίσιους (81′ Ασένσιο), Μπενζεμά

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Πικέ, Λενγκλέ, Σεμέντο, Ζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς (85′ Αρτούρ), Σέρζι Ρομπέρτο, Ράκιτιτς, Ντεμπελέ (75′ Κουτίνιο), Μέσι, Λουίς Σουάρες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα