back to top
19.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

19.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ο Αλ.Τσίπρας στην εκδήλωση του Ν.Ηλιόπουλου- Αιχμές για τα πολιτικά τζάκια

Διαβάστε επίσης

“Ο Νάσος Ηλιόπουλος καλείται να αποδείξει ότι η Αθήνα ανήκει στους Αθηναίους και όχι στις ελίτ και στα πολιτικά τζάκια που θεωρούν την πόλη κληρονομικό δικαίωμα”, τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας σε εκδήλωση για την επίσημη παρουσίαση της υποψηφιότητας του Νάσου Ηλιόπουλου ως επικεφαλής της “Ανοιχτής Πόλης”.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Νάσος  Ηλιόπουλος τόνισε ότι ο δήμος της Αθήνας είναι μια μικρή κυβέρνηση με προϋπολογισμό 200 εκ ευρω , και υπογράμμισε ότι η συζήτηση για τις αρμοδιότητες θέλει να κρύψει τις ευθύνες.
Ο σχεδιασμός της “Ανοικτής Πόλης” υπό το σύνθημα “Αθήνα από την αρχή” περιλαμβάνει πέντε άξονες:  για την καθημερινότητα , την κοινωνική πολιτική , τους δημόσιους χώρους, την ασφάλεια  και την Δημοκρατία.

Μεταξύ των μέτρων που προτείνει ο συνδυασμός, είναι: η εξασφάλιση στέγης για όλους μέσω της αξιοποίησης του κτιριακού αποθέματος του Δήμου , η κατάρτιση συμμετοχικού προϋπολογισμού με την συμμετοχή των Κοινοτικών συμβουλίων , η καθιέρωση τοπικών δημοψηφισμάτων, η δυνατότητα να ψηφίζουν οι μετανάστες στις δημοτικές εκλογές, η διεκδίκηση του δικαιώματος στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και η κατασκευή Δημοτικού αποτεφρωτηρίου.

Δημήτρης Κωστάκος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα