back to top
19.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

19.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Έρευνα ζητά η Δικαιοσύνη για τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας Πολάκη – Στουρνάρα

Διαβάστε επίσης

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Βαγγέλη Ιωαννίδη προκάλεσε η δημοσιοποίηση της συνομιλίας του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα αναφορικά με το δάνειο των 100.000 ευρώ που έλαβε ο κ. Πολάκης από την ATTICA BANK.

Αντικείμενο της έρευνας που διέταξε ο εισαγγελικός λειτουργός είναι να διαπιστωθεί αν η επίμαχη συνομιλία καταγράφηκε χωρίς συναίνεση κι εφόσον διαπιστωθεί κάτι τέτοιο να εξεταστεί στη συνέχεια το πώς έγινε η διαρροή αυτής σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.

Σε περίπτωση που κατά τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης προκύψουν ενδείξεις ότι η καταγραφή της συνομιλίας που είδε το φως της δημοσιότητας έγινε από τον κ.Πολάκη, τότε η δικογραφία θα διαβιβαστεί στη Βουλή τα μέλη της οποίας με βάση το Σύνταγμα έχουν την αποκλειστική αρμοδιότητα να κρίνουν επί της ουσίας για ενέργειες που αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα ή μέλη του Κοινοβουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι με βάση τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα η παραβίαση απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας και της προφορικής συνομιλίας, χωρίς τη συναίνεση όλων των μερών, είναι κακούργημα και η προβλεπόμενη τιμωρία φτάνει ακόμα και τα 10 χρόνια κάθειρξη.

“Δεν έχει αφεθεί καμία υπόθεση που αφορά τη δημόσια κουβέντα που να μην έχει διερευνηθεί εκεί που πρέπει”, δήλωσε, πριν από λίγο, στη Βουλή, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να δημιουργούνται ούτε εντυπώσεις ασυλίας, ούτε καθεστώς ομηρίας πολιτικών προσώπων.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα