back to top
16 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

16 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Τσακαλώτος για την έξοδο στις αγορές: «Η Ελλάδα αλλάζει κατηγορία»

Διαβάστε επίσης

Για επιτυχημένη έξοδο στις αγορές έκανε λόγο ο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σχετικά με το ισχυρό ενδιαφέρον που έδειξαν οι επενδυτές για το νέο πενταετές ομόλογο τονίζοντας ότι το πιο σημαντικό όλων είναι ότι η Ελλάδα αλλάζει κατηγορία, καθώς υπάρχει μια σημαντική μεταστροφή των επενδυτών από τα hedge funds σε κανονικούς επενδυτές.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι τα 2,5 δισ. είναι το 36% από την συνολική απαίτηση για το 2019 και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι είχε επενδύσει στην αποτυχημένη έξοδο στις αγορές, όπως είχε κάνει και με την έξοδο από τα μνημόνια και τη μείωση των συντάξεων.  

«Έχω μια στενόχωρη είδηση για τη ΝΔ, είναι λάθος για την πολιτική σκηνή η χαιρεκακία» είπε ο υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας ότι θα πρέπει τους επομένους μήνες η αντιπολίτευση να επενδύσει σε μια στρατηγική που δεν θα τη στενοχωρεί κάθε καλή είδηση για την ελληνική οικονομία. 

Μ. Βορίδης: «Πολύ λίγα, πολύ αργά»

«Πολύ λίγα, πολύ αργά» ήταν το σχόλιο του βουλευτή της ΝΔ, Μάκη Βορίδη στη δήλωση Τσακαλώτου, λέγοντας ότι είναι θετικό ότι η χώρα κατάφερε να δανειστεί, ωστόσο η προηγούμενη έξοδος ήταν πριν ένα έτος και αυτό δεν λέγεται κανονικότητα. Σημείωσε δε ότι η Πορτογαλία σε αντίστοιχη έξοδο δανείστηκε με 1% και η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το 3,6%.

«Αν ζητούσατε περισσότερα θα δημιουργούσατε νευρικότητα στις αγορές και θα πηγαίνετε σε υψηλότερο επιτόκιο, γιατί ήσασταν ανίκανοι να μπείτε στην ποσοτική χαλάρωση που μπήκαν όλες οι χώρες, εκτός Ελλάδος» είπε ο κ. Βορίδης.

Παράλληλα, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ρώτησε αν το νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ, που συζητείται αυτή την ώρα στην Ολομέλεια της Βουλής, το εισηγείται η κυβέρνηση ως κοινοβουλευτική μειοψηφία, διότι από την εισήγηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Αριστείδη Φωκά δεν είναι δεδομένη η στήριξη τους, καθώς εξέφρασε επιφυλάξεις σε ορισμένα άρθρα.

«Περιμένουμε να δούμε τι θα κάνουν οι ΑΝΕΛ, αν εννοούν αυτά που λένε ή αν το διαζύγιο είναι στημένο», κατέληξε ο κ. Βορίδης.

Ονομαστική ψηφοφορία θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ

Ονομαστική ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στον ΑΣΕΠ αναμένεται αν ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την δήλωση του Μάκη Βορίδη ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει κοινοβουλευτική πλειοψηφία 151 βουλευτών. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η ψηφοφορία θα διεξαχθεί αύριο, ενώ σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο για να ψηφιστεί χρειάζεται πλειοψηφία επι των παρόντων.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα