back to top
21.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

21.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Εσωτερικές διαφωνίες στα κίτρινα γιλέκα

Διαβάστε επίσης

Μόλις πέντε μέρες μετά την ανακοίνωση ενός πρώτου τμήματος της λίστας για τις ευρωεκλογές των “κίτρινων γιλέκων”, ένας υποψήφιος καθώς και ο διευθυντής της καμπάνιας, δήλωσαν την παραίτησή τους.

Μόλις στις 23 Ιανουαρίου, η Ίνγκριντ Λεβανασέρ, μία από τις πιο προβεβλημένες γυναίκες των «κίτρινων γιλέκων», ανακοίνωσε τα πρώτα 10 ονόματα υποψηφίων που θα συμμετάσχουν στη λίστα του κινήματος για τις ευρωεκλογές.

Στην όγδοη θέση υπήρχε το όνομα του 53χρονου Μαρκ Ντουαγιέ, εμπορικού διευθυντή στον ιδιωτικό τομέα που μόλις χθες ανακοίνωσε ότι διαφώνησε με το κίνημα και εγκαταλείπει την θέση του ως υποψήφιος.

Παραίτηση του διευθυντή καμπάνιας

Τις διευκρινήσεις για την λίστα και την εκλογική στρατηγική των “κίτρινων γιλέκων”, είχε δώσει τότε πριν πέντε μέρες, ο ίδιος ο διευθυντής της καμπάνιας, ο Αίκ Σαινιάν, επίσης γνωστός από την δράση του στις κινητοποιήσεις του τελευταίου διμήνου. “Θα μπορούσαμε άνετα να δημοσιεύσουμε 79 ονόματα από σήμερα, αλλά επιλέξαμε άλλο δρόμο”, είχε εξηγήσει, προσθέτοντας ότι θα ακολουθήσει εσωτερική ψηφοφορία για να αναδειχτούν οι υπόλοιποι που θα συμπληρώσουν την λίστα.

Χθες, με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο Σαινιάν, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την ομάδα, αφήνοντας μάλιστα αιχμές για την λειτουργία της. “Ήμουν και θα παραμείνω ένας ελεύθερος άνθρωπος, είτε αυτό αρέσει, είτε όχι”, έγραψε ο πρώην διευθυντής της καμπάνιας, προσθέτοντας ότι “δεν θα εγκαταλείψει ποτέ την μάχη”.

Μυρσίνη Λιοναράκη

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα