back to top
20.2 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ν.Βούτσης: Γενική δοκιμή εισβολής στην Βουλή – Στον εισαγγελέα οι επτά συλληφθέντες για τα επεισόδια

Διαβάστε επίσης

Για απόπειρα βίαιης εισβολής στο Κοινοβούλιο από πέντε σημεία και σε ορισμένες περιπτώσεις ταυτόχρονα με πρωταγωνιστές ακραίες μονάδες, που πάντως -όπως είπε- δεν είχαν σχέση με τους διοργανωτές του συλλαλητηρίου, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ανέφερε ότι, οι προσπάθειες εισβολής στη Βουλή διήρκεσαν περίπου δυο ώρες και ότι, αν την προηγούμενη φορά ήταν δοκιμή η εισβολή στο Κοινοβούλιο, χθες επρόκειτο, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής, για γενική δοκιμή.

Εν τω μεταξύ, στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα οι 7 συλληφθέντες από τα χθεσινά επεισόδια  στην πλατεία Συντάγματος κατά το συλλαλητήριο για την συμφωνία των Πρεσπών.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ένας 27χρονος που είχε συλληφθεί το 2017 από την αντιτρομοκρατική ως μέλος ακροδεξιάς οργάνωσης Απέλλα που κατηγορείται μεταξύ άλλων και για την επίθεση στη Φαβέλα στον Πειραιά.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΓΑΔΑ, αρχικά 12 άτομα προσήχθησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου, από τα οποία συνελήφθησαν τα επτά, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας.

Ερώτηση Αδ. Γεωργιάδη

Εξάλλου, ερώτηση προς τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη αλλά και Υγείας σχετικά με την αδικαιολόγητη και αντιδημοκρατική, όπως την χαρακτηρίζει, επίθεση με επικίνδυνες χημικές ουσίες εναντίον πολιτών στο χθεσινό συλλαλητήριο κατέθεσε στη Βουλή ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

Απευθυνόμενος προς την πολιτική ηγεσία Προστασίας του Πολίτη ο κ. Γεωργιάδης την ερωτά αν συμφωνεί με την ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ ότι χρησιμοποιήθηκαν «ενδεδειγμένα μέσα απώθησης» όταν ο φωτογραφικός φακός αποτύπωσε ληγμένα χημικά, άκρως επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία. Επίσης ερωτά την πολιτική ηγεσία το υπ υγείας αν γνώριζε και αν συμφώνησε με τη χρήση τέτοιων επικίνδυνων χημικών ουσιών.

Δ.Πέρρος – Δημ. Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα