back to top
15.4 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

15.4 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Φωτογραφικό αφιέρωμα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

Διαβάστε επίσης

Για αυτούς που δεν μετρούν αντίστροφα για το νέο χρόνο, αλλά την κάθε μέρα που καταφέρνουν να ζουν.

Φωτογραφίες της χρονιάς που φεύγει και παρουσιάζουν μερικές από τις πιο δυνατές ιστορίες που έζησαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα σε 72 χώρες, εκεί που εκτυλίσσονται οι μεγαλύτερες κρίσεις ανά τον κόσμο για να προσφέρουν ιατρική και ανθρωπιστική βοήθεια σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

 Κοξ Μπαζάρ, Μπαγκλαντές (MSF235439)
COPYRIGHT: Pablo Tosco/Angular

halima
Halima and her mother wait in the rain for a distribution of food in Jatmoli refugee makeshift settlement.

Περιγραφή:
Η Χαλιμά και η μητέρα της περιμένουν στη βροχή για το φαγητό στον αυτοσχέδιο καταυλισμό Τζατμόλι. (Απρίλιος 2018)

 Μπούνια, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (MSF249782)
COPYRIGHT: John Wessel

A health worker is seen putting on his personal protective equipment (PPE) before entering the red zone of a MSF supported Ebola Treatment Centre(ETC), where they will check up on patients on November 06, 2018 in Bunia.

Περιγραφή:
Ένας εργαζόμενος υγείας ελέγχει τον ατομικό εξοπλισμό προστασίας του πριν μπει στην κόκκινη ζώνη ενός θεραπευτικού κέντρου Έμπολα που υποστηρίζεται από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα για να ελέγξει τους ασθενείς. (Νοέμβριος 2018)

 Άντεν, Υεμένη (MSF227958)
COPYRIGHT: Ehab Zawati/MSF

Περιγραφή:
Η 10χρονη Άγια έχασε το πόδι της όταν μια ένοπλη ομάδα βομβάρδισε το σπίτι της οικογένειάς της. «Κάθε φορά που μου λέει η μαμά μου ότι θα πάμε στη φυσικοθεραπεία, χαίρομαι πολύ. Είμαι πιο δυνατή απ’ ό,τι μετά την επέμβαση. Πηγαίνω στο ψιλικατζίδικο μόνη μου και παίζω μπροστά στο σπίτι» λέει η Άγια. (Δεκέμβριος 2017)

Καταυλισμός του Αμριγιάτ Αλ-Φαλούτζα, Ιράκ (MSB20464)
COPYRIGHT: Mohammad Ghannam/MSF

Περιγραφή:
Ο 13χρονος Χαουσιάν και η οικογένειά του, από τη Φαλούτζα, ζουν σε σκηνή τα τελευταία τρία χρόνια. Όταν τον ρωτούν τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει, απαντάει: «Αν είμαι ζωντανός, θέλω να γίνω γιατρός». (Οκτώβριος 2018)

 Μεσόγειος (MSF244589)
COPYRIGHT: Maud Veith/SOS Méditerrané

Περιγραφή:
Μετά από μια μακρά και σύνθετη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, και έπειτα από διαπραγματεύσεις με τη λιβυκή ακτοφυλακή, 47 άνθρωποι επιβιβάστηκαν με ασφάλεια στο Aquarius, μεταξύ αυτών 17 ανήλικοι και μία έγκυος, οι οποίοι διασώθηκαν από μια ξύλινη βάρκα που κινδύνευε σε διεθνή ύδατα. (Σεπτέμβριος 2018).

Πάουα, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (MSF219644)
COPYRIGHT: Alexis Huguet

Περιγραφή:
Ο Λέοναρντ, αγρότης 33 ετών, δέχεται ιατρική φροντίδα στο νοσοκομείο του Πάουα. Τον πυροβόλησαν στο κεφάλι ένοπλοι που ήθελαν να του κλέψουν τα βόδια. Την προηγούμενη μέρα είχε φύγει από το Μπετόκο μαζί με συγγενείς, όταν η πόλη δέχτηκε επίθεση από ομάδα ενόπλων. (Δεκέμβριος 2018)

Επιμέλεια: Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα