back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Θερμαινόμενοι χώροι για τους αστέγους στην Αθήνα και τον Πειραιά

Διαβάστε επίσης

Σε λειτουργία αρχικά έως και το Σάββατο το πρωί, 29 Δεκεμβρίου, αλλά και για όσο διάστημα το επιβάλλουν οι καιρικές συνθήκες θα παραμείνει ο θερμαινόμενος χώρος του δήμου Αθηναίων για τις ευάλωτες ομάδες.

Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος, βρίσκεται στην οδό Σοφοκλέους 66 και είναι στελεχωμένος από εξειδικευμένο προσωπικό της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου.

Τηλεφωνική γραμμή 24ωρης επικοινωνίας 1595 και 210 5246515 – 6.

Παράλληλα, συνεργεία του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων θα πραγματοποιούν επιτόπιες παρεμβάσεις σε σημεία που βρίσκονται άστεγοι συμπολίτες μας διανέμοντας κουβέρτες, ρόφημα και ενημερώνοντάς τους για τη διαθέσιμη αίθουσα.

Σημειώνεται ότι, από το βράδυ της Τετάρτης έως και το μεσημέρι της Πέμπτης φιλοξενήθηκαν και εξυπηρετήθηκαν 35 συνάνθρωποί μας, Έλληνες και αλλοδαποί, ενώ παράλληλα έχουν γίνει παρεμβάσεις του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων σε περισσότερα από 20 σημεία της Αθήνας (Κυψέλη, Πλάκα, Πατήσια κ.α).

Σε ετοιμότητα είναι και ο Δήμος Πειραιά, λόγω των καιρικών συνθηκών προκειμένου να προστατευθούν από την κακοκαιρία πολίτες που δεν έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε θερμαινόμενο χώρο.

Συγκεκριμένα, από την Τετάρτη 26/12/2018 έως και το Σάββατο 29/12/2018, θα λειτουργήσει σε 24ωρη βάση, η δομή φιλοξενίας αστέγων «Υπνωτήριο Πειραιάς Λιμάνι Αλληλεγγύης», που βρίσκεται στον Πύργο (Ακτή Ποσειδώνος 2-4, 1ος όροφος, τηλ. επικ.: 2168003076, 2168003077).

Η Περιφέρεια Αττικής

Επικαιροποιημένη ενημέρωση για τους θερμαινόμενους χώρους που λειτουργούν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής, παρέχει η Περιφέρεια Αττικής στην ιστοσελίδα της, μέσω του συνδέσμου: https://goo.gl/zNV3UH

Πρόκειται για τους θερμαινόμενους χώρους που λειτουργούν οι δήμοι και άλλοι φορείς στην Περιφέρεια, με στόχο την προστασία των πολιτών και ιδιαίτερα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων από ακραία καιρικά φαινόμενα.

Για τη διευκόλυνση των πολιτών τα σημεία καταγράφονται σε πίνακες και απεικονίζονται σε χάρτη Google, ενώ παράλληλα παρατίθενται βασικές πληροφορίες αυτοπροστασίας των πολιτών από παγετό και χιόνια

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα