back to top
16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ένταση στο Παρίσι στις κινητοποιήσεις των “κίτρινων γιλέκων”

Διαβάστε επίσης

Η δεύτερη πράξη της επιχείρησης “κίτρινα γιλέκα” παίζεται σήμερα σε πολλές πόλεις της Γαλλίας αλλά και στο Παρίσι όπου λίγο νωρίτερα σημειώθηκε ένταση με την αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων.

Μία ακριβώς εβδομάδα μετά το πρώτο τους ραντεβού στους δρόμους που συμμετείχαν 282.000 διαδηλωτές, με βάση τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, οι διοργανωτές καλούν σήμερα ξανά σε κινητοποιήσεις.

Ήδη από νωρίς το πρωί αρκετές εκατοντάδες κόσμου φορώντας τα κίτρινα γιλέκα τους γέμισαν τους δρόμους γύρω από την Αψίδα του Θριάμβου στην γαλλική πρωτεύουσα. Με συνθήματα όπως “Μακρόν παραιτήσου!” και “Η αστυνομία μαζί μας” οι διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τα μπλόκα και να πλησιάσουν το Προεδρικό Μέγαρο.

Η αστυνομία για να διαλύσει το πλήθος έκανε χρήση δακρυγόνων και υπήρξε αρκετή ένταση. Δημοσιογράφοι που βρίσκονταν στο σημείο μετέδιδαν μέσω κοινωνικών δικτύων βίντεο και φωτογραφίες.

Σε μία προσπάθεια να δείξει ότι η κατάσταση βρίσκεται υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης, ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέ, επιθεώρησε τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν πολύ κοντά στις διαδηλώσεις. Στη συνέχεια ανέβασε μία ανάρτηση στο twitter γράφοντας ότι “παντού στη Γαλλία οι δυνάμεις της τάξης βρίσκονται επί ποδός για την ασφάλειάς μας”.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα